Sportfogadás-suli

Miért érdemes az Euroligára fogadni?

  • Pinnacle.com - fordította: th3PR0j3ct0r
megosztom

A jövő és a múlt NBA-játékosai, remek lebonyolítás, pazar kínálat. Érdemes tehát minden kosárlabdát szerető fogadónak odafigyelnie az Euroliga 2013/2014-es idényére!

Idén ki emeli magasba? - Fotó: euroleague.net

Izgalmas lebonyolítás, ismerős nevek

Az Euroliga gyors, izgalmas kosárlabda-torna, amelyben a kontinens legjobb csapatai harcolnak a hőn áhított serlegért. Ami kosárlabdában az Euroliga, az fociban a Bajnokok Ligája, így nem csoda, hogy olyan ismerős nevekkel találkozhatunk, mint a Real Madrid, a Barcelona, az Olimpiakosz, a Panathinaikosz vagy éppen az újonc Bayern München.

Az Euroliga mezőnye 24 csapatból áll - 23 automatikusan részt vehet (bajnokságbeli eredmények, TV-s bevételek és nézőszám alapján), egy pedig selejtezőben vívhatja ki az indulás jogát.

Az alapszakaszban négy hatos csoportra osztják a mezőnyt, ahonnan a legjobb négy-négy együttes jut tovább a TOP16-ba. A mezőny itt két nyolcas csoportra bomlik, ahonnan ismét a négy-négy legjobb jut tovább, immáron a negyeddöntőbe. A sorozat ezen szakaszában három győzelemig tartó párharcokban dől el, hogy ki jut a Final Fourba.

A döntőt ezúttal Milánóban rendezik, ahol három nap alatt lejátsszák a két elődöntőt, illetve a finálét és a bronzmeccset - a kiváló hangulat természetesen garantált.

Csakúgy, mint a Bajnokok Ligája, az Euroliga is fárasztó tud lenni, a csapatoknak ugyanis a sorozattal párhuzamosan a saját bajnokságukban is helyt kell állniuk.

A legnagyobb különbséget az NBA-vel szemben az jelenti, hogy a lebonyolítási formának köszönhetően nincs tét nélküli meccs. Egyesek azért harcolnak, hogy minél jobb kiemelést kapjanak, mások pedig azért, hogy megmutassák, jövőre is a legjobbak között a helyük.

A jövő és a múlt NBA-játékosai

Az Euroligában kétféle tendenciát is megfigyelhetünk. Egyesek igazi ugródeszkának használják a sorozatot az NBA felé, ugyanakkor a tengerentúlról is érkeznek neves játékosok. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a fogadók, akik képben vannak az NBA-vel, az Euroligában is komoly nyereményekre tehetnek szert.

A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság rajongói számára ismerősök lehetnek a következő nevek: Bostjan Nachbar (Barcelona), Darius Songalia (Lietuvos Rytas) vagy éppen Marcus Williams (Lokomotiv Kuban Krasznodar). A másik oldalon pedig olyan játékosok állnak, mint például Pero Antics, aki az előző két idényben Euroligát nyert az Olimpiakosszal, most azonban már az Atlanta Hawks együttesében pattogtat.

Az Euroliga mezőnyében természetesen olyan játékosokat is találunk, akik megmutatták magukat a 2013-as Eb-n. A kontinens trónjára felülő franciák szövetségi kapitánya, Vincent Collet, illetve két újdonsült Európa-bajnok, Antoine Diot és Alexis Ajinca jelenleg a Strasbourg alkalmazásában áll.

Nem csak a játékosok, hanem az edzők is rendelkeznek NBA-tapasztalattal. A CSZKA Moszkva jelenlegi vezetőedzője, Ettore Messina korábban például a Los Angeles Lakers stábjában is feltűnt, ráadásul májusban az is felmerült, hogy ő irányítja majd az Atlanta Hawks gárdáját, ezzel ő lehetett volna az első európai születésű edző az NBA-ben.

Érdemes tehát nyomon követni NBA-rajongóként is az Euroligát, hiszen a későbbiekben komoly előnyt jelenthet egy-egy játékos ismerete, amikor majd a tengerentúlon tűnik fel.

A siker még a legnagyobbak számára sem garantált

Az NBA hosszú évek óta használja a fizetési sapka rendszerét, ami biztosítja az egyensúlyt a liga csapatai között, ám az Euroligában nincs ilyen.

Az Euroliga sztárcsapatai - a Panathinaikosz, az Olimpiakosz, a Real Madrid és a CSZKA Moszkva - óriási összegeket költhetnek el, megkötés nélkül. Ezzel szemben a szerb, horvát, francia és német csapatok sokkal kisebb költségvetéssel dolgoznak.

Mit jelent ez a fogadók számára? Néhány csapat igazán dominálni tudta az eddigi 57 kiírást, de mint minden sportban, itt is megtapasztalható a felemelkedés és a hanyatlás. A sorozat rekordját a Real Madrid tartja nyolc bajnoki címmel, ám legutoljára 1995-ben ülhetett fel a kontinens trónjára a spanyol sztárcsapat. Ezzel szemben az Olimpiakosz az elmúlt két szezon során kétszer is felért a csúcsra, most azonban mégis csak hatodik esélyesként tekintenek a görögökre a bukmékerek.

Mivel az Euroliga párhuzamosan fut a helyi bajnokságokkal, ezért a csapatokon óriási a nyomás, ez pedig formahanyatlásokhoz és hatalmas meglepetésekhez vezet.

Hol érdemes fogadni?

A Pinnacle-nél például mindenképp. A neves iroda a mainstream sportokra és sorozatokra remek fogadási lehetőségeket biztosít, ráadásul magas limitekkel. Ez természetesen az Euroliga esetében sincs másképp!

A Pinnacle-nél a ház előnye mindössze 2.44%, ennél jobb ajánlatot pedig aligha találhatunk a piacon. Hendikepes fogadásokat egészen 5000$, 1x2 és total típusú fogadásokat pedig 3000$ értékhatárig köthetünk. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor fogadhatunk félidei hendikepre vagy egy-egy negyed eredményére, sőt a legmeghatározóbb játékosok pontszámaira is!

Fogadj élőben!

Az Euroliga mérkőzései általában remek hangulatban telnek, így nem érdemes kimaradni az akcióból. Szerencsére immáron 199 országban közvetítik a sorozat mérkőzéseit (Magyarországon a DigiSport), ami azt is bizonyítja, hogy itt nem babra megy a játék!

Ha nézed a meccset, és kedved támad fogadni, a Pinnacle remek partnered lehet. A ház előnye élőben is csak 3.84%, ráadásul a szezon összes meccsén szerencsét próbálhatsz.

Ami pedig ennél is izgalmasabb, az maga a Final Four. Négy csapat igyekszik majd eldönteni három nap alatt, hogy ki ülhet fel a kontinens trónjára, ráadásul ezúttal a 13.000 férőhelyes milánói Mediolanum Forumban kerül sor a szezon legfontosabb meccseire.

Addig azonban hosszú az út, ám a lebonyolításra kerülő 255 találkozó mindegyike szolgáltat elegendő okot a fogadásra!

Ha kíváncsi vagy arra, mit várunk az Euroliga 2013/2014-es idényétől, olvasd el előzetesünket!

megosztom