Sportfogadás

Íme, a II. Pinnacle Puzzle végeredménye!

  • th3PR0j3ct0r
megosztom

Véget ért a Pinnacle Puzzle II. játéka, a következő cikkünkből pedig nem csak a végeredményt tudhatod meg, hanem azt is, hogy milyen tanulságokat érdemes levonni a nem mindennapi játékból.

Véget ért a Pinnacle Puzzle II. kiadása!

Mint ismert, a piacvezető fogadóiroda, a Pinnacle két hónappal ezelőtt indította útjára Pinnacle Puzzle névre hallgató játékát. A második kiadásban azt kellett megtippelni, hogy vajon hány labda található az alábbi gömbben:

A helyes válasz végül a 636 lett, amit mindössze egyetlen játékos talált el, így a két további első díjat a tényleges számhoz legközelebb járó tippelők zsebelhették be, csakúgy mint a képzeletbeli dobogó második helyéért járó ajándékokat. A nyertesek között ezúttal egy János nevű, szlovákiai címmel rendelkező játékost is találhatunk.

A II. Pinnacle Puzzle díjazottjai
Nyertesek
Devin - Kanada
Luis - Kanada
Christopher - Málta
A dobogósok
Petri - Finnország
Bogdan - Belgium
János - Szlovákia
Thom - Svédország
Maciej - Lengyelország

 A játék menete

Összesen 608 tipp érkezett be a játék során, amelyek közül - mint azt már említettük - csak egy volt helyes. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legtöbb résztvevő nem figyelt oda az oldalon feltüntetett napi tippek átlagára. Azok a játékosok azonban, akik figyelembe vették a többi játékos tippjeit, jóval nagyobb eséllyel pályázhattak a nyereményre.

Az alábbi táblázatból leolvasható az adott napi legmagasabb és legalacsonyabb tipp, illetve azt is láthatjuk, hogy mekkora volt a beérkező szavazatok átlaga.

Amint az látható, az első napon a játékosok tippjeinek átlaga 752 volt, a harmadik napon azonban mindössze egy "labdányira" volt a helyes választól, sőt a későbbiekben sem tért el 11%-nál többel attól. Látható azonban, hogy a folyamat közel sem volt lineáris, hiszen a tippek átlaga a játék későbbi szakaszában szépen ingadozott. A nyolcadik napon az iroda e-mailben ismét meghirdette a játékot, ami új résztvevőket jelentett, ez pedig alaposan elmozdította a tippek átlagát a 636-tól, de a kilencedik napra már ismét megközelítette azt. A tény, hogy mindössze egy helyes válasz érkezett be, talán arra is enged némi következtetést adni, hogy a résztvevők mennyire vették figyelembe a beérkező tippek átlagát.

A beérkező tippek minimuma a 10, míg maximuma a 7436 volt, és mindössze 26.8%-uk esett az aktuális napi átlag határán belülre. Ha minél több játékos követi a tömeget, annál nagyobb az esély  a helyes válasz megtalálására, ráadásul a kollektív pontosság is növekedésnek indul.

Milyen következtetéseket vonhatunk le fogadóként?

Lényegében a piacok működése nagyban hasonlít erre a játékra. A piac mindössze néhány résztvevővel nyit, beleértve magát a fogadóirodát is. Lényegében ilyenkor lehet a legmagasabb értékkel fogadásokat kötni, hiszen a piac még kiforratlan.

Minél több résztvevő lép be a piacra, a kollektív értékelés annál pontosabb lesz, ugyanakkor a potenciális érték lecsökken, sőt akár el is tűnhet. Az azonban a játék során is kiderült, hogy az eredmények javulása nem feltétlenül egyenesen arányos a résztvevők számának növekedésével. A való életben is gyakran előfordul, hogy a tömeg rosszul méri fel az esélyeket, egy-egy favorit pedig nagyobb akciót kap a gyengébb fogadóktól, ami ismét elmozdíthatja az oddsokat, értéket kínálva ezzel a profiknak.

A Pinnacle Puzzle a következő hónapban szünetre vonul, azonban az iroda szívesen várja a játékosok ötleteit egy-egy új játékkal kapcsolatban a competition@pinnaclesports.com és a content@pinnaclesports.com e-mail címeken. Azok az ötleteket, amelyek felhasználásra kerülnek, Pinnacle-ajándékcsomaggal jutalmazzák majd!

megosztom