Sportfogadás-suli

Így befolyásolhatja egyik mérkőzés eredménye a másik oddsát

  • th3PR0j3ct0r
megosztom

A Premier League 36. fordulójának múlt vasárnapi játéknapján nem mindennapi jelenséget figyelhettünk meg a Chelsea sikerét követően. Mindezt természetesen érdemes átgondolni, a tapasztaltakat elraktározni, hiszen jól jöhet még máskor is!

Gerrardék botlását nem csak a City, a fogadók is kihasználhatták - Fotó: AFP

A Premier League 36. fordulójának vasárnapi játéknapján a Chelsea Liverpoolba látogatott, és bár a legtöbben azt gondolták, hogy a házigazdák egy lépéssel közelebb kerülnek a bajnoki címhez, ez végül nem így lett. Demba Ba az első félidő végén ugyanis megszerezte a vezetést a londoniaknak, akik aztán Willian második találatának köszönhetően 2-0-ra nyertek. Ekkor aztán elindult a lavina...

Betfair a világ egyik legnépszerűbb sportfogadó irodája, pontosabban fogalmazva fogadási tőzsdéje. Itt a fogadók nem az iroda ellen játszanak, hanem egymás közt adják-veszik az oddsokat, ahogy az egy rendes tőzsdén is működik. ide kattintva részletesen is olvashatsz a Betfair működéséről!

A forduló rangadóját követően ugyanis a Manchester City lépett pályára, méghozzá a Crystal Palace vendégeként, amely ha nyer, vesztett pontok tekintetében beéri az éllovas Liverpoolt, vagyis ismét nyílttá válhat a bajnokság.

Mint kiderült, a fogadóknak ennél nem is kellett több ahhoz, hogy megbolonduljanak - mindenki ész nélkül fogadott a Manchester City-re. Olyannyira igaz ez, hogy a Liverpool mérkőzésének hajrájában a bet365 fel is függesztette a Palace-City összecsapás piacait!

Demba Ba vezető gólja nagyjából 15:53-ra tehető, ezzel egy időben a bet365-nél 1.45-ös oddson fogadhattunk a Cityre, de szűk egy órával később már csak 1.38 volt a kékek oddsa.

Miért olyan fontos ezt megjegyezni? Mert máskor könnyen kihasználhatjuk! A fenti példából tisztán kiderül, hogy ilyen helyzetekben kivétel nélkül, szinte mindenki arra a csapatra fogad, akinek nyernie kell, aki előtt nagy lehetőség adódik. Ez persze így természetes, de a szemfüles fogadók ezt könnyen kihasználhatják, és úgy juthatnak szép profithoz, hogy gyakorlatilag nem vállaltak kockázatot.

Mire is gondolunk valójában? Íme, a Betfair fogadási grafikonja a Crystal Palace-Manchester City mérkőzésének kezdetén:

A fentiekből tisztán látható, hogy mekkora forgalmat generált Demba Ba gólja, illetve a Chelsea sikere, de ami ennél is fontosabb, az is látható, hogy mennyit zuhant a City győzelmének oddsa a kezdést megelőzően.

Ha tehát a Chelsea első találatánál valaki 1.46-os oddson backelte a City-t, majd 1.40-es oddson layelte azt, a mérkőzés eredményétől függetlenül nagyjából 4.3%-os profitra tehetett szert (az eredeti back téthez képest).

Erre persze sokan legyinthetnek, ugyanakkor az ilyen szituációkban ez talált pénznek minősül, ennél könnyebben pedig aligha érhetünk el profitot, így minden ilyen lehetőséget meg kell becsülni.

Tény, hogy ilyen esetek szinte csak a bajnokságok végén fordulhatnak elő, ráadásul nem is lesz túl gyakori, de jó ha ott van minden fogadó fegyvertárában ez a tapasztalat, illetve a tudás, hogy hogyan lehet az ilyen szituációkból profitot termelni.

megosztom