Sportfogadás-suli

Így kezdj neki a dartsfogadásnak!

  • hatharom.com
megosztom

Nyakunkon a darts-világbajnokság rajtja, ilyenkor nem csak a játékhoz, de a fogadáshoz is megjön az ember kedve, pláne, mivel a közvetítések alatt is tolják a képünkbe a legfrissebb oddsokat. Íme néhány hasznos tanács, mielőtt dartsfogadásra adjátok a fejeteket!

Ismerd meg a játékosokat

Akik rendszeresen néznek dartsversenyeket, azok számára a top 30 játékosai biztosan nem ismeretlenek, viszont a világbajnokságon sokkal színesebb a mezőny, jó néhány új arc is feltűnik. Róluk érdemes minél többet megtudni. Böngésszünk a videómegosztókon, hátha van fent meccsük, illetve nézzük meg az eredményeit, amit például a dartsdatabase.co.uk-n tehetünk meg.

15 játékosra még egy előselejtezős derbi is vár, ezeket azonban már a vb helyszínén játsszák le egy-egy éles meccs között, vagyis képernyőre kerülnek. Bár a játékuk színvonala nem szokott túl acélos lenni, érdemes megnézni ezeket is, hiszen valamiféle képet kaphatunk a nem ismert játékosokról. A versenyzők származása is sokatmondó lehet, a legjobbak a szigetországból és a Benelux-államokból, elsősorban Hollandiából kerülnek ki. A legfontosabb tehát, hogy mielőtt fogadásra adjuk a fejünket, legyünk tisztában azzal, hogy kire vagy ki ellen teszünk.

Akik viszont most először készülnek dartsra fogadni, azok számára semmiféleképp sem ajánljuk azt, hogy elkezdjenek kis szorzókra vadászni, mert az tuti bejön alapon... Ilyen esetben jobb az első körös meccseket dobni, és csak a második vagy harmadik fordulótól kezdve fogadni, amikor már van némi infó a birtokunkban. Persze ez kevés ahhoz, hogy azt a rutint megszerezzük, amivel például tudni fogjuk azt, hogy mely játékos hajlamos nyert meccset is elveszíteni, vagy kik azok, akik egy-egy derbire nagyon fel tudják szívni magukat stb.

Forma

Mivel a darts nem olimpiai sportág, így a világbajnokság a legrangosabb torna. Mindenki ezt szeretné megnyerni, így természetesen ide próbálja időzíteni a legjobb formáját. Az ősz folyamán jónéhány rangos tornán vettek részt a játékosok, akik már október környékén csúcsformában játszottak. Náluk nagy kérdés, hogy a világbajnokságon mire lehetnek képesek. Azon klasszis játékosok, akik viszont közepes teljesítményt nyújtottak, várhatóan decemberre próbáltak "tartalékolni". Nem csak a versenyzők megismerése miatt fontos nézni a meccseket, hanem hogy a formájukkal kapcsolatban is képben legyünk. 

Figyelj a részletekre

Hogy itt mire gondolunk? Íme egy példa: Dave Chisnall az egyik legtermelékenyebb, ami a 180-as dobásokat illeti, viszont a Masters első körében alig-alig jött össze neki pár darab. Igen ám, de körülbelül 15-20 olyan eset volt, amikor két tripla 20-at bevágott, a harmadikat viszont elrontotta. Ő sem hitte el, hogy ilyen létezik. Ettől függetlenül a meccset megnyerte, a következő kanyarban pedig a világelső Michael van Gerwennel találkozott...Az    a 180-asok számát illetően egy 7,5-ös határral rukkolt elő, hiszen a bukik csak azt nézték, hogy Chisnall keveset dobott az előző körben. Mi viszont tudtuk, hogy még egyszer nem fog előfordulni az, hogy 15-20-szor is az utolsó nyilat puskázza el. Vélhetően más is rendelkezett ezzel az infóval, ugyanis elkezdett szépen felkúszni a határ, a meccs kezdeténél már 9,5-nél járt, de volt olyan iroda, ahol 10,5-öt kínáltak. A két játékos végül simán túlszárnyalta a nyolcat, természetesen ebből bőven kivette a részét Chisnall is.

Ha valaki kizárólag a statisztikára alapoz, akkor valószínűleg az under 10,5-öt játszotta volna meg. Ebből is látszik, hogy a statok csak úgy érnek valamit, ha mellé néztük is a meccset. Ha pedig már megtekintjük a mérkőzéseket, akkor tényleg érdemes mindent feljegyzetelni - pláne, ha valami ennyire kirívó -, ugyanis a későbbiekben még jól jöhet. A bukmékerek eszén így lehet túljárni. 

Informálódj!

Ez nem az a sportág, ahol a sérülés túl gyakran előfordulna, de nem csak emiatt érdemes időt szentelni annak, hogy átböngésszük az adott játékos Twitter- vagy Facebook-oldalát, illetve átnézzük a külföldi dartsos oldalakat - pdc.tv, skysports.com. Olyan infókra is bukkanhatunk ugyanis, mint például szemüvegben lép színpadra a játékos, a közelmúltban veszítette el hozzátartozóját stb. Ritkán persze sérülésekről is lehet olvasni.

Fogadj élőben is!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az élő fogadás, a legjobb irodák - például    ,     - live kínálatából nem hiányozhat a darts. Az élő fogadás sok szempontból hasznos. Veszteséget minimalizálhatunk, trédelhetünk, ha nem bízunk a mérkőzés előtti tippünkben - vagy csak egyszerűen nem úgy alakul, ahogy vártuk -, akkor kiszállhatunk belőle. Sok esetben jobb belenézni a meccsbe, és csak utána dönteni, ezt is megtehetjük az élő fogadásnak köszönhetően. 

A sör és a popcorn mellett tehát érdemes az ölünkbe venni egy laptopot, mobilt vagy táblagépet is, no meg persze tollat és füzetet. Így persze nem könnyű élvezni minden meccset, de, ha valaki össze szeretné kötni a kellemest a hasznossal, akkor ajánljuk számára a hatharom.com Protipp-rendszerét, ahol profi tippmestereink elvégzik helyettünk a "piszkos munkát". Ráadásul most nagyszerű promóciókban is részt vehetnek azok, akik tippmestereinkkel tartanak az ünnepek alatt, érdemes tehát figyelemmel kísérni a protipp-rendszert!

A hatharom.com Protipp-statisztikái a 2014-es világbajnokság alatt
Profit ROI Tippek száma Átlag odds Találati arány
+23,35 +63,10% 9 1.80 88,90%

 

megosztom