Sportfogadás

Kik az ATP legkiegyensúlyozottabb játékosai?

megosztom

A Pinnacle statisztikáiból kiderül, kik a legjobb óriásölők, illetve kik szenvednek erős favoritként is a legjobbak között.

Véget ért a Roland Garros előtti utolsó nagy Masters torna, amely Rómában Novak Djokovics sikerét hozta. Hogy a szerbet sikerül-e megállítania bárkinek is, az nagy kérdés, de mi most nem is csak vele, hanem a top50-nel szeretnénk foglalkozni. A    elemzéséből ugyanis kiderül, kik a legstabilabbak játékosok a mezőnyben, kikben lehet bízni, ha nagy favoritok és kik azok, akik a legtöbb meglepetést tudják okozni.

Nem biztos ugyanis, hogy aki képes kiváló teljesítményt nyújtani a topjátékosok ellen, annak ugyanolyan motivációt jelent a világranglista 500. helyezettje ellen játszani. Fabio Fognini erre a remek példa, aki idén kétszer is megverte salakon Rafa Nadalt, ugyanakkor képes volt az 553. helyezett Chuhan Wangtól kikapni Sanghajban. Az ő esetében tehát konzekvensen a nagy oddsot kell keresni, mert bárkit megverhet, de bárkitől kikaphat.

Lássuk, a Pinnacle oddsai alapján az ATP mezőnyének top50 játékosát a legutóbbi ötven meccsük alapján.

Kikre fogadjunk és kikre ne fogadjunk a top10 ellen?
Játékos ROI
Guillermo Garcia-Lopez 184.5%
Nisikori Kej 87.7%
John Isner 44.1%
Julien Benneteau 27.1%
Jeremy Chardy 25.5%
...  
Benjamin Becker -42.3%
Andreas Seppi -42.9%
Kevin Anderson -58.2%
Viktor Troicki -70.4%
Santiago Giraldo -86.6%
Minimum húsz meccs alapján

Mint az a lenti táblázatból kiderül, Guillermo Garcia-Lopez 48 meccséből csak 12-t nyert meg top10-es játékos ellen, de ez is bőven elég volt arra, hogy 184.5%-os ROI termeljen, köszönhetően természetesen a rendkívül magas szorzóknak.

Ha érdekelnek a legjobb tenisztippek, a Roland Garros alatt is kövesd figyelemmel Protipp rendszerünket.

Következő vizsgálati szempontunk az, hogy hogyan teljesítenek a top50 tagjai, amikor favoritok, vagyis 1.20-nál kevesebb volt a záró oddsuk a mérkőzés előtt. Itt már nagyobb neveket is találunk.

Kikre fogadjunk és kikre ne fogadjunk, ha erős favoritok?
Játékos ROI
Kevin Anderson 12.3%
David Goffin 8.7%
Lukas Rosol 7.6%
Jeremy Chardy 7.5%
Andreas Seppi 6.9%
...  
Stan Wawrinka -7.6%
Fernando Verdasco -7.9%
Rafa Nadal -14.1%
Andreas Haider-Maurer -15.3%
Fabio Fognini -15.4%
Minimum húsz meccs alapján

A már említett Fabio Fognini tehát megtalálható a listán. De érdekes megfigyelni, hogy Kevin Anderson, aki 24-ből 24 meccset nyert meg erős favoritként, ő is csak 12.3%-os ROI-t termelt ezzel a fantasztikus sorozatával.

Utolsó szempontunk pedig értelemszerűen az, hogy hogyan teljesítenek a legjobbak, ha vajmi kevés esélyt adnak nekik. A határszám itt 3.00, vagyis csak az efeletti szorzók játszottak.

Kikre fogadjunk és kikre ne fogadjunk, ha erős underdog?
Játékos ROI
Nisikori Kej 92.9%
Guillermo Garcia-Lopez 88.8%
Ivo Karlovic 61.0%
Victor Estrella Burgos 53.5%
Martin Klizan 47.9%
...  
Juan Monaco -39.9%
Viktor Troicki -45.8%
Richard Gasquet -47.0%
Benjamin Becker -51.5%
Santiago Giraldo -55.1%
Minimum húsz meccs alapján

A fenti számok tehát tökéletesen megmutatják, kik azok a játékosok, akikben érdemes bízni, ha topfavorittal kerülnek szembe és kik azok, akikre még akkor sem érdemes fogadni, ha papíron simán kell nyerjék meccsüket. Most lássuk a teljes adatsort táblázat formájában:

megosztom