Sportfogadás Suli

Segítség az MLB-re való fogadáshoz

  • hatharom.com
megosztom

Cikkünkben a baseballtippekkel kapcsolatos felmerülő kérdésekre igyekszünk válaszolni.

A nyári holtszezon közepette sok sportfogadó figyelme az ilyenkor is zakatoló tengerentúli profi baseball bajnokság, az MLB felé fordul. Mint azt olvasóink megszokhatták, tippmestereink ebből a sportágból is előszeretettel adnak tippeket, amik szerencsére az idei szezonban eddig sikeresek is. Varin révén szinte minden napra jut legalább egy tipp, amely nem is csoda, hiszen a 162 meccses alapszakasz bőséggel kínál mérkőzéseket.

Sok játékosunknak azonban még teljesen új ez a sportág és a fogadási lehetőségek, így nincsenek is mindig tisztában, hogy hogyan és mire fogadjanak, ebben próbálunk most segítséget nyújtani. A játékszabályokról és a különböző statisztikai adatok fontosságáról ITT találhattok leírást.

Varin statisztikái az idei MLB-szezonban
Tipp Nyertes tipp Átlag odds ROI
36 23 1.86 +24.50%

Mit hol találok?

A Protipp rendszerben leadott tippek kizárólag két irodára, a    -re és a    -re koncentrálnak. Azonban közel sem ugyanaz a két iroda fogadási kínálata, hiszen például a Bet365-nél sokkal több opció közül válogathatunk, a Pinnacle-nél viszont nagyobb oddsokkal dolgozhatunk, illetve van olyan fogadás, amely csak itt elérhető.

Fogadásaink során két különböző adatra szoktunk tippet adni, az egyik a runok/pontok száma, a másik a hitek/ütések száma. A runok döntik el az egyes mérkőzés végeredményét, míg a hitek csak egy statisztikai adatot szolgáltatnak. Utóbbira fogadást csak a Bet365 ajánl. Tippjeinknél mindig jelezzük, hogy éppen a csapat összesített pontokra vagy a csapat összesített hitekre adunk-e ajánlatot.

Pontokra és ütésekre való fogadási lehetőségek a Bet365-ön

A másik gyakran előforduló fogadás az öt inninges vagy három innges fogadás a pontokra. Öt inninges hendikepeket szinte kivétel nélkül a Pinnacle-nél ajánlunk, itt ugyanis eltolható a hendikep fél egységgel, míg a Bet365-nél nem. Ezeket az öt inninges hendikep fogadásokat rendszerint délután 3 körül szokta kitenni az iroda. A Bet365 valamivel később teszi ki a szorzóit, de itt több opcióra fogadhatunk, például hogy mi lesz a mérkőzés eredménye x inning után, hány pont lesz 3 inning alatt vagy hány pontot ér majd az első hazafutás.

Dobók

A játék legfontosabb elemei a dobók, minden tippnél figyelembe kell venni ugyanis, hogy éppen ki kezd az adott csapatnál. Az MLB-tippek indoklásának első sorában mindig odaírjuk, hogy mely kezdő dobók esetén érvényes a tipp.

Ezt a fogadóirodák is jelzik, a fogadás megtételénél pedig mi is beállíthatjuk az úgynevezett "Dobójátékos feltételek"-et.

A csapatok nevei alatt a kezdő dobók találhatóak

Fogadásaink többsége mindkét dobót érinti, így az alapértelmezett opciót nem kell piszkálni, maradhat a "Felsorolt dobóknak kezdeniük kell" beállítás. Amikor viszont például egy csapat ütéseire vagy egy csapat összesített pontjaira fogadunk, ott csak az egyik csapat dobója fontos a számunkra, hiszen minket csak az érdekel, hogy X csapat milyen sikerességgel fogja megütni Y csapat dobóját. Ilyenkor elég beállítanunk feltételnek csak azt a dobót, aki ellen fogadunk.

A "Minden más" feltétel azt jelenti, hogy kezdjen bármilyen dobó a csapatoknál, a fogadás érvényben marad. Ilyen opcióval soha nem fogunk tippet ajánlani.

Ez a beállítás azért nagyon fontos, mert nem túl gyakran, de előfordul olyan, hogy a kezdés előtt dobót cserél egy csapat sérülés vagy egyéb ok miatt. Ilyenkor már az irodáknál is az új dobó szerepel, értelemszerűen más szorzóval. Ha egy olyan tippet adunk fel, amely érinti a dobócserét, akkor tippünket az iroda egyszeres szorzóval fogja kiértékelni, függetlenül az eredménytől. Természetesen ilyenkor a mi rendszerünkben is törlésre kerül a tipp, a krediteket pedig visszaadjuk.

Ezek volnának hát a legfontosabb tudnivalók a baseballtippekhez. Aki pedig kedvet kapott megismerni ezt a csodálatos játékos, annak ajánljuk a    élő streameit, az iroda ugyanis minden mérkőzést közvetít.

megosztom