Sportfogadás Suli

Egy bukott tipp margójára...

  • varin
megosztom

Ritka az az eset, hogy valakit elégedettséggel töltsön el egy vesztes tipp is, ám ezekből is lehet építkezni!

Tippet elbukni sosem jó érzés, a fogadóirodákat gazdagítani pedig egyenesen az emberiség ellen elkövetett bűntett. Ugyanakkor vannak azok a helyzetek, amikor igenis bele kell állnod a biztosnak látszó bukásba is, ugyanis tudod, az elvégzett munka és a bátorság meghozza majd a gyümölcsét.

Történt, hogy kedden este, amint megláttam a Bajnokok Ligája-mérkőzések kezdőit, rögtön felfedeztem magamnak egy hibás oddsot. A kimenetel valójában mindegy is lenne, de azért leírom, hogy még egyszer hangsúlyozzam, amit már korábban is tettem: vagyis hogy mennyire megéri megvárni a kezdőcsapatokat, ha gólszerzőkre akarunk fogadni.

A Koppenhága-Porto mérkőzésen arra fogadtam 10-szeres oddsért, hogy Thomas Delaney, a hazaiak középpályása gólt szerez. Ezt több érvvel is alátámasztottam: egyrészt a középpályás remek formában volt, az utolsó négy bajnokiján háromszor is betalált, másrészt a csapat két kezdőcsatára sérülés miatt nem játszott, így ő volt a házi gólkirály, harmadrészt összehasonlítottam a többi bukméker szorzóival és az átlag valahol 5.00 és 6.50 között volt. Nem is voltam rest, megtettem, hogy gólt szerez, viszonylag magas téttel és némi aprót dobtam arra is, hogy lő legalább két gólt (101.00) és hogy legalább mesterhármast szerez (501.00) - utóbbi kettőt már csak muszájból.

Hogy mi lett a vége? Semmi, ahogy a Koppenhága, úgy Delaney sem szerzett gólt, ám emiatt a legkevésbé sem voltam csalódott. Teljesítettem ugyanis azt a kritériumot, amit a legtöbb fogadó elfelejt, vagyis körüljárni minden eshetőséget, kielemezni az adott kimenetelt, értékelni az oddsot. Én ezt a tippet tízből tízszer raktam volna meg, és abban is biztos vagyok, hogy nem csak egyszer zöldülne.

Ne legyünk restek tehát - ha van időnk -, akár órákat elemezni, ugyanis lehet, hogy a csatát néha a bukik nyerik, de ha elvégezzünk a munkát, akkor a háborút biztosan mi fogjuk!

megosztom