Sportfogadás suli

Tanuld meg ezeket az örök igazságokat, ha profi sportfogadó akarsz lenni!

  • varin
megosztom

Vannak bizonyos tévképzetek, amelyeket érvként csak az amatőr fogadók hoznak fel. Ezek azok!

A sportfogadásban rengeteg úgynevezett "cáfolhatatlan igazság" él az emberek fejében, amelyek lebontása már-már szükségszerű folyamat ahhoz, hogy valaki profivá válhasson. A következőkben igyekszünk azokat a legfontosabb tévképzeteket eloszlatni, amelyekkel mi is nagyon gyakran találkozunk oldalunkon, legyen szó akár egy mérkőzés beharangozójáról, akár mondjuk egy sportfogadás-suli cikkről.

"1.20-as oddsokból összerakott kombikkal bárki tud nyerni"

Örök igazság, hogy például négy darab 1.20-as oddsot sokkal-sokkal nehezebb eltalálni, mint egyetlen olyan szorzót, amely kiadja a négy meccs szorzatát, vagyis 2.07-et. Ahhoz, hogy valaki négy 1.20-as oddsot eltaláljon, nem csak négy olyan meccsre kell fogadjon, amelyben valójában van érték, de négy meccsen is az kell történjen, amelyet a tippmester elgondolt. Egyetlen piros lap, egyetlen tizenegyes, bármi átírhatja a négy meccs egyikének esélyeit, így akik kombira vállalkoznak, mindig tudniuk kell, hogy az ő dolguk alapvetően sokkal nehezebb, mint a single fogadóknak.

"A profik csak single tippeket játszanak"

Elsősorban Amerikában nem alakult ki semmilyen kultúrája a kombi fogadásoknak, a fogadók szinte mindig szólóban, hendikeppel játszanak. Európában azért sokkal szélesebb körű lehetőségeink vannak, több fogadási eseménnyel, változatosabb piacokkal és kötési formákkal. Természetesen a profik - éppen a fent leírt igazság miatt - elsősorban szóló fogadásokat preferálják, ettől függetlenül mindenki szeret egy-egy biztonságosabb, vagy éppen vakmerőbb kombit összeállítani. Nem ördögtől való gondolat tehát olykor mixelni az eseményeket, ám nagyobb tétek alkalmazásánál azért maradjunk inkább a single tippeknél.

"10 meccsből 4-et találsz el, ez de gáz!"

Az egyik legbosszantóbb és legamatőrebb felkiáltás talán a teljes listából ez. A találati arány és az átlagodds is önmagában egy teljesen értelmezhetetlen statisztika, még egymással is csak útmutatót adnak arra, hogy nagyjából mire számíthatunk egy tippmestertől. Vannak a "tutisták", akiknél a 4/10 valóban pocsék arány, míg ha egy átlag lóverseny-tipstert nézünk, akkor a 4/10 már csodaszámba menne.

20%-os találati aránnyal is lehet valaki nyereséges tippelő és 90%-ossal is lehet veszteséges.

"Hogy lehetne érték az 1.20-as oddsban, hülye vagy?"

Az oddsban való értéket nem maga az odds határozza meg, hanem a bukmékerek által megállapított szorzó és a valós esélyek közötti eltérést. Egyszerű példa: fogadnál-e a Manchester Cityre a Sényő FC ellen 1.10-ért? Persze, hogy fogadnál, mert az 1.10-nél is jóval kisebb a reális szorzó, így hatalmas value van a szorzóban. Nagyobb szorzó esetében természetesen nagyobb range-ek is vannak, minél nagyobb az odds, annál több lehetőségünk van value-t találni. 

"1.40 az átlagszorzója, ez kevés!"

Ennek cáfolatára az előző két példát lehetne vegyíteni. Ha valaki folyamatosan az ilyen szorzókban találja meg az értéket és tud hosszútávon nyereséges lenni, az talán még nagyobb dolog is, mintha 2-szeres szorzókkal ér el profitot. Általános vélekedés, hogy talán az 1.40-1.60-as oddsokkal a legnehezebb nyerni.

"Török harmadosztályra, meg zimbabwei megyei ligára tippel, biztos megbolondult"

Dehogy bolondult, sőt ő az, akire igazán kell figyelni! A Premier League meccseire mindenki tud tippelni, mindenki ismeri a játékosokat, az erőviszonyokat és az esélyeket. Éppen ez a baj ezzel, hogy a fogadóirodák még jobban is tudják mindezeket, mint mi, így SOKKAL kisebb eséllyel tudunk értékes információkat a bukmékerek előtt megszerezni, mint egy kisebb bajnokságban. Gondoljunk csak bele, hány olyan eset van, hogy azért nyerünk egy NB III-as vagy Magyar Kupa-mérkőzéssel, mert tudjuk, hogy az ellenfél játékosai nem kaptak fizetést 3 hónapja, esetleg a játékosoknak jól jönne egy kis extra fizu, ezért megveretik magukat hendivel. Ha valaki egy minor ligában rendelkezik jó kapcsolatokkal és információkkal, az iszonyú értékes és mindenképpen megéri követni.

"Minek fizessek profi tippekért, ha én is adhatom őket?"

Azzal, hogy valakinek a tippjeiért fizetsz, nem feltétlenül csak azért adsz pénzt, hogy nyertes tippet adjon, hanem az elvégzett munkáért is. 

A profi sportfogadáshoz embertelenül nagy időbefektetés és munka szükségeltetik, amit a legjobb tippmesterek napról napra elvégezne, ezzel biztosítva a hosszútávú profit lehetőségét.

Ha az előfizető megfizeti a díjat, joggal várhatja el, hogy a tippmester elvégezze a szükséges munkát és profitot termeljen. Ha pedig szeretnéd az ország legjobb tippmestereire bízni pénzedet, akik garantáltan nem vernek át, ajánljuk partneroldalunkat, a Logibetet, ahol egyetlen szám sem kamu és pontosan azt kapod a pénzedért, amiért fizetsz!

Csatlakozz a Logibethez, csatlakozz a nyerők táborához!

megosztom