Sportfogadás-suli

Hogyan fogadjuk kézilabdára? - fogadási útmutató

megosztom

Bár népszerűségét tekintve a kézilabda nem tartozik a világ élsportjai közé, a fogadók között meglehetősen népszerű piacnak számít a sportág. A közelgő világversenyekre való tekintettel megpróbáljuk picit jobban bemutatni a kézilabdára való fogadás rejtelmeit.

Talán nincs mindenki tisztában azzal, hogy a kézilabda annak idején kültéri sportágként terjedt szét a világban, ám az igazi nagy fejlődés azután következett be, hogy indoor, azaz beltéri sportággá tudott válni.

A játék egyre dinamikusabb, gyorsabb és látványosabb lett, a zárt csarnokok és arénák pedig a meccsek atmoszféráját is egy egészen más szintre emelték. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően mára a tv-közvetítések rendkívül magas színvonalon követik az eseményeket, ezen folyamatok összessége pedig azt eredményezte, hogy a sportfogadók körében is egyre népszerűbb sportnak számít a kézilabda (Magyarországon például a labdarúgás és a tenisz után a harmadik legkedveltebb a fogadók körében).

Fotó: pinnacle.com

A kézilabda strukturálisan és csapatsportágként közelebb áll a kosárlabdához, mint a labdarúgáshoz, ez pedig fontos tény a sportfogadói megközelítés szempontjából.

Kézilabdában egyszerűen képtelenség ráülni az eredményre, a játék tempója folyamatosan változik, a mérkőzést különböző sebességű periódusok alkotják és gyakorlatilag percek alatt megváltozhat a játék képe.

A profi kézilabdában ezek a jelenségek természetesen ismertek a szakemberek és a játékosok előtt is, így a mérkőzés egészét tekintve ezen periódusok átvészelése vagy éppen a kulcspontok minél hatékonyabban történő kihasználása szerepel a célok között.

Ha ezeket az alapvető - néhol banális - tényeket elfogadjuk és megértjük a kézilabdával kapcsolatban, akkor jobb eséllyel is fogadhatunk a mérkőzésekre is.

 

Miket fogadhatunk kézilabdára?

 

 • Mérkőzésre való fogadás - Ki nyeri a meccset avagy klasszikus 1X2-es piac. A legtöbb bukinál már döntetlen nélkül is fogadhatunk győztesre (draw not bet vagy money line néven).
   
 • Hendikep  fogadás - A bukmékerek minden mérkőzésre megállapítanak hendikepes határokat, ami arra vonatkozik, hogy mekkora különbség várható a csapatok között. A hendikepeket mindig a gólok számára vonatkozó határokból kalkulálják ki.
   
 • Gólszámra való fogadás - Hány találat születik a mérkőzésen összesen. A jobb helyeken már külön fogadhatunk a csapatok gólszámaira is.
   
 • 1. félidő fogadások - A fenti opciók általában megtalálhatóak külön csak az első játékrészre vonatkozóan is.
   
 • Speciális fogadások - Természeten nem a csak a sztenderd piacokra lehet ma már fogadni. A nyertes különbség (szerzett előny), a dupla eredmény, a csapat összesített, a legtöbb pontos félidő vagy éppen a játékos-speciális piacok is extra lehetőséget nyújtanak a fogadások megtételéhez.

Akárcsak mondjuk az NFL-ben vagy a kosárlabdában, a kézilabdában is rengeteg statisztika segítheti a játékosokat. A csapatok formája mellett a játékosok egyéni mutatóiról is szerezhetünk információkat, a lövő és védési statisztikák, hatékonysági mutatók egész sora állhat a rendelkezésre.

 

Hogyan fogadjuk a nagy torná(k)ra?

November 29-én elrajtol a női Európa-bajnokság, méghozzá a magyar válogatott részvételével, majd januárban a férfiak világbajnoksága következik, szintén a mieinkkel.

Az ilyen nagy világeseményeknek a legtöbb bukmékerek kiemelt figyelmet szentel, ami azt jelenti, hogy megnövelt piacokon megnövelt fogadási lehetőségek közül tudunk választani.

Egy kéthetes nagy torna rendkívül kiszámíthatatlan eseményeket és mérkőzéseket hozhat, ezért egyáltalán nem számít könnyű terepnek a fogadók számára. Ugyanakkor ez ilyen versenyen a bukmékereknek sincs akkora előnyük, így

ha nyomon követjük a mérkőzéseket, a csapathíreket, figyeljük a nyilatkozatokat és leszűrjük a csapatok motivációját, akkor bizony lehet keresnivalónk.

Szintén a segítségünkre lehet, hogy a mérkőzések ideje alatt, azaz élőben is fogadhatunk. Ez a haladó fogadók számára egy remek esély, hiszen adott esetben - a fentebb is taglalt ciklikusság miatt - remek hendikep vagy gólos határokat tudunk megcsípni. Az élő fogadások megtételéhez segítséget nyújthat a saját szemünk, de a fogadóirodák mérkőzés előtt közölt line-jai is kiváló mankót biztosíthatnak.

bet365

Hol fogadjak a kézi Eb-re?

Tekintve, hogy mekkora volumenű eseményről van szó, szinte biztos, hogy minden komolyabban jegyzett bukméker felveszi majd kínálatába a versenyt.

A hatharom.com partnerirodái viszont kifejezetten kézilabdabarát irodának számítanak, így az Unibet és a bet365 a legideálisabb terepek közé tartozik. A Pinnacle-t inkább a nagytétesek számára tudjuk ajánlani, viszont az amerikai teremnél élőben nem lesz alkalmunk fogadni.

Az Unibet és a bet365 jelentős kezdőbónusszal illetve ingyenes fogadással várja az új játékosokat, így akinek esetleg még nincs számlája, de szeretné kipróbálni az online fogadást, azok számára ez egy remek alkalomnak tűnik. Regisztráció itt!

 

Miért kövesd a Hathármat?

Akik régóta tagjai a hatharom.com közösségének, azok bizonyára tudják, hogy a kézilabda világversenyeket oldalunk kiemelt figyelemmel kíséri. Az Eb - és januárban majd a vb - ideje alatt napi szinten jelentkezünk majd beharangozókkal és tippekkel egyaránt, a magyar válogatott mérkőzéseiről és kapcsolatos híreiről pedig külön is foglalkozunk majd.

A tavalyi két nagy tornát tippmestereink egyaránt pluszban zárták, reméljük idén is sikerül segítséget nyújtaniuk a karácsonyi kiadások mérsékléséhez.

A cikkek mellett természetesen a fórumban is indítjuk majd a szokásos kibeszélő topikot, ahol bárki megoszthatja gondolatait vagy éppen tippjeit a meccsekkel kapcsolatban. 

 

megosztom