Sportfogadás suli

Mi is az az ázsiai hendikep? III. rész

  • varin
megosztom

Sorozatunk harmadik részében a gólszámokra vonatkozó ázsiai fogadásokat vesszük górcső alá.

Ami néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt, az mára valósággá vált, az ázsiai hendikepek a fogadásaink szerves részét képezik. Mostanra gyakorlatilag minden nagyobb fogadóirodánál lehetőségünk van AHC-ket tenni, legyen szó akár a klasszikus hendikepes fogadásokról, vagy a gólszámokról. Korábban egy kétrészes cikksorozat keretében már ismertettük, mit is jelent az ázsiai hendikep, ha a hendikepes fogadásokról van szó, most pedig szót ejtünk az ázsiai fogadásokról, amikor a gólok számát kell megtippelni. Lássuk a konkrét példákat


Mi is az az ázsiai hendikep - I. rész - a 0-s, a -0.5-ös és a -1-es hendikep

Mi is az az ázsiai hendikep - II. rész - a -0.25-ös és a -0.75-ös hendikep


Az ázsiai hendikepet valamikor a '90-es években találták fel a Távol-Keleten. Az angol fogadási rendszerbe való átültetése Joe Saumarez Smith nevéhez fűződik, aki egy indonéz bukméker kérésére fordította le a szisztémát és implementálta az európai fogadási kultúrába.

Kezdjük a negyedes gólszámmal. Ez az a típus, ahol mérkőzés előtt nem lesz olyan fogadási lehetőség, amely 0-val kezdődik, vagyis nem létezik 0.25 gól alá vagy felé, hiszen ez faramuci módon rögtön félvesztesről indulna. Élő fogadásoknál már elképzelhető, hogy mondjuk 1-1 az állás és az élő lehetőség az 2.25 gól fölé vagy alá. Természetesen ennek jóval alacsonyabb lesz a szorzója, mint a 2.5 gól fölének, hiszen 1-1 esetén csak a téted felét veszíted el.

x.25 gól fölé
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Félvesztes Elveszik a tét 50%-a + a tét fele visszajár
x-1 gól Vesztes 0 ft
x+1 gól Nyertes tét*odds
x.25 gól alá
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Félnyertes Visszajár a tét fele + tét 50%-a * odds
x-1 gól Nyertes tét*odds
x+1 gól Vesztes 0 ft

A negyedes hendinél egyszerűbb dolgunk van, ha egész gólszámra fogadunk, itt ugyanis nincsen félvesztes vagy félnyertes kimenetel, csak nyertes, vesztes és teljes tét visszajár.

x.0 gól fölé
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Tét visszajár Visszajár a tét
x-1 gól Vesztes 0 ft
x+1 gól Nyertes tét*odds
x.0 gól alá
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Tét visszajár Visszajár a tét
x-1 gól Nyertes tét*odds
x+1 gól Vesztes 0 ft

A háromnegyedes hendikepnél nagyon hasonló a szisztéma, mint a negyedesnél, itt ismét visszajön a képbe a félvesztes, illetve a félnyertes opció.

x.75 gól fölé
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Vesztes 0 ft
x+1 gól Félnyertes Visszajár a tét fele + tét 50%-a * odds
x+2 gól Nyertes tét*odds
x.75 gól alá
Eredmény Kimenetel Nyeremény
x gól Nyertes tét*odds
x+1 Félvesztes Visszajár a tét fele
x+2 gól Vesztes 0 ft

Az ázsiai hendikep tulajdonképpen egy köztes opció, amely mindkét fél számára előnyös lehet. A fogadóirodának lehetősége van, hogy a legoptimálisabb oddspárokat kiszabva biztos profitra szert tenni az oddsok alakításával, a fogadóknak pedig egy extra lehetőséget ad a fogadásra.

Jellemzően ráadásul az ázsiai piacokon kisebb marginokkal dolgoznak a bukik, így a kifizetés is nagyobb a játékosok számára, mint az európai társaiknál. Érdemes tehát beleépítenünk a fogadási repertoárunkba, mert nem csak saját lehetőségeinket szélesítjük ki, de magasabb profitot is elérhetünk általuk, mint az európai típusú fogadásokkal.

Hol fogadjak?

Amíg a hazai bukmékernél csak korlátozott számban elérhetőek az ázsiai hendikepes fogadások, addig az online irodáknál tengernyi ilyen opció van. Mi a legjobb kínálat és magas oddsok miatt a   -öt ajánljuk, ahol ráadásul első befizetési bónuszt is ad a buki.

bet365

 

megosztom