Sportfogadás

Ez a lecke kötelező elem minden sportfogadónak!

  • varin
megosztom

Harry Kane sérülése tizedekkel írta át a következő mérkőzés esélyeit. Trade-elés néhány perc alatt.

Kedden este komoly pofont kapott a Tottenham Hotspur teljes szezonja, hiába verték ugyanis Szon góljával 1-0-ra a Manchester Cityt, Harry Kane bokája kibicsaklott, emiatt idén már nem léphet pályára. Kane esete remekül rávilágít arra, mennyit is számít, ha fogadóként éberek és tettre készek vagyunk, akár meccsnézés közben is.

A Spurs a City elleni randevúk közben azt a Huddersfieldet fogadja, amely számára semmi tétje a mérkőzésnek. A bukmékerek -/+ 2.25-ös line-on lőtték be a határokat, ami azt nézve jogos, hogy a Tottenhamnek a BL-indulás miatt nagyon kell a győzelem, amely valószínűleg össze is jön. Noha Kane szereplése akkor is kérdéses lett volna, ha nem sérül meg, így nyilvánvalóan nem látjuk őt majd a gyepen - ez pedig ha nem is azonnal, a bukmékerek szorzóiban is megmutatkozik.

Fotó: CBS

Az egyszerűség kedvéért most nézzük a -/+ 2.5-es hendikepet. Kane sérülése a mérkőzés 56. percében következett be, az 58. percben pedig lecserélték. Ez az első félidő 2 perc hosszabbításával együtt olyan 22:15-22:17 körül következhetett be. A sérülés előtt még az     1.76-os szorzóval kínálta a +2.5-öt, majd a többi bukival szemben fokozatosan csökkenteni kezdték az oddsaikat, amely most 1.54-en állt meg.

A csökkentéssel együtt természetesen a -2.5 masszív növekedésbe kezdett, 2.10 körülről 2.55-re kúszott fel több irodánál is.

A matematika viszonylag egyszerű, Harry Kane sérülésének pillanatában megfogadtuk a +2.5-öt, majd amikor beállt az odds a viszonylagos tetőpontra, visszafogadtunk a -2.5-re. Ehhez persze sejteni kell, mi is a tetőpont, amihez a többi irodát is monitorozni kell, hiszen ha máshol markánsan módosul az odds, várhatóan a mi bukinknál is fog.

Az se gond, ha előre kitűzünk egy célt, hogy hány % profitot szeretnénk elérni adott trade-elésből. Itt természetesen nem beszélhetünk 10-20%-okról, ennyit ugyanis nem feltétlenül jelent egy ilyen mérkőzésen egy ilyen játékos sérülése, de a példa kiváló volt arra, hogy miért kötelező ébernek lenni.

De akik figyeltek, néhány perc alatt 5-6% fix pénzt zsebelhettek be.

Mit mutat meg ez a példa?

  • Meg lehet verni a fogadóirodákat is, hiszen azt az információt, amelyet mi ugyanakkor látunk, mint ők, valószínűleg nem tudják gyorsabban feldolgozni és számszerűsíteni.
  • Ha valaki éber, és minden másodpercben fel van készülve a fogadásra, gyakorlatilag surebetelhet, még ha csak néhány százalékos biztos profitról van is szó.
  • Nagyon megéri egyszerre több irodában is pénzt tárolni, hiszen így nem csak az "elkéső" irodákat kaphatjuk el, de kimaxolhatjuk profitunkat is a jobb oddsokkal.
  • Érdemes nézni a különböző oddsösszehasonlító oldalakat, ahol megtudhatjuk, milyen trendek kezdődtek el az oddsok vándorlását illetően. Ha visszafogadáson gondolkozunk és azt látjuk, a többi irodánál számunkra kedvezőtlenül alakul az ellenoldal szorzója, cselekedjünk, ha viszont a trendek további növekedést sejtetnek, várjunk még ki.

További sportfogadás suli-cikkeket és oktatóanyagokat itt találtok.

[2782292] 2019-04-13 13:30:00 Tottenham Hotspur - Huddersfield Townx;
megosztom