Sportfogadás-sul

Miért limitálnak és zárnak ki játékosokat az irodák?

megosztom

Nemcsak akkor szúrod a bukik szemét, ha sokat nyersz. Mutatunk még pár okot a kitiltásra és limitálásra.

Ahhoz, hogy valaki hosszú távon is képes legyen profitot termelni a sportfogadásból, számos olyan ismerettel kell rendelkeznie, amely elősegíti ezt a törekvését. Egy plusszos sportfogadónak tisztában kell lennie azzal, hogy a sportfogadás nem sprintverseny, el kell fogadni a bankroll-menedzsment szabályait, tudnia kell az oddsok ellen játszani, ismernie kell a saját korlátait és az sem hátrány, ha szisztematikusan próbálja felépíteni a játékát.

Bár a sportfogadásból folytatólagosan profitálni tudó játékosok száma elenyésző, sajnálatos módon egyre inkább elterjedt gyakorlat lett a mainstream fogadóirodák körében, hogy a nyertes játékosokat kizárják a játékból vagy egyoldalúan limitálják a tétjeiket.

Bizonyára sokan hallottatok már olyan történeteket, amikor egy terem megköszönte egy játékosnak a részvételt vagy netán egészen alacsony, már-már nevetséges maximális téten engedte tovább játszani.

Mostani cikkünkben azt próbáltuk meg csokorba szedni, milyen szempontok alapján juthat valaki a ki- vagy letiltott játékosok sorsára.

 

 • A tét mérete - ha túl precíz, az gyanús!
  A profi fogadók nagy részére igaz, hogy nem kísérletezgetnek a pénzükkel, hanem kőkeményen rámennek a profitra. Gyakran előforduló viselkedés, hogy a tétjüket a kívánt nyereményhez igazítják, így pedig egészen furcsa összegeket láthatnak a fogadóirodák traderei. Például, ha valaki 83,47 eurót tesz fel egy mérkőzésre, az utalhat arbitrage fogadásra, amit kifejezetten utálnak a bukik.
   
 • Ingyenes fogadások és bónuszok
  A profi fogadókra kevésbé jellemző, hogy komolyan érdeklődnének a termek akciói iránt, leginkább akkor veszik igénybe a bónuszokat és egyéb promóciókat, ha azokhoz nem tartozik egy novellányi felhasználási feltételeket tartalmazó lista és feltétel. Ha nem szeretnéd felhívni magadra a figyelmet, jobb ha élsz a felkínált ingyenes fogadásokkal és bónuszokkal, azokat pedig lehetőleg valami mainstream piacon lődd el.
   
 • Felhasználói viselkedés
  A hűvös profik nem szórakozásból fogadnak, hanem megélhetésből. Így az ő esetükben ritkán fordul elő, hogy például egy mérkőzés ideje alatt végig be vannak lépve a számlájukba és folyamatosan helyezgetik el a tétjeiket meccsnézés közben. A profikra jellemzőbb viselkedés, hogy belépnek, elhelyezik a téteket és mennek tovább a következő irodába.
   
 • Túl sokat nyernek
  Végül, de nem utolsó sorban fontos tényező a nyeremény nagysága is. Azok a fogadók, akik rendszeresen megkopasztják a bukmékereket, előbb-utóbb számíthatnak rá, hogy a terem limitálni fogja a tétjeik nagyságát, rosszabb esetben pedig akár el is tanácsolhatják máshová az illetőt.
   
 • Több IP címet is használnak
  A legtöbb fogadóiroda szabályzatában fel van tüntetve, hogy egy adott személy csak egy számlával rendelkezhet, ezért az IP-címek gyakori váltogatása gyanút kelthet a játékszervezőkben.
   
 • A gyanús mérkőzésre való fogadás
  Bár ez nem feltétlenül a fogadók hibája, sajnos a mai napig akadnak fogadási csalások a sport világában. Amikor a fogadóirodák monitoring-rendszere jelzi egy adott mérkőzés gyanússágát, akkor a legtöbb esetben anullálják a beérkező téteket és érvénytelenítik a fogadásokat. Attól, még hogy a játékos nincs tudatában, hogy elcsalt mérkőzésre fogadott, a bukik gondolkozhatnak úgy, hogy egy profival vagy haladóval van dolguk, hiszen nem lehet véletlen, hogy a jelzett mérkőzésre is elhelyezett fogadásokat, hanem valamilyen publikus vagy nem publikus információ birtokába jutott.

 

Hogyan állapítja meg az iroda, hogy ki profi és ki nem?

Bár lehet, hogy meglepő, de a bukmékerek nem elsősorban a nyert nyeremények alapján sorolják be a játékosokat. Attól, hogy valaki leakaszt egy nagyobb kasszát, összehoz egy kiemelkedő hónapot, még egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon is nyereséges fogadó, éppen ezért a termek alaposabban megpróbálják körüljárni, milyen kaliberű játékossal is van dolguk. Ha úgy kalkulálnak, hogy nem profi a játékos, akkor hagyják tovább játszani.

A fogadóirodák számára számos információt közvetítenek a játékosok: a tétek, a kedvelt piacok, a preferált fogadási opciók, a fogadások gyakorisága vagy azok időpontja mind-mind olyan releváns információk, amelyekből a bukmékerek pontos(abb) profilt állíthatnak össze a fogadókról.

Ezeknek a módszereknek a segítségével a fogadóirodák többfajta kategóriába sorolják a játékosaikat - kockázati veszélyük szerint. Ez a gyakorlatban azt is jelentheti, hogy akár egy nem profi játékos számláját is limitálhatják vagy bezárhatják, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok komoly kockázatot jelent rájuk nézve.

Joga van az irodának bezárni a számládat?

Nem szép üzleti húzás az biztos, mindenesetre a legtöbb terem a 'felhasználási feltételei' között, az apró betűs részekben el szokta rejteni az erre vonatkozó irányelveit és szabályait, így nagyon nincs a játékosok kezében fellebbezési lehetőség ilyen esetekre, mivel a regisztráció során a játékosok elfogadják a fogadóiroda feltételeit.

Több nemzetközi szervezet is részt vett és részt vesz a szerencsejáték-szektor szabályozásában, de a tétek limitálása és a számlák önkényes bezárása nem tartozik ezen szervetek égisze alá.

Amíg az általános szabályok nem változnak, addig ez ellen nagyon nincs mit tenni. Jelezni természetesen lehet - és kell is - az illetékes "ernyőszervezeteknek", a fogadói közösségeknek az efféle eseteket, ami után a fogadóirodák reputációja nyilván romlani fog. Egyelőre ritka, amikor egy licenszet ilyesmik miatt bukik egy terem, de a negatív megítélés ront az üzletnek, így a komoly fogadóirodák igyekeznek óvatosan bánni az ilyen eszközökkel.
 

Milyen irodákat érdemes használni a korlátozások elkerülésére?

Folytatva a fenti gondolatmenetet, a fogadóirodák saját hatáskörükben döntik el, hogy milyen üzletpolitikát folytatnak, kockáztatják-e jó hírnevüket és megítélésüket.

Az, hogy egy adott fogadási eseményre meghúznak egy felső fogadási limitet, az még bőven belefér, hiszen az egy kiszámított kockázatvállalás a részükről és ez sokkal inkább elfogadható viselkedés, mint mondjuk a beérkezett tétek utólagos törlése. Azok a termek, akik ilyen eszközökkel élnek, nem játszanak tisztességesen, így őket jobb messziről elkerülni.

A hatharom.com évek óta partnerségben áll a világ egyik legjobb irodájának tartott Pinnacle-lel. Ennek az egyik legfontosabb oka, hogy ez

a fogadóiroda a nemzetközi piac egyik legmegbízhatóbb és legtisztességesebb üzletpolitikát folytató játékszervezője.

 

Miért válaszd a Pinnacle-t?

 • A Pinnacle a legtöbb népszerű és ismert bukmékertől eltérő felfogásban dolgozik: az iroda nem kínál számlanyitási bónuszokat, sem pedig ingyenes fogadási lehetőségeket. Az ilyen marketingre fordított pénzeket inkább a kockázatkezelésre fordítják, így képesek arra, hogy a nemzetközi piac legkisebb marginjával dolgozzanak, ezáltal a legjobb oddsokat kínálják a fogadóknak.
   
 • A Pinnacle hitvallása, hogy hagyja játszani a játékosokat, így joggal hirdeti magáról, hogy "a nyerő fogadók kedvenc helye".
   
 • A magas szorzók mellett a magas fogadási limitek, a korrekt ügyintézés, a számos ki- és befizetési lehetőség is a piaci átlag fölé emeli a Pinnacle-t.
   
 • Napjainkban abszolút egy topbukmékernek számít a nemzetközi térben, így nyugodt szívvel ajánljuk minden sportfogadás iránt érdeklő olvasónknak is!

 

REGISZTRÁLOK A PINNACLE-RE

pinnacle

 

via (pinnacle.com, sportstatist.com)
megosztom