Sportfogadás suli

Így járhatsz túl a bukmékerek eszén, ha dartsra fogadsz

megosztom

A 180-ak esetében sok elkalkulált line-t vagy oddsot kapunk, így itt lehet igazán keresnivalónk.

A darts egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a hatharom.com is kiemelt figyelmet szentel ennek a sportágnak, így itt az ideje, hogy mutassunk egy olyan stratégiát, amivel előnybe kerülhetünk a bukmékerekkel szemben. Ha pedig a szerencse is mellénk áll, avagy a drót jó oldalán landolnak a nyilak, akkor jó eséllyel a profit sem marad el.

A legnépszerűbb piacokon, mint például a győztesre fogadás, nem könnyű megverni az oddsmestereket, mert általában jól lövik be az esélyeket és nincs igazán érték az oddsokban. 

A 180-ak esetében viszont sok elkalkulált line-t vagy oddsot kapunk, így itt lehet igazán keresnivalónk. 

Természetesen nem hasraütés-szerűen döntjük el, hogy egy line elkalkulált vagy sem, egyszerűen a matek kiadja.

No, de nem kerülgetjük tovább a forró kását, arról van szó, hogy a bukmékerek nagyjából képben vannak, hogy a játékosok mennyire termelékenyek 180-ak tekintetében, van egy elképzelésük milyen hosszú lehet a meccs, és ehhez mérten adják meg a 180-akra a line-t. 

Amivel előnybe kerülhetünk velük szemben, ha egészen legekig lebontjuk, hogy hány 180-at dobnak, hiszen például egy 11 nyert legig tartó meccsen lehet 21 vagy éppen 11 leg is és nagyon nem mindegy, hogy egy játékos hány leg alatt dobott egy bizonyos mennyiségű maximumot.

Ha tehát egy játékos statisztikáját bogarásszuk, akkor ne csak azt nézzük meg, hogy a meccseken hány 180-at dobott, hanem nézzük meg azt is, hogy hány leg alatt dobott annyit. 

Ezt követően, ahogyan az irodák, mi is lőjük be, hogy nagyjából hány leget várunk és máris kijön, hogy az irodák elkalkulálták a 180-akra a line-t vagy sem. 

Ha ez így ebben a formában nem lenne érthető, akkor egy konkrét példával is tudjuk szemléltetni:

Mint a tipp indoklásában olvasható, Peter Wright 2.7 legenként dobott egy 180-at és a tipster úgy számolt, hogy ez az elődöntő legalább 40 leges lesz, tehát az eddigi termelésével nagyjából 13-15-öt dobhat. Az irodák ezzel szemben 11.5-ös line-t húztak meg, a bet365 ráadásul az undert preferálta, így az overre igen magas szorzó volt. A meccs kezdésére helyre állt a piac és 2.10-ről 1.83-ra csökkent az odds, tehát a végkifejlettől függően már tudhattuk, hogy egy +EV-s fogadást kötöttünk. 

Ezen felül természetesen a játékosok ismerete további előnyt jelenthet, hiszen ha két "darálós", gyors kezű játékos találkozik, akkor nagyobb eséllyel potyognak a 180-ak, mintha egy lassú, nagyon taktikus meccsre van kilátás, ahol az egyik célja az, hogy a másikat a komfort zónáján kívülre lökje. Illetve érdemes arra is figyelni, hogy akadnak "leváltogatós" játékosok, akik gyakrabban próbálkoznak a tripla 19-cel, őket jobb kerülni, vagy az underben keresni az értéket.

A 180-as fogadásoknál jó mérőszám a 140-ek száma is, hiszen ha valaki ebből sokat dob, akkor jól érezte a tripla 20-at, de ez nem a 180-akban mutatkozott meg, a következő meccsén viszont már simán kiszakadhat a 180-as zsák.

Ha már megtettük a +EV-s fogadásunkat, akkor pedig onnantól nincs más dolgunk, mint szurkolni, hogy Fortuna asszonysága a kegyeibe fogadjon minket, hiszen bármennyire is jól matekoztunk, ha a drót kibabrál velünk. 

Erre a legjobb példa a 2020-as világbajnoki döntőre tett fogadásunk:

Minden tökéletesen klappolt, a kezdésre leesett az odds, Wright kitűnően játszott, viszont hiába erőszakolta szét a tripla 20-as szektort, két sikeres dobás után rendre a drót számunkra kedvezőtlen oldalán landolt a harmadik nyila. Ez pedig meg is pecsételte a tippünk sorsát. 

 

Melyik fogadóirodáknál fogadhatsz 180-akra?

Partnerirodáink közül az   -et és a   -öt ajánljuk, ennél a két bukinál ugyanis rendre megtalálhatóak a 180-as piacok. Érdemes mindkettőt figyelni, mert sokszor különböző line-okat adnak és oddsokban is vannak eltérések.   

 

 

megosztom