Sportfogadás Suli

Reális és irreális elvárások a tippvásárlás kapcsán

megosztom

A tippmester a legjobb esetben az előfizetők érdekeit nézi, ez pedig néha áldozatokkal jár.

Több hiedelem, illetve tévhit tartja magát a tippvásárlás kapcsán, amelyek irreális elvárásokat szülhetnek az előfizetőkben. Vannak persze olyanok is, amelyeket bár elvárnának a felhasználók, sokszor nem kapják meg azokat, ami súlyos forintokba is kerülhet. Most egy kicsit átnéztük azokat a felhasználói visszajelzéseket, amelyekkel mi is szembesülünk a Logibeten, rávilágítva, melyek azok a tényezők, amelynek ha nem felelnek meg, sehol sem érdemes pénzért tippet venni és melyek azok, amelyeket bár a felhasználók szeretnének, nem biztos, hogy megfelel a realitásoknak.

 

Irreális elvárások a tippmesterekkel szemben

 

Nyerjen minden tipp, ne legyen rossz forma
 

Ez talán a legegyértelműbb dolog, amely sok előfizetőben vagy tippvásárlás iránt érdeklődőben nem csapódik le. A tippmester is ember, ő is tud hibázni, neki is vannak rossz szériái, balszerencsés tippjei, hoz rossz döntéseket.

A profi vagy egyszerűen csak rutinos, jó tippmester attól jó, hogy a hibákat képes felismerni, kielemezni, tanul belőlük és legközelebb már nem követi el.

A hosszútávú statisztika mindig sokkal beszédesebb, mind a rövidtávú, persze a tippmester hiába rendelkezik kiváló statisztikákkal, ha egy-két éve nem tud pluszt hajtani a felhasználóknak. A sportfogadás nem sprint, hanem maraton, így a tippmesterek teljesítményét is hosszútávon lehet igazán lemérni. Bosszantó, ha az ember mondjuk egy rossz szériában kezdi el követni a tippmestert, de joggal bízhat benne, hogy az megfordul - ehhez azonban elkerülhetetlenül szükségesek a hiteles, korrekt statisztikák, de erről kicsit később.
 

Aki tippet vesz, azért teszi, hogy több pénze legyen
 

Meglepő, de ez egyáltalán nincs meg mindenki fejében, ezt mi is nagyon gyakran tapasztaljuk. Egyre nagyobb kereslet van csupán arra, hogy az előfizetők lássák a tippmester gondolatmenetét, információhoz jussanak, megtanulják, hogyan kell elemezni egy meccset és mit érdemes számításba venni a tippek megalkotásakor.

Mennyi pénzzel fogadjak, mi az a bankroll, mi az a tipperősség?
Íme kisokosunk a fenti kérdések megválaszolásához, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Hovatovább, akadnak olyanok is, akik tudják magukról, hogy önállóan képtelenek profitot realizálni a sportfogadással, de - jó értelemben véve - szenvedélyük ez a fajta szerencsejáték és a tippvásárlással csak a mínuszukat csökkentik, illetve megvásárolják a szórakozást. Egyáltalán nem ritka az az előfizető, aki beéri a nullás profittal, de úgy érzi, jó döntést hozott, hogy fizetett azért, hogy izgulhasson kicsit az esti meccsen.
 

Pontosan akkor és úgy kapjam a tippeket, ahogyan én szeretném
 

A játékosok többsége viszont azért fogad, hogy több pénze legyen, mint mielőtt elkezdte a sportfogadást. Számtalanszor beszéltünk már a value megtalálásáról és a tippekben rejlő értékről, illetve a háttérelemzésről, ehhez pedig szükséges, hogy az előfizető legyen rugalmas a tippmesterrel szemben. Aki a legjobb tippekre kíváncsi, az nem biztos, hogy pontosan munkaidőben vagy reggel 8-kor egy csokorban kapja meg a napi tippeket SMS-ben, ez ugyanis hosszútávon az eredményesség romlásához vezethet.

A tippvásárlónak el kell fogadnia, hogy nem minden tippmester tippel ugyanúgy, ugyanakkor, ugyanarra, ez pedig azt jelenti, hogy adott esetben készen kell állni a tuti megrakására kora reggel vagy késő este is. Ezzel együtt a tippmesternek kötelesség szem előtt tartania az előfizetők szokásait, az senkinek sem jó, ha hajnali 3-kor posztol tippet a fél 4-es mérkőzésre, mert abból senki sem profitál.
 

Szeretnék mindent tudni a tippmesterről
 

Rengeteg helyen még annyi interakcióra sincs lehetőség a tippmesterrel, mint a Logibeten. Mind a tippmester szeretné megőrizni anonimitását, mind pedig maga a felület szeretné, ha titokban maradna a tipster elérhetősége. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy az előfizetők vascsővel érkeznének a házához egy vesztes tipp után, de a privát megkeresésekből egy olyan üzlet is születhet, amely sérti hosszútávon mindenki érdekeit.

A tippmesteri motiváció is fontos tényező lehet ebben a kérdésben, hiszen több tipster nem vágyik különösebben szóbeli elismerésekre, munkaként tekint a tippadásra, nem azért csinálja, hogy "megdicsérjék". Míg mások szívesen beszélgetnek az előfizetőkkel, segítenek nekik, tanácsot adnak, ha kell és céljuk a kölcsönös, jó kapcsolat kialakítása, amely az előfizető bizalmát is építi.

Mindkettő elfogadható irány, az előfizetőknek is bele kell nyugodniuk, ha egy tippmestertől valóban csak azt kapják, amiért fizettek. Vagyis csak tippeket.


 

Én ennél az irodánál játszom, csak ide kérek tippeket
 

A fogadóiroda kérdésében meg kell találni az egészséges egyensúlyt, és úgy véljük, a Logibetnél ez meg is történt. A     és a     használatával egy olyan bukmékerrel állunk kapcsolatban, amely a világon az egyik leghíresebb és legnépszerűbb, főleg hatalmas kínálata és remek élő fogadásai miatt, illetve egy olyannal, amely kínálata bár szűkösebb, de az oddsok a piaci átlagnál jóval magasabbak és nincs semmilyen korlátozás.

Mondhatjuk, hogy saját magunk ellenségei vagyunk, amiért nem használunk 15-20 bukmékert, mert azzal szignifikánsan jobb számokat lehetne kiírni a tippmesterek mellé, de az pedig az előfizetőkkel szemben lenne irreális elvárás, hogy ennyi bukinál tároljanak tőkét.

A    -    kettős tökéletes duót alkot, így mi csak ajánlani tudjuk őket a sportfogadáshoz!

 

A tippmester bizonyítsa be, hogy ő is megjátssza a tippjeit

 

Ez egy igen sok vitát kiváltó téma, hiszen a tippmester az ajánlásaival az előfizetők pénzét teszi kockára, természetes kellene legyen, hogy ő maga is megfogadja azokat. Ha jó tippmesterről van szó, higgyétek el, meg is teszi ezt, hiszen hülye lenne nem nyerni azokkal a tippekkel, amikkel az előfizetők is.

Nehéz téma viszont az, hogy mennyi is az annyi. Nem csak a sportfogadók, de a tippmesterek között is igen széles skálán mozog a felrakható tét nagysága. Joggal csodálkozna egy nagy fogadó azon, ha a tippmester, akitől pénzért veszi a tippeket, a töredékéért fogadja csupán ugyanazokat, míg az természetesen csábító és hívogató, ha olyan szelvények kerülnek megosztásra, ahol a tippmester több százezer forintokkal pakolta a tutit. Hogy a magyar piacon ezek mekkora része valós és mekkora rész photoshop vagy utólag cashoutolt, az egy másik cikket is megérne.

Az azért elmondható nagy átlagban, hogy a profi, bizonyított tippmesterek többsége nagyobb tétben fogad, mint az előfizetői túlnyomó hányada, de a fent említett anonimitás itt is komoly szerepet játszik. Aki mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy tudja, mennyivel fogad a tipster, gondoljon arra, hogy ha valaki jól űzi a szakmát, hülye lenne nem fogadni, ha pedig "kókler", akkor jobb esetben úgysem juthat olyan helyzetbe, hogy pénzért árulja a tippjeit.

 

Reális elvárások a tippmesterekkel szemben


Legyenek korrektek a statisztikák, azt kapjam, amiért fizetek


Ennél semmi sem jogosabb elvárás az előfizetőktől, mégis itt szenved a legnagyobb hiányt a honi tippadó piac. Az excel táblázatokban vezetett tipptörténetek, azok az oldalak, ahol a tulajdonos egyben az egyetlen tippadó több álnéven, a Google fordítóval, jó marketingszöveggel eladott kamu oldalak - mindezek állandó szereplői a piacnak, mégis rengetegen "bekajálják" a jól csengő ígéreteket, mindezt persze havi 25-30 ezer forintokért.

Szerencsére vannak üdítő kivételek, olyan tippadó csoportok, amelyek korrekt módon működnek, de az iparág még mindig nagyon fertőzött és alighanem az is marad. A Logibet egyik hatalmas előnye a független státusz vagyis egy olyan harmadik szereplő, amelynek nem érdeke statisztikát hamisítani vagy csalni a számokkal.

A Logibet a tippvásárlásért fizetni hajlandók és a tippadásért pénzt kérők találkozási helye, közgazdasági értelemben véve a piac.

Az oldal egy átlátható, közérthető, magyar nyelven is elérhető felületként szolgálja ki a szereplőket, garanciát vállalva a korrekt statisztikákért. Ez már önmagában lényegesen több, mint amelyet a legtöbb tippadó csoport elmondhat magáról, hiszen nekik lehetőségük van úgy igazgatni a számokat, ahogyan kedvük tartja.

Azt pedig csak ajánlani tudjuk mindenkinek, hogy inkább fizessen 20€-t az őszinte, hiteles, kendőzetlen, de nem kimagasló statisztikákért, mint 25-30 ezreket a csábítónak tűnő, de valójában hazug és legfőképpen ellenőrizhetetlen számokért.


Legyenek megjátszható oddsok
 

A profi tippadás egyik legnehezebb része az, hogy kitartsanak az oddsok egy bizonyos ideig. Az megint csak senkinek sem az érdeke, hogy a tippmester olyan tippekkel javítsa a statisztikáit, amelyeket senki nem tudott megfogadni. Habár a tipster kizárólag azért felelős, hogy a tipp beküldésekor az odds valid legyen, nem árt szem előtt tartani, hogy egy kis piacon lévő, alacsony limites tippet nem fog tudni a 100. előfizető is ugyanazon a szorzón megrakni.

Szeretnéd megtanulni a sportfogadás alapjait és kiigazodni a bukmékerek világában?
Kövesd Sportfogadás Suli-cikkeinket, olvasd el tanácsainkat, elemzéseinket és válj te is nyerő sportfogadóvá!

Érdemes ezt is számításba venni és segíteni az ügyfeleknek abban, hogy minél hamarabb megtalálják az adott opciót és minél gyorsabban értesüljenek a tippről. A Logibet Discord-felületén ez meg is valósul, a tipstereknek lehetőségük van az előfizetőkkel kommunikálni, értesíteni őket a várhatóan rövid ideig élő tippekről, illetve az esetleges cashout-opciókról.


Legyenek érthetőek a tippek
 

Senki sem úgy születik, hogy a vérében van a sportfogadás és a szakzsargon. Ha lát egy olyan ajánlást mondjuk, hogy "Tedd meg a malajziai harmadosztályból a Kuala Lumpur FC -0.25-ös ahc-ját, average stake-kel az 5%-os bankroll-menedzsmentedet alkalmazva, majd állítsd be az auto cashoutot 95%-ra", akkor joggal vonhatják fel többen is szemöldöküket. Fontos, hogy az előfizetők tudják, miről is szól egy tipp, hogyan és hol kell azt megjátszani. Bár a sportfogadáshoz szükséges egy kis rutin, amely néhány nap alatt simán megszerezhető, a Logibeten előfizetéskor egy használati útmutatót is az előfizetők rendelkezésére bocsátunk, amely segít kiigazodni a felület használatában.

Az automata rendszerben ráadásul magyarul és angolul is fel lehet adni a tippeket, így az a felhasználóhoz ugyanabban a sablonban, érthetően, tagoltan érkezik már meg. Ha pedig valakinek segítségre lenne szüksége, a munkaidőben elérhető ügyfélszolgálat bármikor segít.

 

Tudjam, mit várhatok a tippmestertől

 

Normális esetben a tippmestereknek egy kiforrott, bejáratott, sokat használt és főleg profitábilis stratégiája van a bukik legyőzésére. Ezek a taktikák igen széles skálán mozoghatnak, hiszen használhat a tipster állandó tétet (flat stake), használhat eltérő téteket (variable stake), tippelhet csak topfocira vagy csak ITF-tenisztornákra, üldözheti a meglepetéseket vagy lehet tutista, a lényeg az, hogy hű legyen a saját modelljéhez és ne térjen el tőle szignifikánsan.

A tippmesterekre is igaz az az alapvetés, hogy a győztes taktikán nem kell változtatni.

Ha egy modell működik, profitot hoz, akkor azt csak tovább kell ütni, ha viszont valami nem stimmel, érdemes felülvizsgálni a problémát. Ezt viszont úgy kell megtenni, hogy az előfizetők ne lássák kárát. Ha egy tippmester egyik pillanatról a másikra stratégiát vált, akkor annak a legtöbb esetben a veszteség hajszolása az oka. Ezért is lehet fontos a kétoldalú kommunikáció, bizonyos keretek közé szorítva.

A korrekt tippadó szolgáltatások azt vallják, a felhasználónak alapvetően egyetlen dolga van: megjátszani azt a tippet és úgy, ahogy a tippmester ajánlja, semmi más. Ha viszont a tippmester nem kiismerhető, nem konzekvens, annak könnyedén az előfizető láthatja kárát.


Ha szeretnéd megismerni, milyen is a korrekt sportfogadás, ha csatlakozni akarsz egy olyan oldalhoz, amely hiteles statisztikák alapján, komplex módon értékeli a tippmestereket, akkor csatlakozz a Logibet rendszeréhez.

Csatlakozom a Logibethez!

megosztom