Sportfogadás-suli

DNB - Draw no bet, azaz nincs fogadás döntetlenre - miről is van itt szó?

megosztom

A nem csak kezdőknek szóló oktatóanyagaink következő epizódjában egy népszerű fogadási formáról rántjuk le a leplet.

Amint azt tapasztalhattátok, 2020-ban még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy alaposan bemutassuk olvasóinknak a sportfogadás iparágának minden csínját-bínját. Az év során ezek az anyagok rendszeresen érkeznek majd, a korábbi írásokat pedig a sportfogadás-suli aloldalon tudjátok átböngészni.

Az aktuális epizódban egy könnyedebb, eddigiekhez képest kevésbé tömör témát boncolgatunk, mégpedig egy fogadási opciót veszünk górcső alá, amely egyre népszerűbb és ismertebb a játékosok körében. Ez nem más, mint a 'DNB', ami az angol 'Draw No Bet' rövidítése és magyarul annyit tesz, hogy 'nincs fogadás döntetlenre' vagy egyes irodáknál 'döntetlen esetén a tét visszajár'.

Abban valószínűleg sokan egyetértünk, hogy kifejezetten csalódást keltő, hogy végig izgulunk egy másfél órás focimeccset, aminek a végén visszakapjuk a feltett tétünket. Persze annál lényegesen jobb, mintha elbuktuk volna a pénzünket, nemde? Dióhéjban erről szól a DNB, amely egy

remek módja annak, hogy levédjük a kimenetel fogadásunkat úgy, hogy az odds sem esik akkorát, mint mondjuk kétesélyben.

A DNB piacokat szinte az összes fogadóiroda felvette már kínálatába és ez az opció főleg - de közel sem csak - azoknak kedvez, akik az underdogban éreznek értéket és ily módon be tudják biztosítani fogadásukat.


Nézzünk meg egy konkrét példát, mégpedig az OTP Bank Liga hétvégi rangadóján, a Ferencváros-Fehérvár csúcsmeccsen. Az irodák komoly favoritnak hozták ki a Fradit - jelen állás szerint így festenek az oddsok a   -ön, háromesélyben: 1.66 - 3.60 - 4.50.

A sportfogadás egy másik különösen fontos aspektusa az oddsmozgás, amely ezen a meccsen brutális méreteket öltött, hiszen a Vidi szorzója 3.25-ről reppent fel 4 fölé!

Perpillanat tehát az érték inkább a vendégekben rejlik, ám hogy a kockázatot csökkentsük, célszerűbb a DNB opcióval sáfárkodni. A gyakorlatban így néz ki ez a fogadás.

DNB oddsok - Ferencváros 1.30 / Fehérvár 3.40 - ha utóbbit rakjuk 10.000 forinttal, akkor
 

  • Fradi győzelem esetén a fogadásunk vesztes
     
  • Döntetlen esetén visszakapjuk a 10.000 forintot, tehát nullán zárunk
     
  • Vidi győzelem esetén 34.000 forintot zsákolunk be
     

Ennek a típusnak tehát a hátulütője, hogy az ajánlott háromesélyes oddsnál alacsonyabb szorzót kapunk, de bizonyos esetekben abszolút indokolt az extra biztonság, azaz a DNB használata. Hogy ez pontosan mikor áll fenn, azt bizony csak a tapasztaltabb fogadók, tippmesterek tudják, de szerencsére szakemberekből van elég a Hathármon és partneroldalunkon, a Logibet-en is.
 

Ázsiai hendikep +0 vs DNB

A tapasztaltabb fogadók számára, akik előszeretettel fogadnak ázsiai hendikepre, biztosan szemet szúrt már a hasonlóság a +0-ás ÁH (ázsiai hendikep) és a DNB között. Ez a két fogadási típus olyannyira hasonló, hogy valójában egy és ugyanazt jelenti, viszont éppen ezért egyes irodák nem is listázzák külön a DNB-t. Ha még csak most ismerkedsz az ázsiai piacokkal, kattints ide, és tudd meg, mi is az az ázsiai hendikep. Érdemes kiemelni, hogy amelyik fogadóirodában DNB és ÁH is van, ott gyakorlatilag a DNB mindig előbb jön ki, mint az ÁH, viszont az ÁH szorzója szinte mindig magasabb, mint a DNB-é.
 

Hazainál a tét visszajár / Vendégnél a tét visszajár
 

Ez a speciális fogadási forma partnerirodáink közül csak a    -en érhető el, és nem nehéz kitalálni, hogy lényegileg ugyanazt takarja, mint a DNB, csak más-más kimenetelekre vonatkozva. Erről az opcióról bővebben ide kattintva olvashatsz.

 


Ha vetted a fáradtságot és elolvastad ezt a cikket, akkor Te máris több lettél, mint egy átlagos fogadó. Ha szeretnél jobban kiigazodni a sportfogadás világában, kövesd továbbra is Sportfogadás-Suli cikkeinket!


 

   

>>>REGISZTRÁLOK A BET365-RE A H3WIN BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A MAX 15.000 HUF FOGADÁSI KREDITET!<<<

A bet365 fogadási krediteket ad a feljogosító befizetésed értékében (max. 15.000 Ft.). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek. +18


A bet365 az egyik legmegbízhatóbb fogadóiroda, amely magyar nyelvű felülettel és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkezik. Ha érdekelnek további részletek, olvasóink véleménye és értékelése, akkor látogass el részletes bet365-terembemutató oldalunkra! 

megosztom