5 perc SF

Hogyan vágjunk bele a sportfogdásba? - napi lecke

megosztom

Új rovattal jelentkezik a Hathárom! Mától naponta jelentkezünk olyan anyagokkal, amelyek hozzásegíthetnek Benneteket ahhoz, hogy jobb fogadóvá váljatok. Igyekszünk fokozatosan belemerülni a témába, így egészen az alapoktól kezdjük. A leckék végén találtok majd egy kis tesztet is, így azonnal le tudjátok ellenőrizni a tudásotokat. Jó olvasgatást és tanulást kívánunk!

Tűzz ki magad elé célokat!

Céltalanul létezni nem lehet, így a sportfogadásban is ajánlatos, hogy már rögtön az elején célokat tűzzünk ki magunk elé. Jó-jó, tudjuk, hogy mindenki milliomos szeretne lenni, de nem árt ha inkább megpróbálsz a földön maradni!

Nem feltétlenül csak számszerűsített célokban lehet gondolkodni, a lényeg, hogy egy abszolút személyre szóló dolgot találjunk ki. Meghatározhatsz magadnak például tipplimitet, megforgatott tőkét és persze profitot is. Fontos, hogy próbálj meg hosszabb távon gondolkozni és ne párnapos célok lebegjenek a szemed előtt. Ez esetben ugyanis előfordulhat, hogy nem sikerül azokat teljesítened, ami nyilvánvalóan csalódáshoz vezet majd.


Határozd meg a tőkédet!

A kosztpénz sosem nyer, ez ne feledd. Vagyis csak azt a pénzt szánd rá a sportfogadásra, amire nincs szükséged a megélhetésedhez. A sportfogadó-tőkédet egy hosszú távú befektetésnek fogd fel!

Térképezd fel az anyagi lehetőségeidet és ha megteheted, különíts el egy összeget a fogadásaidra. Teljesen mindegy, hogy ötezer vagy ötszázezer forintot tudsz erre szánni, a lényeg, hogy ez lesz a tőkéd vagyis a bankod (bankroll).

A legtöbb bukó játékos ott követi el az egyik legnagyobb hibát, hogy a feltöltött pénzre nem tőkeként gondol, így pedig pár nap alatt el is veszíti az egészet. Oszd be ezt a pénzt, egy tippre, szelvényre csak az egészed maximum 5%-át pakold fel! Ha 10 ezer forintot töltöttél fel, akkor ne tegyél fel meccsenként 2-3 ezer forintot, mert nagyon gyorsan lenullázod magad! Ez a bankroll-menedzsment alapszabálya! (Ezzel a témával a következő napokban részletesebben is foglalkozunk!)

Válassz egy jó fogadóirodát!

A megfelelő fogadóiroda kiválasztása rendkívül fontos egy sportfogadó számára. Sok kezdő fogadó nem hajlandó komolyan venni ezt a dolgot, viszont ezzel hatalmas öngólt lőnek. NE LEGYÉL A SAJÁT PÉNZTÁRCÁD ELLENSÉGE!

Igenis hosszú távon komoly jelentősége van, hogy ugyanazt a tippedet 1.75-ért vagy 1.80-ért tudod megjátszani! Hasonlíts össze több fogadóirodát és nézd meg a számaikat!

Másik fontos tényező, hogy a kiválasztott fogadóiroda kínálata passzoljon a játékodhoz.  Milyen sportágakra szoktál fogadni? Milyen fogadási típusokat részesítesz előnyben? Ezek megtalálhatóak a kinézett fogadóirodában?

Milyen módokon tudsz be- és kifizetni? Csak bankkártyával rendelkezel esetleg van valamilyen online tárcád is? Esetleg egyik sem? Ezeknek a dolgoknak mindenképpen olvass utána és informálódj, mielőtt regisztrálnál bárhova is!

 

Neked melyik a kedvenc fogadóirodád?x;

Ha a fenti alapvető dolgokat átbeszélted magaddal, keress egy olyan fogadóirodát, amelyek ideálisak a számodra! Olvass terembemutatókat, kérdezz rá a tapasztalatokra ismerősöktől vagy akár a Hathárom fórumain! A lényeg, hogy ne vágj bele meggondolatlanul egyetlen regisztrációba sem, mert abból nagy csalódás lehet!


Vezess statisztikát a tippjeidről!

Alapvető hiányosság, hogy az átlagos sportfogadók ezt a részt lustaságból lespórolják maguknak. Pedig egy statisztikai táblázat rengeteg információt nyújthat a számodra, nem mellesleg komoly segítséget is a fejlődésedhez. Nem kell egyébként valami óriási dologra gondolni. Készítesz egy excel-táblázatot, amibe felviszed a megrakott tippjeidet: a meccset, a megjátszott kimenetelt, a megjátszott szorzót, a játékba küldött téted és végül a tipp eredményét. Ez nem kerül túl sok idődbe, próbáld ki és hidd el néhány hetet követően nagyon jó érzés lesz ránézni a személyes statisztikai adatbázisodra!

Segítség kell? Töltsd le ingyenes táblázatsablonunkat!

Elemezd ki az eredményeidet!

Ha pontosan vezeted a statisztikáidat, akkor egy olyan adatbázist gyártasz magadnak, amely nagyon sokat segíthet a fejlődésben. Ahogy mondani szoktuk, utólag már sokkal okosabb az ember, és ez a sportfogadásban sincs másképp. Figyelem, az eredményeid kiértékelése nem csupán arról szól, hogy a nyerő vagy vesztő tippet raktál-e meg. A lényeg azon van, hogy rájöjj, jó döntést hoztál-e meg az adott mérkőzés kapcsán avagy sem. Hetente és havonta is nézz rá a táblázatodra, összesíts, elemezz és találd ki, min kell változtatnod a jobb eredményekért!


 
megosztom