5 perc SF

Hogyan válassz magadnak fogadóirodát? - napi lecke

megosztom

Naponta jelentkezünk olyan anyagokkal, amelyek hozzásegíthetnek Benneteket ahhoz, hogy jobb fogadóvá váljatok. Igyekszünk fokozatosan belemerülni a témába, így egészen az alapoktól kezdjük. A leckék végén találtok majd egy kis tesztet is, így azonnal le tudjátok ellenőrizni a tudásotokat.

Mit tanultunk eddig?

Az eddigi leckéinkben átvettük a sportfogadás alapjait, vagyis többek közt megtanultuk azt, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljük a bankunkat, vagy például, hogy milyen téttel játszunk.

A második heti tananyagok segítségével képbe kerültünk a leggyakoribb fogadási típusokkal, megtanultuk, hogy mi is az kombi fogadás, és már fény derült arra, hogy mi a különbség a +0-s ázsiai hendikep és a DNB (döntetlen esetén a tét visszajár) fogadási típusok között. Oktatóanyagainkban szó esett az ázsiai hendikepről, megnéztük, mit jelent például a 2.25 gól felett vagy a -0.75-ös ázsiai hendikep.

A harmadik hetet ismételten egy könnyedebb témával kezdtük, megnéztük, mit is jelentenek az oddsok a sportfogadásban, miből keresik meg a napi betevőt a fogadóirodák és megtanultuk, mit jelent az a szó, hogy margin. 

Legutóbb egy kifejezetten fontos témát érintettünk, hiszen arról volt szó, hogyan győzhetjük le a fogadóirodákat, avagy rávilágítottunk arra, hogy mit is jelent pontosan az, hogy pozitív várható értékű fogadás.

Most már rengeteg tudás áll a birtokunkban, de mindent elszúrhatunk egy rossz irodaválasztással. Így tehát a mai leckénkben arról lesz szó, hogy mik azok a legfontosabb szempontok, amiket érdemes figyelembe venni egy bukméker kiválasztásánál. 

Korábbi leckéink
Hogyan vágjunk bele a sportfogadásba?
Melyek a bankroll-menedzsment szabályai?
Mit jelent a 10/10-es tipp, hogyan osszam fel a bankrollomat?
Ha túl sokat veszítek a baj, ha túl sokat nyerek, az is baj!
Mi az a ROI és hogyan számoljam ki?
Melyek a leggyakoribb fogadási típusok?
Mi az a kombi fogadás?
Mi a különbség a +0 és a DNB között?
Mi is az az ázsiai hendikep? 
Mi az, hogy ázsiai gólszámra fogadás?
Mit jelent az odds, hogyan használjam a különböző típusokat?
Miből élnek a fogadóirodák, mi az a margin és miért nem szeretjük? 
Így tudhatod meg, hogy jó tippet raktál

 

1. Megbízhatóság

Manapság már több száz iroda közül választhatunk, ám ezeknek csak nagyon kis százaléka megbízható. Adódik a kérdés, hogy honnan tudom, hogy egy bukméker megbízható?

Az interneten többféle olyan portál is fellelhető, ahol az irodákat rangsorolják és értékelik. Általában A+, A, B+, B, C+, C jelöléseket használnak és amely irodák mondjuk a C+ vagy C jelölést kapták, azokat jobb messziről elkerülni, hiszen jó eséllyel azoknál hiába nyerünk, nem jutunk majd hozzá a pénzünkhöz. 

De nem muszáj bújni a google-t ilyen értékelések után nyomozva, oldalunk ugyanis elsősorban A+ és A értékelésű irodákkal áll partnerségben, tehát a mi listánk egy jó kiindulási alap a választáshoz. 

A legnépszerűbb és legkedveltebb irodák (bet365, unibet, pinnacle) többek között a megbízhatóságukkal emelkednek ki a piaci résztvevők sokaságából. 

Oldalunkon egyébként minden partnerirodánkról részletes bemutató olvasható a hatharom.com/fogadoirodak cím alatt. 

Fontos tehát, hogy olyan irodát válasszunk, amely megbízható, hiszen hiába kaptunk egy remek bónuszt, hiába nyertünk rengeteget, ha végül a buki nem fizeti ki a pénzünket. 

 

2. Margin

Két leckével ezelőtt már kiveséztük, hogy mi is az a margin. Amikor fogadóirodát választunk, akkor ezt is érdemes figyelembe vennünk, hiszen minél kisebb marginnal dolgozik egy iroda, annál jobb oddsokon fogadhatunk. De úgyis fogalmazhatnánk, hogy minél magasabb a margin, annál jobban lehúz minket az iroda. Miért?

Egy 50-50-re kihozott meccs esetében remekül megmutatkozik, hogy az irodák milyen marginnal dolgoznak. Számunkra az lenne a legideálisabb, ha ilyen esetben 2.00-2.00 oddspárt kapnánk, de ebben az esetben a buki semmit nem keresne. Az oddsmesterek tehát 2.00 alá húzzák majd meg a számokat és minél közelebb lesz a duplához, annál kisebb marginnal dolgoznak, tehát annál több vándorol a zsebünkbe. Konkrét példával élve, egy 50-50-es eseménynél kaphatunk 1.97-1.97-et és 1.83-1.83-at is. Értelemszerűen előbbi hoz többet a konyhára, tehát érdemes azt választanunk. Hosszútávon ez rettentően kifizetődő. 

A Pinnacle ilyen tekintetben az egyik legjobb választás, a világ legjobb oddsait kínálja, nem véletlenül a legkedveltebb iroda a profi sportfogadók körében. 

 

3. Széles kínálat

Noha ez a pont nem annyira fontos, mint például a megbízhatóság, ugyanakkor nem árt ezt is figyelembe venni, hiszen hiába elemzünk ki egy meccset, hiába van egy jó tippünk, ha az az általunk választott iroda kínálatában nem szerepel. Ha tehát fociban lapokra szeretnénk fogadni vagy teniszben szett hendikepre, akkor úgy válasszunk irodát, ahol ezekre van piac.

 

+1 - Ügyfélszolgálat, bónusz, ki- és befizetési opciók

A három legfontosabb szempontot górcső alá vettük egy iroda kiválasztásánál, ugyanakkor még ezeken kívül is van néhány nem elhanyagolható tényező. 

Az mindig plusz pont egy irodának, ha rendelkezik magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, különösen, ha nem túl erős az angolunk. Bármikor adódhat olyan kérdés vagy észrevétel, ami miatt az ügyfélszolgálathoz kell fordulnunk.

A fogadóirodák bónuszokkal próbálják magukhoz édesgetni a játékosokat, és bizony van is néhány nagyon jó ajánlat, amit nem érdemes kihasználatlanul hagyni. A bónuszokról majd egy későbbi leckében foglalkozunk részletesen, de egy iroda kiválasztásánál ezt is vegyük nyugodtan figyelembe. 

Mielőtt regisztrálunk egy irodába, járjunk utána, hogy milyen ki- és befizetési opciókkal rendelkezik, ugyanis hiába felel meg mindennek, ha nem tudunk pénzt befizetni. Persze azt el kell mondani, hogy a legnépszerűbb irodák már rettentő széles befizetési palettával rendelkeznek. 

Mint látható, rengeteg mindenre oda kell figyelni egy fogadóiroda kiválasztásánál és nagyon nehéz olyat találni, ami minden igényünket kielégít. Éppen ezért szoktuk javasolni, hogy érdemes több irodába befizetni, hiszen ezáltal olyan "mixet" tudunk magunknak összeállítani, ami teljesen megfelel az igényeinknek. 


 

Loading...

megosztom