Érdekesség

Te fogadnál rá, hogy hányan halnak meg a koronavírusban?

  • varin
megosztom

Egy profi pókeres kötött igencsak morbid fogadásokat arra, hány halott lesz az USA-ban.

A különleges fogadási lehetőségek világában ma már meg sem lepődünk egy következő pápát, amerikai elnököt, showműsort vagy celebet érintő fogadási lehetőségen, viszont érthető módon a fogadóirodák eddig a koronavírus kapcsán igencsak óvatosak voltak. Habár elérhető volt olyan fogadási piac, hogy hogyan reagálnak a belaruszok a vírusra vagy mikorra lesz vakcina, a halottak számára azért érthető módon nem kínálnak piacot. Másképp gondolta viszont egy profi pókeres, Chris Hunichen.

A Big Huni becenévre hallgató játékos karrierje során már körülbelül 20 millió dollárt kártyázott össze, a legsikeresebb pókeresek közé tartozik. Ám hiába csak 35 éves, a vírus okozta pánik őt is elérte, ráadásul asztmásként különösen veszélyeztetve érzi magát.

Fotó: PokerCentral

"Őszintén szólva nagyon félek. Minden nap olvasok olyan cikkeket, hogy 30-35 évesek halnak bele a vírusba, ráadásul nagyon elegem van abból, ahogyan az emberek viselkednek manapság. Semmi mást nem kéne csinálnunk, mint a seggünkön maradnunk" - írta kommentjében Hunichen.

A fiatal pókeres így fogadásra hívta a követőit, 10 ezer dollárig vesz be téteket arra vonatkozóan, hogy szeptember 1-jéig az Egyesült Államokban lesz-e 100 ezer halott vagy sem. A fogadók akkor nyernek, ha a hivatalos statisztikák a határ alatt maradnak.

Az amerikai számláló jelenleg közel 3 millió tesztnél, 600 ezer megbetegedésnél és 25 ezer halottnál tart, a Fehér Ház becslése pedig 100 ezer és 240 ezer közé teszi a teljes számot. 

"Ha csak a pénzre mennék, meghúztam volna az 50 ezres határt erre az évre, ahogyan egy becslésben lehetett olvasni, az biztos győzelem. De nem ez a célom, az emberek figyelmét szeretném felhívni arra, hogy ha nem maradnak otthon, azzal mindenkinek csak ártanak" - írta Hunichen.

A pókeres egyébként érthető módon rengeteg kritikát kapott a fogadási felhívása miatt, így egy második lehetőségnél már kikötötte, bárki is nyer a 10 ezer dollárból, hajléktalanokat segítő szervezeteknek kell adományoznia a pénzt.

Néhány nappal a piacok megnyitását követően egyébként az egyik fogadó visszakérte a 3000 dolláros tétjét, hiszen a fogadás megkötését követően néhány nappal koronavírussal detektálták és megrémült, hogy ő is belehal a vírusba. Hunichen szó nélkül visszafizette az összeget és mielőbbi gyógyulást kívánt a beteg fogadónak.

 

Mit csinálj a koronavírus idején?

 

Los Angeles Times
megosztom