5 perc SF

Ez a zacskós chips óta a legnagyobb találmány - napi lecke

megosztom

Bemutatjuk az úgynevezett cashout működését, amely jó hatással lehet a vérnyomásodra és a pénztárcádra is.

Fotó: WoW Style

 

Mit tanultunk eddig?

Az eddigi leckéinkben átvettük a sportfogadás alapjait, vagyis többek közt megtanultuk azt, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljük a bankunkat, vagy például, hogy milyen téttel játszunk.

A második heti tananyagok segítségével képbe kerültünk a leggyakoribb fogadási típusokkal, megtanultuk, hogy mi is az kombi fogadás, és már fény derült arra, hogy mi a különbség a +0-s ázsiai hendikep és a DNB (döntetlen esetén a tét visszajár) fogadási típusok között. Oktatóanyagainkban szó esett az ázsiai hendikepről, megnéztük, mit jelent például a 2.25 gól felett vagy a -0.75-ös ázsiai hendikep.

A harmadik hetet ismételten egy könnyedebb témával kezdtük, megnéztük, mit is jelentenek az oddsok a sportfogadásban, miből keresik meg a napi betevőt a fogadóirodák és megtanultuk, mit jelent az a szó, hogy margin. Érintettünk, egy nagyon fontos témát is, melyben arról volt szó, hogyan győzhetjük le a fogadóirodákat, avagy rávilágítottunk arra, hogy mit is jelent pontosan az, hogy pozitív várható értékű fogadás.

Mostanra elértél arra a szintre, hogy bátran belevághatsz a sportfogadásba, ahhoz azonban, hogy elkezdhess fogadni, nyilván tőkével is kell rendelkezned. Ha megvan a sportfogadásra szánt tőke, akkor már csak fel kell utalni a kiválasztott fogadóirodába. A befizetésekhez a legtöbb esetben üdvözlő bónuszokat is igényelhetünk, amelyeknek felhasználását is kijátszását ebben a cikkben tanultuk meg! 

Az ötödik hetet speciális ajánlatokkal és csak néhány fogadóirodában elérhető különlegességgel kezdjük - az első és egyik legfontosabb ilyen pedig a cashout.

Korábbi leckéink
Hogyan vágjunk bele a sportfogadásba?
Melyek a bankroll-menedzsment szabályai?
Mit jelent a 10/10-es tipp, hogyan osszam fel a bankrollomat?
Ha túl sokat veszítek a baj, ha túl sokat nyerek, az is baj!
Mi az a ROI és hogyan számoljam ki?
Melyek a leggyakoribb fogadási típusok?
Mi az a kombi fogadás?
Mi a különbség a +0 és a DNB között?
Mi is az az ázsiai hendikep? 
Mi az, hogy ázsiai gólszámra fogadás?
Mit jelent az odds, hogyan használjam a különböző típusokat?
Miből élnek a fogadóirodák, mi az a margin és miért nem szeretjük? 
Így tudhatod meg, hogy jó tippet raktál
Hogyan válassz magadnak fogadóirodát? 
Melyik fogadóirodának mi az erőssége? 
Így tudod feltölteni a számládat
Milyen kezdő bónuszok várnak a fogadókra?
Így használj fel egy sportfogadó bónuszt - napi lecke

 

Mi is az a cashout?

A cashout egy olyan, több bukmékernél elérhető ajánlat, amelynek segítségével egy még le nem zárt, véget nem ért fogadás értékét válthatjuk ki. A szelvényünkért annyi pénzt kapunk, amennyit adott pillanatban ér, függően attól, hogy hogyan módosultak az oddsok és hogyan is áll az adott mérkőzés vagy kombi. Cashoutolni lehetőségünk van single tippből és kombiból is, értelemszerűen abban az esetben, ha például a szelvény összes mérkőzése játszik még, vagyis nincsen vesztes tippünk. 

Fontos azonban tudni, hogy a fogadóiroda cashoutkor is leveszi a hasznát, így nem feltétlenül minden esetben éri meg mindig használni az opciót.

 

Melyik irodánál elérhető jelenleg a cashout funkció?

A partnerirodáink közül a    -nél, a   -nél, az    -nél és a    -nél is lehetőségünk van kifizettetni korán a szelvényünket, de a legbőségesebb opcióink egyértelműen a bet365 bukmékernél vannak.

 

Miért speciális a Bet365 cashout-funkciója?

A Bet365 cashoutja komplexebb, ügyfélbarátabb módon működik, mint a többi cashout, így ha előszeretettel használjuk ezt a módszert fogadásaink "megvédésére", akkor mindenképpen a legnépszerűbb bukinál érdemes fogadnunk.

A Bet365-nél ugyanis nem csak a fent leírt módon tudunk bármikor kiszállni egy szelvényből, de annak részösszegét is kivehetjük, így ha például az előre elhelyezett teljes tétet szeretnénk csökkenteni, akkor bármekkora részével csökkenthetjük azt és a kivett összeget rögtön jóvá is írják a számlánkon. Sokan arra használják a részleges cashoutot, hogy a feltett tétünket szerzik vissza egy jól álló fogadásból, így bármi is történik a meccsen, már semmiképpen sem veszíthetnek vele.

 

A másik kiváló funkció az automatikus cashout. Az automata cashout segítségével nem kell a gép előtt lennünk akkor sem, ha szeretnénk kiszállni a fogadásból. Beállíthatunk egy olyan összeget, amelyet ha elér a szelvényünk értéke, akkor a pénz automatikusan jóváíródik a számlánkon. Például ha egy focimeccsen az egyik csapat győzelmére fogadunk, de nem akarunk izgulni az utolsó percekben, akkor beállíthatjuk, hogy a teljes tét+nyeremény 90%-át fizesse ki, amikor a szelvény értéke eléri azt. Így könnyedén megkímélhetjük magunkat egy 90. perc után esett góltól. Szintén nagy könnyebbség azok számára, akik éjszakai meccsekre fogadnak, ezeket nem kell figyelemmel kísérni alvásidőben, elég, ha az ember beállítja az automatikus cashoutot bizonyos összegre.

Mikor és miért szálljak ki egy fogadásból a cashouttal?

Habár a cashout egy negatív értékű fogadás, hiszen a bukméker ilyenkor is leveszi a hasznát, valójában rengeteg érv szól mellette. A fent említett eset az egyik legegyértelműbb, ezzel ugyanis megkímélhetjük magunkat csúnya bukásoktól és 95. perces góloktól, amelynek elkerülése érdekében valójában nagyon keveset veszítünk. Minél később cashoutolunk, annál kevesebb pénzt bukunk, de annál jobban is fájhatna az elveszített pénz. Szintén érdemes lehet olyan jellegű fogadásoknál használni, ahol nagyobb összeg forog kockán, például ha egy 6-os kombinkból már 5 meccs bejött és hatodik is jól áll, nem biztos, hogy érdemes kockáztatni a nagy pénzt.

Előfordulhat azonban, hogy nem egy szinte nyertes vagy jól álló fogadásról van szó, hanem egy rosszul álló tippről, amelyik éppen bukni készül. Cashoutolni ugyanis negatív összegben is lehet, ebben az esetben a feltett tétünknél kevesebb pénzt kapunk vissza az irodától. Ha azonban azt látjuk a megtett tippünknél, hogy semmi esély sincs a kimenetel megfordulására vagy egy olyan információhoz jutunk, amely nagyban megváltoztatja az esélyeket a kárunkra, érdemes lenyelni a mínuszt és menteni a menthetőt.

 

A bet365 cashout tehát képes nagyon megkönnyíteni a fogadók életét, megkímélve őket fájdalmas bukásoktól, illetve felesleges izgalmaktól. Használata kiemelten ajánlott azoknak, akik nagyobb kombikat játszanak vagy úgy érzik, a kelleténél sokkal többször buknak balszerencsés módon fogadásokat.


Loading...

megosztom