E-sport

Ha FIFA-ra fogadnál, ez a cikk neked szól!

megosztom

A klasszikus nagypályás labdarúgás virtuális társa minden eddiginél nagyobb tömegeket vonz. Kezdjük az alapokkal.

Ismertetőnket tényleg a legalapabb dolgokkal kezdjük, hiszen bizonyára van olyan olvasó is, akinek teljesen új ez a terület. A FIFA nem más, mint egy labdarúgás-szimulátor játék, amely kategóriájában messze a legnépszerűbb. A cél pofonegyszerű: hasonlóan az “élő” játékhoz, több gólt szerezni, mint az ellenfél a teljes játékidő letelte előtt. Két lényeges különbség van a hagyományos focihoz képest: egyrészt a csapatokat egyetlen egy ember irányítja, a félidők pedig nem 45, hanem mindössze 4-6 percesek. 

Tudtad? A FIFA népszerűsége hosszű évek óta töretlen. A játékból eddig több, mint 260 millió példányt adtak el és 10 milliónál több aktív gémer játszik vele napjainkban. A csúcsot a FIFA12 tartja, amelyből egy hét alatt több, mint 3.2 millió példány fogyott.

Tehát a FIFA a két fentebb említett különbség ellenére nagyon is hasonló az élő labdarúgáshoz. Érdemes azt is kiemelni, hogy a játékban lévő labdarúgók valós képességeik alapján vannak osztályozva és tudásuk megfelelő irányítással remekül tükröződik a pályán is. A FIFA 20-ban több, mint 700 csapat bő 17000 játékosa kapott helyet, tehát bőven van miből meríteni.

A játékot lehet off- és online (FUT) is játszani, illetve a legjobbak számára különböző kisebb nagyobb tornákat állnak rendelkezésre. Jelenleg is több, úgynevezett eSoccer (eFoci) bajnokság fut, köztük a nagy népszerűségnek örvendő Bundesliga Home Challange 2020 is, de több topliga, sőt a világbajnokság is rendelkezik eFoci megfelelővel.

Fotó: EA


Hogyan fogadjunk FIFA-ra?
 

Nos ahogyan maga a játék, a fogadási opciók is szinte megegyeznek az élő fociéval. Természetesen ugyanúgy az esélyesebb csapatnak alacsonyabb a szorzója, ahogyan az over/under is az ellenfelek korábbi eredményeihez és stílusához igazítva van belőve, viszont ne készüljetek nagy kánaánra, ugyanis lényegesen kevesebb opciót kapunk, mint a valóságban. Gyakori, hogy csak a klasszikus háromesélyes piac áll rendelkezésre, de fontosabb meccseknél azért többnyire megtalálható a gól line, a következő gól szerzője és az ázsiai hendikep opció is.

A fogadást persze semmiképp csak az odds alapján kössétek, előtte mindenképpen ajánlott végigböngészi a kiválasztott összecsapás játékosainak előzményeit, a felek H2H statisztikáját, a formákat és egyéb elérhető statisztikákat. Nem árt, ha tisztában vagytok a meccset magába foglaló bajnokság szabályaival is, hogy esetleg oda-visszavágós, vagy egyenes kieséses találkozóról van szó.

 

Hol fogadhatok FIFA-ra?
 

A virtuális focimeccsek több partnerirodánk kínálatában is fellelhetők, így azt tanácsoljuk, hogy mindig tájékozódjatok, hogy hol ajánlják a legkiválóbb szorzót. Egyes bukik, mint például a közönségkedvenc    , több összecsapást live streamen is közvetítenek, érdemes lehet belenézni egy-két meccsbe, mielőtt nekilátunk a fogadásnak. 
 

FIFA-piac a bet365-ön.

 

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy ugyan a FIFA jóval egyszerűbbnek és érthetőbben tűnhet a laikusok számára, mint az olyan e-sportok, mint a CS, vagy LOL, de ennek ellenére nem ajánlott alapos körültekintés nélküli fogadás. A közeljövőben találkozhattok majd hathármas FIFA eFoci-előzetessel is, amely még több segítséget és árnyaltabb képet adhatnak ezekről a remekbeszabott virtuális sporteseményekről.

 

bet365
megosztom