5 perc SF

Ismerd meg magad sportfogadóként is! - napi lecke

megosztom

Elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyünk jó és rossz tulajdonságainkkal akkor is, ha a fogadásról van szó.

Mit tanultunk eddig?

Az eddigi leckéinkben átvettük a sportfogadás alapjait, vagyis többek közt megtanultuk azt, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljük a bankunkat, vagy például, hogy milyen téttel játszunk.

Képbe kerültünk a leggyakoribb fogadási típusokkal, megtanultuk, hogy mi is az kombi fogadás, és már fény derült arra, hogy mi a különbség a +0-s ázsiai hendikep és a DNB között. Szó esett az ázsiai hendikepről, megnéztük, mit jelent például a 2.25 gól felett vagy a -0.75-ös ázsiai hendikep.

Mostanra már tudjuk, hogy mit is jelentenek az oddsok, miből keresik meg a napi betevőt a fogadóirodák és megtanultuk, mit jelent az a szó, hogy margin. Megtanultuk azt is, hogyan győzhetjük le a fogadóirodákat és azt is, hogy mit jelent a pozitív várható értékű fogadás.

Tudjuk már, hogyan kell befizetni a kiválasztott fogadóirodába, a legtöbb esetben üdvözlő bónuszokat is igényelhetünk, amelyeknek felhasználását is kijátszását ebben a cikkben tanultuk meg! 

Kiveséztük már a fogadóirodák különleges ajánlatait, mint például a cashout-ot ám ennek van egy speciális fajtája is, mégpedig a korai kifizetés 2 gólos vezetés. Átvettük már a 0-0-s pénz visszafizetési garanciát, és az oddsnövelést is, de a kombi fogadás típusairól is meséltünk.

Mindezeken felül átvettünk néhány speciális fogadási típust, kezdésként a gólszerzőkre való fogadásról értekeztünk, majd jött a bet builder, azt követően pedig a lapokra való fogadás, illetve megtanultuk, hogy számoljuk ki a fogadásunk értékét.

A mostani hetet a hosszútávú fogadásokkal kezdtük, míg ma egy kicsit megismerjük önmagunkat, mint fogadók.


 

Önismeret, sportfogadó módra

A profi sportfogadóvá válás útján az egyik legnehezebb lépés, hogy megismerd önmagadat és tisztában legyél limitjeiddel, képességeiddel, lehetőségeiddel és motivációddal is. A fentiek közül sokra választ ad a választott bankroll-menedzsment és azok a lépések, amelyeket az első fogadásod előtt meg kell tenned, ám a száraz tények mellett a szerencsejáték jó módszer arra, hogy kicsit jobban megismerd magadat.

Milyen típusú fogadó vagy?
Az alábbiakban rövid jellemzéseket olvashatsz a sportfogadók leggyakoribb típusairól. Nem árt tisztában lenned azzal, hogy melyik kategóriába tartozol – legjobb, ha ezt magad tudod fel- és adott esetben elismerni, de akár kérdezd meg barátaidat, rokonaidat is, akik a legjobban ismernek –, hiszen ennek megfelelően alakíthatod saját fogadási szokásaidat. Lássuk tehát a példákat:
Társasági fogadó: Te abba a csoportba tartozol, mely a szerencsejátékosok legnagyobb részét teszi ki; számodra a fogadás csak egy a számos (szabadidős) tevékenység közül, melyben örömödet leled. Nem származnak belőle problémáid, éppen csak alkalomadtán engedsz a csábításnak.
Gyakori fogadó: A sportfogadás életed fontos részét képezi, de nem veszíted el az uralmadat fölötte. Nincsenek anyagi vagy szociális problémáid, és nem is lesznek, amíg kezedben tartod a gyeplőt!
Problémás fogadó: Valljuk be, neked problémáid vannak. Azért fogadsz, hogy gyorsan meggazdagodj, de többnyire pénzügyi és/vagy szociális problémáid támadnak belőle. Ha nem szeded magadat össze nagyon gyorsan, KOMOLY problémák elébe nézel.
Profi fogadó: Azon kevesek közé tartozol, akiknek a fogadás a munkájuk. Elsődleges jövedelmed ebből származik, ennél fogva nem fogadsz esztelenül mindenre, hanem pontosan megtervezed az egész folyamatot. Ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni, mert sok profiból válik észrevétlenül problémás vagy megszállott fogadó.
Szenvedélyes fogadó (Action Gambler): A fogadás és különösen a győzelem számodra a legfőbb örömforrás. Teljesen felvillanyoz, amikor nyersz, és olykor egyre nagyobb és nagyobb tétben játszol, amikor nyerő szériád van. Az efölötti öröm hajszolása könnyen életed központi kérdésévé válhat, úgyhogy légy óvatos!
Megszállott fogadó: Neked nem problémáid vannak, hanem betegséged. Jobban tennéd, ha a pénzedet a napi szükségleteidre költenéd, nem pedig elpazarolnád. Úgy gondolod, nincs semmi bajod, pedig nagyon is segítségre van szükséged, mégpedig gyorsan!

A fogadás során ugyanis rendkívül sok olyan inger ér, amelyre előre nem számítottál és hiába a kiépített bankroll-menedzsment és szisztéma, valójában elkerülhetetlen, hogy olyan dolgokra kell reagálj, amelyre korábban nem gondoltál. Az utolsó pillanatban elbukott fogadások, a rossz széria, a tehetetlenség érzése és a felismerés, hogy mikor hoztál jó és rossz döntéseket, mind-mind olyan mérföldkövek, amelyek helyes kezelése eldönti, lehetsz-e sikeres sportfogadó. Legalább ennyire fontos az is, hogy a jó szériákban se felejtsd el, hogy a value és a nyertes tippek nem ingyen vannak, az időráfordítást nem hanyagolhatod akkor sem, ha sebezhetetlennek érzed magad.

Nem mindegy, hogyan reagálsz a szériákban, ne emelj indokolatlanul tétet és ne térj el az előre meghatározott terveidtől. A sportfogadás egyik legfontosabb eleme a türelem és a higgadtság, a befektetett idő ugyanis előbb-utóbb megtérül, de ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy folyamatosan elemezd a meghozott döntéseidet és tudd, hogy nem minden nyertes tipp jó és nem minden vesztes tipp rossz.

A sportfogadás tehát egy rendkívül összetett folyamat. Az csak az első lépés, hogy tisztában legyél a céljaiddal és meg tudd találni az értékes tippeket, az azonban már egy másik szint, hogy megismered önmagad fogadóként és a lehető legtöbb jó döntést hozd akkor is, amikor a legnehezebb higgadtnak maradni.


Loading...

megosztom