5 perc SF

Nem csak úgy lehetsz nyerő fogadó, ha jól tippelsz - napi lecke

megosztom

Még mindig nagy az előítélet azzal szemben, hogy valaki tippekért fizessen, pedig rengeteg érv szól mellette.

Mit tanultunk eddig?

Az eddigi leckéinkben átvettük a sportfogadás alapjait, vagyis többek közt megtanultuk azt, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljük a bankunkat, vagy például, hogy milyen téttel játszunk.

Képbe kerültünk a leggyakoribb fogadási típusokkal, megtanultuk, hogy mi is az kombi fogadás, és már fény derült arra, hogy mi a különbség a +0-s ázsiai hendikep és a DNB között. Szó esett az ázsiai hendikepről, megnéztük, mit jelent például a 2.25 gól felett vagy a -0.75-ös ázsiai hendikep.

Mostanra már tudjuk, hogy mit is jelentenek az oddsok, miből keresik meg a napi betevőt a fogadóirodák és megtanultuk, mit jelent az a szó, hogy margin. Megtanultuk azt is, hogyan győzhetjük le a fogadóirodákat és azt is, hogy mit jelent a pozitív várható értékű fogadás.

Tudjuk már, hogyan kell befizetni a kiválasztott fogadóirodába, a legtöbb esetben üdvözlő bónuszokat is igényelhetünk, amelyeknek felhasználását is kijátszását ebben a cikkben tanultuk meg! 

Kiveséztük már a fogadóirodák különleges ajánlatait, mint például a cashout-ot ám ennek van egy speciális fajtája is, mégpedig a korai kifizetés 2 gólos vezetés. Átvettük már a 0-0-s pénz visszafizetési garanciát, és az oddsnövelést is, de a kombi fogadás típusairól is meséltünk.

Mindezeken felül átvettünk néhány speciális fogadási típust, kezdésként a gólszerzőkre való fogadásról értekeztünk, majd jött a bet builder, azt követően pedig a lapokra való fogadás, illetve megtanultuk, hogy számoljuk ki a fogadásunk értékét.

Az utolsó héten pedig érintettük a longterm fogadásokat és bőségesen foglalkoztunk azzal is, hogy hány tipp jelenti a fogadásban a hosszútávot és mennyi idő alatt is lehet valaki nyerő sportfogadó.

A mostani etapot a tippvásárlással és a máshonnan megszerzett információk jelentőségével kezdjük...

Miért fizessek a tippekért?

Az előző leckékben végigjártuk mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy valakinek esélye legyen hosszútávon legyőzni a fogadóirodákat. Az olyan képességek mellett, mint a végtelen türelem, higgadtság és ragaszkodás a saját szisztémához elengedhetetlen feltételei a sikernek, ám van még egy olyan tényező, amelyet lehet, hogy egyáltalán nem is áll módunkban birtokolni, ez pedig az idő. 

A sportfogadás kapcsán rengeteg minden kerül időbe. A teljesség igénye nélkül rengeteg munkaórát felölel az, hogy csapatinformációkat, híreket, fórumokat böngészgessünk, amelyből a végén közel sem biztos, hogy születik tipp. A statisztikáink, tippjeink utólagos kielemzése szintén sok-sok időt elvesz, viszont az utólagos elemzés rendkívül fontos.

Rengetegen pedig egyáltalán nem is magáért a tippért fizetnek, hanem inkább az egyéb részleteiért. Fontos lehet az érdeklődőknek, hogy hogyan gondolkodik egy tippmester, milyen típusú fogadásokat ajánl, milyen oddsokkal dolgozik, hogyan változnak a kiajánlott tippek szorzói vagy milyen indoklás bújik meg a tipp mögött.

Nos, ha valaki tippmesterségre adja a fejét, éppen azért teszi, mert van a fentiekre ideje, esetleg első számú pénzkeresetként tekint a sportfogadásra és a tippadásra. Az előfizetők pedig amellett, hogy szeretnék hizlalni a bankszámlájukat, a fenti apró részletek miatt is fizetnek a tippmestereknek.

A laikusok által viszont nagyon gyakran merül fel az a kérdés, hogy miért adja el bárki a tippjeit, hiszen ha azok profitábilisak, nyerni tud ezekkel is. Ezt a téves szemléletet próbáljuk elosztani alábbi felsorolásunkkal:

Miért ad el valaki tippeket ahelyett, hogy még többet nyerne a saját tippjeivel?
1: A fogadóirodák limitálják a nyerő játékosokat, így különösen a kisebb piacok esetében nem beszélhetünk arról, hogy bármekkora összegekkel meg lehet játszani a tippeket, korlátozás nélkül.
 
2: A tippadás egy stabil pénzkereseti lehetőség, ahol ha valaki hosszútávon jó munkát végez, jó pénzt kereshet, a sportfogadásban viszont természetesen vannak rosszabb időszakok is.
 
3: Miért ne adhatná tovább valaki a saját tippjeit kockázat nélkül, miután ő már megjátszotta? Ez neki rendkívül gyors pénzkereseti lehetőség, hiszen a jó tippet már megtalálta.
 
4: Fontos lehet a tippmestereknek a kívülről jövő visszajelzés, az elismerés, megbecsültség és az, hogy másoknak örömet szerez, izgalmat ad.

Nem mindegy azonban, hogy melyik tippmesternek vagy melyik oldalnak vagyunk hajlandóak fizetni, hiszen ha már pénzt adunk ki azért, hogy értékkel rendelkező tippeket kapjunk, ráadásul hiteles statisztikákkal rendelkező tippmesterektől, akkor nem árt alaposan megfontolni, hova küldünk pénzt. De erről a holnap leckénkben írunk bővebben...

megosztom