Sportfogadás-suli

Hogyan fogadjunk barátságos mérkőzésekre?

megosztom

A kisebb bajnokságokban jelenleg szünetelnek a küzdelmek és a csapatok edzőtáborokban készülnek a tavaszi idényre. Ennek apropójából a sportfogadás-suli rovatunkban azt próbáltuk meg összefoglalni, milyen pontok mentén érdemes a barátságos meccsekre fogadni.

Bár sok fogadó ódzkodik attól, hogy nem hivatalos avagy barátságos mérkőzésekre fogadjon, a felkészülési klubmérkőzések komoly értékeket tartogatnak a fogadók számára. Mint az életben minden tevékenység, ez is tanulható, a megfelelő tapasztalatokkal felvértezve pedig kedvező esélyekkel szállhatunk harcba a fogadóirodákkal szemben. Mostani cikkünkben megpróbáljuk röviden összefoglalni, mire érdemes figyelni, ha barátságos mérkőzésre akarunk fogadni! 

 

Tervezés 

Egy edzőtáborban készülő csapat esetében nem feltétlenül látjuk, tudjuk előre, hogy pontosan milyen ellenfelek ellen lép majd pályára az adott csapat. Ugyan menetrendet a klubok közzétesznek, de gyakran előfordul, hogy az ellenfelek kiléte csak később, már akár az edzőtábor helyszínén derül ki. 

A dátumok viszont már a legtöbb esetben a "kezünkben" vannak, így tudunk készülni a mérkőzésekre. Jellemzően a fogadóirodák maximum a mérkőzések előtti napokon teszik közzé a szorzóikat, de nem ritkaság az sem, hogy csak a mérkőzés napjának reggelén nyitnak piacokat a kiszemelt találkozóra. 

Ha észben tartjuk ezeket a dátumokat, akkor tudjuk, hogy mikor kell felnéznünk az oddsokért. Ezzel elérjük, hogy nem az események után szaladjunk, hanem azok elébe lépjünk. 

 

Információszerzés 

A felkészülési mérkőzésekre való fogadás talán legfontosabb része ez. Nem igazán képezheti vita tárgyát, hogy például egy magyar csapat barátságos mérkőzésével kapcsolatban minőségi információkat szerezhetünk egy angol fogadóirodával szemben. A NB I-es klubok többsége például kifejezetten informatív a szurkolóival, hiszen az edzőtáborokban ott vannak a klubok sajtósai is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napi szinten tudunk tájékozódni a csapatok életéről. 

 

A felkészülési időszakban az edzők és játékosok nyilatkozatai mellett megtudhatjuk az aktuális sérülteket vagy például a vezetőedző tervét a következő mérkőzésre. Ilyen lehet például, ha a két félidőt két külön csapatra bontja a mester vagy ha éppenséggel egy gyengébb minőségi ellenfél ellen a fiatalokat és a nem kezdőket szeretné többet játszatni. Vagy amikor az utolsó meccsen kvázi főpróbaként a legjobb bajnoki kezdőjét játszatja végig. 

Ha nem közölnek ilyen jellegű információkat, akkor sincs nagy gond, hiszen segítségül hívhatjuk a józan eszünket is. Ha például egy csapat egymás utáni három napon is pályára lép az edzőtáborban, akkor felkészülhetünk rá, hogy akik az első nap sok időt a pályán töltöttek, a második napon csak padozni fognak. 

Fogadások elhelyezése 

Ha például a kedvenc csapatunk felkészülésének ideje alatt végig a kezünkben tartjuk a gyeplőt, és nem az események után szaladunk, akkor a piacok megnyitása az egyik legizgalmasabb rész.

Ha megszereztük a kellő információkat, a lehetőségekhez képest feltérképeztük az ellenfelet és ismerjük már egyéb tényezőket, akkor "fejben" elkészíthetjük a saját szorzóinkat, de minimum meghúzhatunk egy "eddig éri meg" vonalat. Aztán várunk a fogadási lehetőségekre. 

 

A barátságos mérkőzések - különösen a kisebb ligákban pallérozódó csapatok esetében - nem tartoznak a mainstream piacok közé, ami azt is jelenti, hogy a szorzók gyorsan és könnyen változhatnak. 

Személyes tapasztalataink alapján is azt mondhatjuk, hogy ezeken a piacokon bizony a nyitásnál érdemes(ebb) lecsapni a számokra. Persze percre pontosan nem tudhatjuk, mikortól fogadhatunk a kiszemelt mérkőzésre, de ahogy az első pontban is írtuk, tervezni és készülni tudunk.

Milyen fogadási opcióknál találkozhatunk leggyakrabban +ev-s szorzókkal?
1X2
Félidő/játékidő
1. félidő gólok száma és/vagy ázsiai hendikep 
Gólok száma
Ázsiai hendikep

Ha megnyitottak a kiszemelt mérkőzés piacai, akkor összevethetjük a fogadóiroda szorzóit a saját várakozásainkkal.

Minél nagyobb eltérés van a két szám között, annál nagyobb érték lapulhat a tippben, ha pedig pozitív várható értékű fogadásra bukkantunk, akkor ne legyünk restek és helyezzük el a tétjeinket minél előbb! 

 

Élő fogadás 

Bár azzal nem mondunk újat, hogy az élő fogadásokban rengeteg lehetőség rejlik, a felkészülési mérkőzéseken ezt a fogadási formát kifejezetten ajánljuk a fogadóknak. Sokszor előfordulhat, hogy például időhiány miatt lekésünk az +ev szorzókról, viszont élőben még tudunk a helyzeten korrigálni. 

 

Előnyt kovácsolhatunk a bukikkal szemben akkor is, ha találunk egy élőképes vagy szöveges közvetítést a meccshez.

Ezek segítségével jobban érzékeljük a mérkőzés történéseit és intenzitását a fogadóirodáknál, akik ugye ilyen esetben  scout-szolgálatásokon keresztül csak lebutított adatokat kapnak. 

A hivatalos tétmeccsekhez képest jelentős eltérést képezhetnek a cserék is. Ahogy fentebb is írtuk, nem ritka, amikor a szünetben - vagy akár a 60. percben - teljes sorcserét hajtanak végre a vezetőedzők. Ha ilyen történik, akkor az élőzés komoly fegyvert jelenthet a kezünkben, hiszen olyan mérkőzést befolyásoló tényező van a birtokunkban, ami a fogadóiroda számára látens információ. 

 

Kedden délután a Videoton 6-2-ra verte a horvát másodligában szereplő ellenfelet. A bet365 picit túlzottan óvatosan bánt a szorzókkal, hiszen a minőségi különbség mellett az is a magyar csapat mellett szólt, hogy ez már a 3. meccse volt az edzőtáborban és felkészülése lassan a finiséhez érkezik

Melyik fogadóirodát érdemes használni? 

A felkészülési/barátságos mérkőzések fogadásához több irodát is érdemes lehet használni, de ha egyet kell választani, akkor a bet365-öt ajánljuk. A világ legjobb fogadóirodájának választott bukméker kifejezetten széles kínálatot tart fent ezekre a meccstípusokra, ráadásul a legtöbb találkozó az élő szekcióba is bekerül. 

Komoly pluszpont továbbá a bet365 mellett a felvehető most funkció. Ahogy fentebb is taglaltuk, a barátságos mérkőzések szorzói gyorsan mozognak és nem ritka esetben a szorzók nagyot esnek/emelkednek. Ha el tudunk csípni egy értékes szorzót, akkor a "Felvehető most" funkció segítségével úgy is tudunk kézzel fogható profitot realizálni, hogy igazából meg sem kell várnunk a mérkőzés kezdetét. Szintén komoly pluszpont a Fogadáskészítő alkalmazás, amely ahogy a topligák esetében, így a barátságos klubmérkőzéseken is elérhető a fogadók számára.

 

 • A  piacon a messze a legerősebb kínálatot biztosítja a felkészülési mérkőzésekre
   
 • Ha beindul a "szezon", naponta több tucat mérkőzésből szemezgethetünk
   
 • A magyar csapatok - legyen szó első vagy másodosztályról -  sűrűn felkerülnek a tétlapokra.
   
 • A legtöbb esetben élőben is követhetjük a mérkőzéseket, így menet közben is fogadhatunk
   
 • A felvehető most funkció sok esetben "aranyat" érhet
   
 • Fogadáskészítő

 

 

Tényleg lehet nyerni a felkészülési meccsekkel?

Ahogy a fentiekből is kiolvasható, barátságos klubmérkőzésekkel nyerni nem egyszerű feladat, ám megfelelő időráfordítással és rutinnal komoly profitot lehet elérni ezeken a piacokon. Bizonyítéknak ajánljuk figyelmetekbe a Logibet két senior tippmesterét, 'Griezmannt', 'varint' és 'KD'-t, akik előszeretettel vadászgatnak tippeket a bet365 felkészülési mérkőzései közül.


Ha vetted a fáradtságot és elolvastad ezt a cikket, akkor Te máris több lettél, mint egy átlagos fogadó. Ha szeretnél jobban kiigazodni a sportfogadás világában, kövesd továbbra is Sportfogadás Suli cikkeinket!


bet365
megosztom