Sportfogadás

Így érdemes felkészülni egy lapos tippre - I. rész

  • varin
megosztom

Rangadót rendeznek hétvégén a Ligue 1-ben, amely remek például szolgálhat arra, hogyan is lássunk hozzá a fogadáshoz.

Rengeteget beszéltünk már korábban a lapos fogadásokról itt a Hathármon és nem kevés tippel kaszáltunk már gyönyörűt a Logibeten is. A szerdai Lens-Marseille meccsen is jöttek a lapok, szép profitot eredményezve ezzel, hétvégén pedig egy hasonlóan érdekes találkozóra kerül sor. Rövid gondolatmenet segítségével bemutatom, én hogyan is szoktam egy ilyen lapos tippet kielemezni és milyen gondolkodás mentén alkotom meg a határt még a fogadóirodák előtt. Minden kulisszatitkot természetesen nem árulok el, de úgy vélem, a legfontosabb pontok révén segítség lehet ez a cikk a fejlődésben. A második részben majd a különböző hasznos segítségeket és forrásokat mutatom be, megfűszerezve azzal, hogy hol és hogyan éri meg fogadni. Lássuk azonban most a Marseille-PSG meccset!

A meccs tétje

Mondani sem kell, ez az a francia bajnoki, ahol barátságos futball és szeretetteljes gondolatok nem lesznek jelen. A két csapat már-már epikussá vált első mérkőzésén 22 lap volt, míg a Szuperkupán január elején  22 faultra csak 5 sárga, ami nem túl acélos.

Egy ekkora rangadó esetében szinte kiindulási alap a magasabb line, a szeptemberi vérengzés után pedig szinte kötelező a visszavágó. Úgy vélem, a PSG mindent elkövet majd, hogy a lehető legnagyobb csapást mérje a Marseille-re saját otthonában.

 

Csapatok formája, helyzete

Egyik fél sem brillírozik idén, és akkor még finoman fogalmaztunk. A párizsiak jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, míg az Olimpique öt nyeretlen találkozót követően csak az ötödik pozícióban áll.

Mindkét oldalon az edzőkérdés komoly érdekességgel szolgál, hiszen a PSG-nél Pochettino friss húsnak számít, míg a másik oldalon Villas-Boas botrányos távozását(?) követően egyelőre csak ideiglenes edző van. A Marseille-nél forrnak az indulatok a botrányos forma után, a PSG elleni rangadó pedig különösen fontos lehet a szurkolóknak.

 

Csapatok keménysége

A Marseille a liga legtöbb lapját gyűjti átlagban, a 21 meccsen megszerzett 64 sárga és 5 piros egészen kiugró statisztika. A PSG esetében persze jóval alacsonyabb átlagokat láthatunk, 1.91 sárgát és 0.22 pirost hoznak mérkőzésenként, aminek azért tetemes része a korábbi rangadóról származik.

Ami még érdekes lehet, hogy a PSG nem átlagol lényegesen kevesebb lapot otthon, a Marseille viszont idegenben igazán durva.

 

Bíró személye

Ahány bajnokság, annyi módon és időpontban derül ki a játékvezető személye, amely értelemszerűen az egyik legfontosabb faktor a lapos fogadásoknál. A vasárnap esti rangadón jelen esetben már csütörtökön reggel tudhatjuk, hogy Benoit Bastien vezeti a mérkőzést, aki 37 évesen nem nélkülözi a rutint.

Bastien idén 4.63 lapot átlagol, míg tavaly ez a szám 5.27, két éve 5.38 volt. Ha a rangadókat nézzük, idén a PSG-Lyonon 7 lapot szórt ki, tavaly viszont egy sima, 4-0-s PSG-Marseille meccsen csak 3 sárgát. Igaz, a 2018-as Marseille-PSG (0-2) meccsen 6 figyelmeztetésig jutott.

 

Sima lesz-e a meccs?

A lapos fogadások szempontjából nagyon fontos, hogy milyen képet várunk egy meccsen. Értelemszerűen a sima meccseken kevesebb a lap, a kiélezett, kemény találkozókon pedig nagy átlagban több. Szeptemberben a Marseille Párizsban nyert 1-0-ra és az kiváló alap volt a sok lapra, igaz, a Szuperkupa is csak 2-1-re végződött, mégsem volt laporgia.

Neymarék 1.36-os szorzója jó indikátor arra, hogy lehet sima a találkozó, amelynek "megálmodása" nagyban segít számunkra a határ belövéséhez.


Ha vetted a fáradtságot és elolvastad ezt a cikket, akkor Te máris több lettél, mint egy átlagos fogadó. Ha szeretnél jobban kiigazodni a sportfogadás világában, kövesd továbbra is Sportfogadás Suli cikkeinket!


Következtetés

A fenti tényezők együttes elemzésével kell megalkotnunk egy korrekt line-t a meccsre. A határok valószínűleg leghamarabb péntek este, szombat délelőtt érkeznek, így bőségesen van időnk kigondolni, mi is lenne a jó fogadás. Ez persze nincs minden bajnokság piacán így, van, ahol a bírók publikálását követő 1 órában megjönnek a line-ok és ennyi időnk marad az elemzésre, hogy a korai, igazán nagy value-t tartogató szorzókat megbombázhassuk.

Itt azonban a sok idő lehetőséget ad a gondolkodásra. Nem kell kapkodnunk, nem kell elhamarkodott következtetést levonnunk, nem kell "vakon" tippelnünk.

Fontos azonban, hogy mire megjelennek a line-ok, a fentiek ismeretében kész terveink legyenek és elképzelésünk, hogy mi lehet value tipp és mi nem. Hiába látjuk ugyanis egy meccsben a rengeteg lapot, ha a fogadóirodák is így gondolkodnak, akkor nem biztos, hogy lesz érték a határban. Példának okáért ha ezen a meccsen azt mondjuk, hogy 5-ös line-on, @1.90-ért már fogadnánk az overre, de a buki 5.5-ön jön ki és csak @1.80 a szorzó, egyértelmű, hogy nem képviselne értéket a fogadásunk.

A legfontosabb, hogy elemezzünk, dolgozzunk  és fogadjuk el azt is, ha egy 3-4 órás munkának nincs eredménye, mert nincs value a tippben.

A hiábavaló munka ugyanis közvetlenül nem kerül pénzünkbe, de a value-t nélkülöző tippek hosszútávon súlyos hatással lehetnek a bankrollunkra.


Ha pedig nincs időd ilyen elemzésekkel és tippekkel foglalkozni, hagyd, hogy a profik végezzék el a munkát! Csatlakozz a Logibethez és kaszálj a legjobb lapos tippekkel!

 

Próbáld ki te is a Logibetet, csatlakozz a nyerőkhöz!

 

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK  TIPPJEI! <<<

megosztom