NBA

Kitartunk a meglepetés mellett - tippek az NBA-rájátszásra

megosztom

A Mavs-Clippers 2-1-es állásról folytatódik, a spread pedig egyre kisebb, de továbbra sem Doncicék a favoritok.

Fotó: Depositphotos

Az alapszakaszt nem valami meggyőzően záró, majd a playoffot 0-2-es hátránnyal indító Clippersszel kapcsolatban joggal merül fel a kérdés, hogy miért is  bajnoki cím egyik favoritja. Egy újabb vereség piszok nehéz helyzetbe hozná Leonardékat, a Dallasnak pedig minden esélye meglesz a sikerre otthon, ezt mutatja az is, hogy az oddsmesterek is már csak 3 pontos underdognak szabták ki a texasiakat.

{"headTitle":"Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-31 03:40","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Clippers","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Mavericks","odds":"2.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Mavs katalizátora természetesen továbbra is Doncic, aki az első két meccsen 50% felett dobott mezőnyből, de a társak ziccerbe hozásában is kulcsszerepe van. A szlovén ifjonc 38 pontot átlagolt az első három meccsen, így természetesen ezúttal is az egyik fő kérdés, hogy Ty Lue fiai - akiket a liga legjobb védői között tartanak számon - mennyire tudják majd levédekezni.

Trendek

  • A Mavs 4-0 ATS az utóbbi 4 vereség utáni meccsén.
  • A Mavs 4-1 az utóbbi 5 meccsén, melyen underdog volt.
  • A Mavs 7-2 ATS az utóbbi 9 meccsén pozitív győzelmű arányú ellenfelek ellen.
  • A Clippers 1-5 ATS az utóbbi 6 playoff-meccsén.
  • A Clippers 2-6 az utóbbi 8 idegenbeli meccsén.
  • A Clippers 1-4 ATS az utóbbi 5 meccsén, melyen favorit volt.

 

Veszve persze még nincs semmi a Clippers szempontjából, de Paul George szavai a legutóbbi sajtótájékoztatón azért elég erősre sikerültek.

Nem vagyunk favoritok. Nem mi vagyunk a címvédő bajnokok. Még semmit sem sikerült mutatnunk.

Ha a statokat nézzük, akkor viszont lehet ok az aggodalomra, hiszen történelmileg azok a csapatok, amelyek 2-0-s hátrányba kerültek, csupán 6,3 százalékban jutottak tovább.

A trendek is egyértelműen a Dallas mellett szólnak, ráadásul a Mavs 4-1 ATS az utóbbi 5 Clippers elleni meccsen. Ha dobásban feljavulnak és támadásban az első két meccshez hasonlót sikerül alkotni Doncicéknak, akkor az alábbi spreadnek gond nélkül jönnie kéne, amelybe még egy sovány vereség is belefér.

{"headTitle":"Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-31 03:40","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"+4.5","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom