EURO 2020

A döntőbe csalt angolok az Eb favoritjai

  • varin
megosztom

Makkelie eldöntötte, melyik csapatnak kell döntőbe jutnia. Kérdés, hogy mire mennek az angolok az olaszok ellen.

A Discord-szerver közönsége és a Logibet tippmestere is kimondták véleményüket az elődöntő kapcsán...

"It's coming home" - hangzik az angol szurkolók jelszava ezen az Európa-bajnokságon is, és bizony a háromoroszlános válogatott 90 percre került a hőn áhított aranyéremtől. Azt persze aligha gondolhattuk, hogy a szlogent majd éppen a szerda este dirigáló bírói stáb is magáénak érzi és ritkán látható nevetséges büntetővel küldi be a házigazdát a kontinensviadal fináléjába. Lássuk a vasárnapi döntő szorzóit és azt, hogy miért is volt ez a futballtörténelem egyik leggusztustalanabb 120 perce.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri az Európa-bajnokságot?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"UEFA","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Olaszország","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<

Az oddsokból következtetve megkockáztatjuk, talán a fogadóirodák is sejtik, hogy egy ilyen elődöntőt követően megpróbálják majd megnyeretni az utolsó meccset is az Eb házigazdájával, ráadásul a papírforma szerint éppúgy holland bíró dirigál majd a fináléban, ahogyan holland játékvezető fújt az elődöntőben is. Makkelie teljesítményéről bizonyára még sokat hallunk majd, mindenesetre ritka az olyan meccs, amelyet a bíró addig próbál vezetni, amíg az egyik csapat gólt nem lő, valamint megítél egy olyan nevetséges büntetőt, ahol faultról szó sem lehetett és amúgy is két labda volt a pályán. Sterling esése minden idők egyik legkínosabb és legfontosabb hibásan befújt büntetője, amely egyszersmind az egész VAR-rendszer létjogosultságát kérdőjelezi meg, immáron sokadszorra.

A curacaói születésű bíró teljesítményét a szakmai fórumokon is nagyon erőteljesen kritizálták, megemlítve, hogy például Cüneyt Cakir politikai okokból történő hazaküldése, Mateu Lahoz egyedi stílusa miatti ignorálása és az olyan bírók favorizálása, akik képesek így eldönteni egy Eb-elődöntőt, rengeteget ártanak a profi futballnak. 

A 2020-as Európa-bajnokságon csak az egyértelmű büntetőket ítélhetik meg a bírók, nem lesznek könnyű síppal adott tizenegyesek.

- Roberto Rosetti, az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke az Eb-t megelőzően.

A döntőben tehát Anglia és Olaszország ütközik meg egymással, a két fél pedig az ominózus 2014-es vb óta nem találkozott egymással, amikor is kéz a kézben búcsúztak a csoportkörben, Uruguay és Costa Rica legnagyobb örömére.

A bukmékerek enyhe favoritként hozták ki az angol csapatot, ami a két együttes, egész Eb-n nyújtott teljesítményét nézve csak akkor lehetne jogos és indokolt, ha ismét nem egyenlő feltételek lennének a pályán.

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a Hathárom teljes szerkesztőségének álláspontját.

{"headTitle":"Olaszország - Anglia ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Olaszország ","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Anglia ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2767869] 2021-07-11 21:00:00 Olaszország - Angliax;
megosztom