Elismerés

Mbappé elszállt, Jorginho feljött - új topfavoritja van az Aranylabdának

megosztom

Erősen átrajzolódtak az esélyek az idei Aranylabda kapcsán, a fogadóirodák szorzói alapján tovább íródhat a történelem.

Két kontinenstorna is zajlott egy időben az elmúlt egy hónap során, vasárnap azonban az Európa-bajnokság és a Copa America is befejeződött. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a történtek még hetekig beszédtémát jelentenek a szurkolók körében, a vélt vagy valós sérelmek kibeszélése és kitárgyalása ugyanis nehéz és bonyolult művelet.

Az ilyen nagy tornák nem csak csapatszinten, hanem játékosszinten is nagyon fontosak, hiszen egy-egy nagy verseny nagyszerű lehetőség a játékosoknak, hogy felhívják magukra a figyelmet. 

A nagy tornákon rendre új sztárok születnek és nem volt ez másképp most sem, az Eb-n például az olasz Chiesa és a spanyol Pedri is nagyot dobbantott, míg a Copán az argentin kapus Emi Martinez ismertette meg a nevét az egész világgal.

Az új csillagok mellett természetesen a "régi" sztárokra vetült a legtöbb reflektorfény és bizony azt kell mondanunk, hogy a már kipróbált klasszisok közül szinte mindenki hozta magát. Ez azért fontos, mert abban az évben, amikor nagy tornákat rendeznek, a viadalon jól teljesítő játékosok az Aranylabda-szavazásán is favoritokká válhatnak, vagy megfordítva fogalmazhatunk úgy is, hogy aki betlizik egy nagy tornán, az év végén biztos nem lehet Aranylabdás.

Komoly változások az Aranylabda-oddsok piacain

Az Eb és a Copa előtt elsősorban a Bajnokok Ligájában elért sikerek alapján állították fel a rangsort a fogadóirodák. A legnagyobb esélyesnek a Chelsea-vel BL-t nyerő, az elődöntőben és a döntőben MVP-címet szerző N'golo Kanté számított, azonban a franciák korai búcsúja miatt az elnyűhetetlen középpályás esélyei redukálódtak. Ugyanígy járt Kylan Mbappé is, aki március tájékán még favorit volt az oddsok alapján, ám az elbukott bajnoki cím a PSG-vel és a gyenge francia Eb-szereplés után kiszállt a versenyből (@21.00).

Erősen megemelkedtek viszont az olasz Jorginho esélyei, hiszen a Chelsea-vel BL-t, az olasz válogatottal Eb-t tudott nyerni, ilyen teljesítményre pedig idáig összesen 10 játékos volt képes a futballtörténelem során. Ha szigorúan a megnyert címeket vennénk alapul, akkor Jorginho valóban topfavorit lenne, de azért a 10-szeres szorzójából érezhető, hogy ezzel együtt sem ő az Aranylabda várományosa.

Bár a decemberi szavazásig még 3-4 hónapnyi foci lesz még, a France Football kijelentette, hogy Lionel Messi nagyon komoly esélyese az aranygömbnek. Erre a hírre reagálva a fogadóirodák is megvágták az oddsokat, így Messire már csak miniatűr szorzón lehet fogadni. Az 1,40-es szorzó ugyanakkor csalóka, hiszen emlékezzünk csak vissza Virgil van Dijk esetére, aki az őszi szezon előtt szintén hasonló szorzón várta az év végét, azonban Messi egy hajrával végül beelőzte. 

 

Hogy Messi pole pozícióját ki tudná veszélyeztetni, azt egyelőre nem lehet látni. Az oddsrangsorban Robert Lewandowski a második, aki 2020-ban megérdemelte volna a gömböt, csakhogy tavaly nem osztották ki az elismerést. Lewandowski német bajnokként, Bundesliga-gólrekorderként és európai aranycipősként várja az év végét. A lengyel esélyei akkor lehetnek reálisak, ha az őszi hónapokban is folytatja a gólgyártást és 20-25 találatával elbizonytalanítja a voksolókat.


>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 10.000 HUF KOCKÁZATMENTES FOGADÁST!<<<


Na persze ez nem lesz könnyű, Lionel Messi ugyanis 2021-ben egészen parádés számokat produkál. Ebben az évben 38 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 33 gólt és 14 gólpasszt jegyez, 26-szor választották a meccs emberének. A Barcával megnyerte a Spanyol Kupát, az argentin válogatottal a Copát, ő lett a La Liga és a Copa gólkirálya és gólpasszkirálya is, utóbbi viadalon pedig a torna legjobb játékosának járó díjat is bezsebelte.

Ha Messi tudja tartani ezt a tempót, akkor szinte biztos a hetedik aranylabdája. A Barcelonánál nagy változásokat igyekeznek eszközölni, ha a felfrissített kerettel sikerül a katalánoknak egy magasabb fokozatba kapcsolni, akkor Messi teljesítménye sem fog jelentősen visszaesni.

Ha ez valóban így lesz, akkor Lionel Messi tovább írja a saját rekordját és pár hónap múlva már hétszeres aranylabdás játékos lehet....

 

>>>Ezt a fogadást az Unibet>Labdarúgás>Speciális>Nemzetközi díjak útvonalon érheted el <<<

{"headTitle":"Ballon d'Or 2021 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-12-01 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi ","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Robert Lewandowski ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"N'Golo Kanté ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Jorginho ","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Cristiano Ronaldo ","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Hogyan használhatod ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt?

  • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
     
  • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
     
  • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
     
  • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
     
  • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet
megosztom