Darts

Mire megy egymás ellen a világelső és a címvédő?

 • Cesc18
megosztom

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye Blackpoolban, csütörtökön pedig a felső ági negyeddöntőkkel folytatódnak a World Matchplay küzdelmei.

Az első negyedben összejött az álomnegyeddöntő, hiszen a világelső Gerwyn Price a torna címvédőjével, Dimitri Van den Bergh-gel csap majd össze, míg a második negyedben két outsider játékos, Krzysztof Ratajski és Callan Rydz feszül egymásnak. 

World Matchplay, negyeddöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Krzysztof Ratajski - Callan Rydz 1.45 2.75
21:30 Gerwyn Price - Dimitri Van den Bergh 1.60 2.30

Ugyan a verseny előtt Ratajski és Rydz sem tartozott a trófea közvetlen esélyesei közé, ám ettől függetlenül egyikük negyeddöntőbe jutása sem számít bombameglepetésnek, hiszen ez a főtábla azon ága volt, ami már a torna előtt nagyon nyitottnak nézett ki, konkrétan mi úgy vezettük fel, hogy innen kis túlzással bárki elődöntőbe juthat. 

A fogadóirodák szerint a 13. kiemelt Ratajski ennek a találkozónak az esélyese. Nehéz is lenne vitatkozni az oddsmesterekkel, hiszen mindkét meccsén elég meggyőző teljesítményt láthattunk a lengyeltől, a nagyszínpadon pedig sokkal több rutinja van, mint a 23 éves angolnak. Igaz, Rydz ezzel eddig sem nagyon vergődött és két tapasztalt játékost, Glen Durrantet és Rob Crosst küldte haza. 

Rydz Cross ellen négy alkalommal bullal szállt ki. Ha Ratajski ellen ennek csak a felét megismétli, akkor a Bwin 8-szoros pénzt fizet. 

Az angol a legutóbbi meccsét egyértelműen a 78.57%-os (!) kiszállózásának köszönhetően nyerte meg. A 11 leghez mindösszesen 14 nyílra volt szüksége, ami egészen zseniális teljesítmény. Ez egyébként szöges ellentéte volt a Duzza elleni játékának, akkor ugyanis 10/30-cal zárt a duplákon... 

Nehéz azért elképzelni, hogy Rydz ismét 80% körül dobja majd a kiszállókat, főleg, hogy a negyeddöntőben már minimum 16 leg szükséges a továbbjutáshoz. Tömegben viszont egyik meccsén sem volt túlságosan erős, Duzza ellen az első 9 nyíl átlaga 91 volt, míg Cross ellen 96, a lengyelnél pedig ezek a számok 110 körül mozogtak. 

Jó lehetőség ez Ratajski számára, hogy négy elveszített major negyeddöntő után most végre a legjobb négy közé verekedje magát. Tippünk, hogy a lengyel legalább három leg különbséggel harcolja ki a továbbjutást. 

Tudtad? A PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala már közel 50 ezer tagot számlál. Csatlakozz Te is hazánk legnagyobb dartsos közösségéhez!

A másik negyeddöntő gyakorlatilag finálénak beillő párosítás, Price és Van den Bergh ugyanis egyaránt úgy érkezett Blackpoolba, hogy a Phil Taylor-trófea esélyese. Az biztos, hogy ez a meccs mindkettejük számára nagyobb kihívást tartogat, mint majd az elődöntő Ratajski vagy Rydz ellen. 

Nagyon magas színvonalú mérkőzés elé nézünk, hiszen mindketten parádés formának örvendenek. Price a PL-címvédő honfitársát, Jonny Claytont mészárolta le 11-3 arányban az előző körben, míg Van den Bergh egy brékdús meccsen 11-8-ra verte Dave Chisnallt. Mindketten 100 feletti körátlaggal zártak, a walesi ezt leginkább a 68%-os kiszállózásával érte el, míg a belga inkább a 14 maximumának köszönhette.

Noha karrierjük során jó néhányszor összefutottak már, major tornán sem ez lesz az első randevújuk, ugyanakkor a legutolsó meccsük óta Price világelső és világbajnok lett, Van den Bergh pedig World Matchplay-bajnok. Messze ennek a meccsüknek lesz tehát a legnagyobb presztízse és rangja, ráadásul a négy közé jutás a tét. 

Fogadás szempontjából nem érdemes túlgondolni ezt a meccset, a belga a 180-akban nagyon erős, a walesi pedig a 100+ kiszállókban.

{"headTitle":"World Matchplay","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-22 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ratajski -2.5","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Rydz dob legalább egy bullos kiszállót","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Price dob legalább három 100+ kiszállót","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Van den Bergh 180-as dobásainak száma 10.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Regisztrálj a Bwinre és markold fel a 20.000 HUF értékű üdvözlő bónuszt 

 

 • Lépj fel a Bwin oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a linken keresztül 
   
 • Fizess be akkor összeget, amelyet megengedhetsz magadnak 
   
 • A maximum 20.000 HUF értékű üdvözlő bónusz automatikusan jóváíródik a számládon 
   
 • A bónusz és az abból származó nyeremény csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel 


Kérem a 20.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

megosztom