Darts

Ki nyeri a Wright - Van Gerwen csúcsrangadót?

megosztom

Szombaton az elődöntős összecsapásokra kerül sor Blackpoolban, a 2021-es World Matchplay-en. A felső ágon a címvédő Dimitri Van den Bergh és az első major elődöntőjére készülő Krzysztof Ratajski csap össze, míg az alsó ágon két korábbi világbajnok, Peter Wright és Michael van Gerwen feszül egymásnak.

Négyből hármójuk játszott már döntőt a World Matchplay-en, Dimitri Van den Bergh és Michael van Gerwen meg is nyerte, Peter Wright viszont kikapott attól a Phil Taylortól, akiről azóta már elnevezték a trófeát. Egyértelműen tehát Krzysztof Ratajski lóg ki a sorból, de hiába jár első alkalommal ilyen magasságban egy televíziós tornán, nem szabad leírni. Lássuk az esélyeket a két elődöntőben!

World Matchplay, elődöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Dimitri Van den Bergh - Krzysztof Ratajski 1.44 2.80
21:30 Peter Wright - Michael van Gerwen 1.80 2.00

A belga és a lengyel meccsén a fogadóirodák természetesen a címvédőt favorizálják. Van den Bergh eddigi teljesítményéről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, különösen, amit a világelső Gerwyn Price elleni negyeddöntőben mutatott. A regnáló világbajnok walesi ugyan nem fogott ki igazán jó napot, ellenben mindent elkövetett azért, hogy kizökkentse a belgát, de olyannyira nem járt sikerrel, hogy a végén hét leg különbséggel maradt alul ellene. 

Ratajskinak jóval könnyebb dolga volt a nyolc között, hiszen Callan Rydz a 90-es körátlagot sem érte el, a lengyel pedig végig nagyon stabilan dobott, így sima 16-8-cal abszolválta a meccset. Ez volt az első major negyeddöntője, amit meg tudott nyerni, szóval már most elmondhatja, hogy ez a legsikeresebb tornája a profik között. 

Nagyon jó formának örvend Ratajski, de könnyen lehet, hogy még az eddigi játékára is rá kell pakolnia egy lapáttal, hiszen Van den Bergh két 100 feletti körátlagot hozott, amikhez 115 és 120-as első 9 nyíl társult. Ezzel azért borzasztó nehéz konkurálni, ráadásul a belga még fejben is pokolian összeszedett. 

Fogadás szempontjából nem cifrázzuk, maradunk a 180-as vonalon a belga esetében. Hihetetlenül hatékonyan termeli a maximumokat, ami nem is csoda, hiszen a tripla 20-ra a legkevesebb szektortévesztéssel dolgozik, így folyamatosan benne van egy tökéletes kör. Puszta balszerencse volt, hogy legutóbb nem hozta le az overt...
 

Tudtad? A PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala már közel 50 ezer tagot számlál. Csatlakozz Te is hazánk legnagyobb dartsos közösségéhez!


A másik elődöntő lélektana teljesen más lesz, hiszen Wright és Van Gerwen nagyon jól ismerik egymást, akik ráadásul nem a legnagyobb puszipajtások a mezőnyben. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a skót az elmúlt hét-nyolc hónapban előszeretettel szólogatott be a hollandnak, aki ugyan nem igazán vette fel a kesztyűt, sokkal inkább a tábla előtt szeretett volna visszavágni. Erre a Premier League-ben volt is lehetősége, ahol egy rettentő gyötrelmes meccsen először 7-2-re, majd 8-6-ra verte a világbajnok riválisát. Azóta egy alkalommal futottak össze, a legutolsó Super Series utolsó versenyének döntőjében, amely július 8-án volt. 

Abban a fináléban piszkosul felhúzták egymás játékát, amely végül 8-2-vel lett Wrighté, de mindketten 106 feletti körátlagot dobtak. 

Gyakorlatilag a skót ezt a nagyon jó formáját mentette át Blackpoolba, ahol meccsről meccsre folyamatosan építi fel magát. A Michael Smith elleni negyeddöntőben már egészen brutálisan játszott, amivel teljesen megtörte az angolt. 

Ezzel szemben Van Gerwen hatalmasat szenvedett Nathan Aspinall ellen. De ez tipikusan az a meccs volt, amikor mindketten rossz napot fogtak ki és lefelé húzták egymást. A holland a meccs legvégén egy 12, 13 és 11 nyilas leggel azért jelezte, hogy nem olyan rossz az a forma, csak ellenfél is kell, aki kihozza belőle. 

Nagy hiba lenne tehát leírni Van Gerwent, csak azért, mert Aspinall ellen küszködött. Egyébként is emlékezhetünk, hogy a Premier League-ben milyen hullámvasúton ült, egyik este még szenvedett, majd a következőn jött a 100+ körátlag. De az biztos, hogy csak erős játékkal juthat tovább, mert Wright nagyon összeszedett és nagyon jó formát mutat. 

Fogadás szempontjából ezen a meccsen is a 180-ak felé kacsingatunk. Wrighttól 10-re lenne szükség, hogy zöldüljünk, ami azért bőven benne van a játékában, hiszen nagyon hatékonyan termelte az előző két meccsén is. 

{"headTitle":"World Matchplay, elődöntők","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-24 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Van den Bergh 180-as dobásai 11.5 felett","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Wright 180-as dobásai 9.5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Regisztrálj a Bwinre és markold fel a 20.000 HUF értékű üdvözlő bónuszt 

 

  • Lépj fel a Bwin oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a linken keresztül 
     
  • Fizess be akkor összeget, amelyet megengedhetsz magadnak 
     
  • A maximum 20.000 HUF értékű üdvözlő bónusz automatikusan jóváíródik a számládon 
     
  • A bónusz és az abból származó nyeremény csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel 


Kérem a 20.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

megosztom