Tokió 2020

Ez lehet a legjobb tipp Milák futamában?

 • Cesc18
megosztom

Hétfőn a 200 pillangó legnagyobb favoritja, Milák Kristóf is rajtkőre áll és megkezdi a tokiói szereplését. Az arany lefutottnak tűnik, a magyar klasszis mögött azonban hatalmas harc várható az ezüst- és bronzéremért.

Nincs olyan szakportál, amely ebben a versenyszámban ne Milák Kristóf győzelmét jósolná. Ami természetesen nem véletlen, a BHSE 21 éves úszója világbajnokként és világcsúcstartóként érkezett Tokióba. 

Milák Kristóf 200 pillangón az arany első számú esélyese Tokióban. - Fotó: MTI

Milák két éve a dél-koreai világbajnokságon adta át Michael Phelps 10 éve fennálló rekordját a múltnak azzal a csodálatos 1:50.73-as úszásával. Idén további kétszer úszott jobbat az amerikai egykori csúcsánál. A magyar bajnokságban 1:51.40-nel nyert a klasszis pillés, míg a májusi Európa-bajnokság döntőjében 1:51.10-zel oktatta le a mezőnyt. Ezek annyira bődületesen erős úszások, amit jelenleg csak ő tud a világon és éppen ezért tartják az aranyérem toronymagas favoritjának. 

Az Eb-győzelmét követően Sós Csaba így fogalmazott az NSO-nak: 

Milák Kristóf a kétszáz pillangó Pavarottija, ez már nyilvánvaló – ha énekel, mindenki hanyatt dől. Látszik most már, hogy ha álmából felébresztik, ezt akkor is tudja.

Márpedig egy 1:51-gyel kezdődő idő szinte 100%, hogy aranyat ér majd Tokióban is. Egy 1:52.06 alatti idő pedig új olimpiai rekord lenne, ezt még Phelps úszta 2008-ban Pekingben. 

Egy szó, mint száz, ahogyan azt Milák is elismerte, ezt csak ő ronthatja el. Nyilván óriási lesz rajta a teher, hiszen toronymagas aranyesélyes, ugyanakkor ismerve a kvalitásait, talán nem okoz majd gondot számára, hogy ezt megfelelően kezelje. 

A magyar klasszis mögött viszont óriási lehet a harc a további érmekért. Ne feledkezzünk el Kenderesi Tamásról sem, aki Rióban egyszer már felállhatott az olimpiai dobogóra. Nagy kérdés azonban, hogy most milyen időre lesz majd képes, a májusi Eb-n ugyanis nem tudott Milák mögött bejönni a második helyre, miután az olasz Federico Burdisso 15 századdal lenyomta. 

A 19 éves olaszra most is oda kell majd figyelni, mert komoly fejlődést mutat és folyamatosan faragja le az egyéni csúcsát. Már Budapesten nagyon jó formát mutatott, ám az elmúlt egy évben tudatosan Tokióra készült, így a japán fővárosban akár újabb egyéni csúccsal rukkolhat elő. Egyértelmű célja, hogy érmet nyerjen, amire azért meg is van az esélye. 

Tudtad? Ha három fogadást kötsz az olimpiára az Unibeten, akkor partnerirodánk megajándékoz egy ingyenes fogadással. Részletekért kattints ide!

Aki még szintén erős kandidáltja az éremnek az Daiya Seto, aki két éve a világbajnokságon második volt Milák mögött. A japánnak mondjuk szörnyen indult a hazai olimpiája, miután 400 vegyesen éremesélyesként óriási meglepetésre még döntőbe sem jutott. Igaz, nem a pillangózásán ment el, hiszen az első 50-en még világcsúcson belül fordult. Az biztos, hogy 200 pillangón nagyon motivált lesz, hogy kiköszörülje a csorbát. A másik japán, Tomoru Honda is beleszólhat még az érmes csatába, hiszen a hazai válogatón Seto előtt csapott a célba, méghozzá 1:55 alatti idővel. 

Fogadás szempontjából megkockáztatjuk Burdisso dobogóját, aki folyamatosan fejlődik és az Eb-ezüst után nagy önbizalommal érkezett az ötkarikás játékokra. 

{"headTitle":"Úszás, férfi 200 pillangó","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-26 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Federico Burdisso 1-3.","odds":"2.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj az olimpiára és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet
megosztom