Tokió 2020

Egy elmaradó győzelem Elek Gáborék kiesését is jelentheti

megosztom

Brazília ellen folytatja az olimpiai szereplését a magyar női kézilabda-válogatott. Az esélyek mellettünk szólnak.

Fotó: MTI

Szoros vereséggel indította az olimpiát a magyar női válogatott, amely szombaton 30-29-re alulmaradt a francia csapattal szemben. A mieink teljesítményéről elsőre leginkább a hullámzó szó juthat eszünkbe, hiszen voltak egészen remek periódusaink, de sajnos jó pár "rövidzárlat" is megfigyelhető volt. A franciák ellen viszont nem volt teljesen reális a pontszerzés, így komoly gond nincsen, a továbbjutás kiharcolásához viszont kedd hajnalban már pontot kellene szerezni. 

"Nagyon összetettek az érzéseim. Én azt gondolom, hogy ebben a mérkőzésben több lehetőség volt, adtunk öt perc előnyt az elején és hármat a végén az ellenfélnek. Csalódott vagyok, hiszen a braziloknak sikerült ma egy pontot szerezniük. Vámos Petrával nagyon elégedett voltam, periódusokban jól működött a védekezésünk is és csapatként jól működtünk. Összességében nem voltam elégedett az átlövők teljesítményével, sem a beállókéval, védekezésben volt egy nagyon rossz időszakunk, amikor lekéstünk az ellenfélről, pedig a kettő-kettő elleni szituációkra kiemelten készültünk. A mentalitásunk rendben volt, viszont szerintem kevesebb hit volt bennünk, mint a selejtezőtornán, ez lehetett döntő a nehezebb szituációkban" - idézi Elek Gábor szövetségi kapitány a franciák elleni meccs utáni nyilatkozatát a keziszovetseg.hu

Hogy mentálisan mennyire sikerül feljebb kapcsolni a magyar csapatnak, az nem sokára kiderül, mindenesetre Brazília ellen nem fér bele a hibázás. A csoportunk erőviszonyai alapján ugyanis a továbbjutáshoz a dél-amerikaiakat mindenképpen le kéne győznünk, amire meg is van az esélyünk. 

A felkészülés során kétszer is találkoztunk a brazilokkal, előbb 34-31-re, majd pár nappal később 24-23-ra vertük őket. Azokon a meccseken mind a kétszer kisebb szorzót szabtak ránk a bukmékerek, mint most az olimpián, a cikkünk írásának pillanatában 1.40-es átlagszorzón kínálják a magyar válogatott győzelmét. 

 

UPDATE: A csapatkapitány Kovacsics Anikó megsérült a válogatott hétfői edzésén, kificamodott a korábban sérült válla, így számára véget ért az olimpia.
 

Tudtad? Ha három fogadást kötsz az olimpiára az Unibeten, akkor partnerirodánk megajándékoz egy ingyenes fogadással. Részletekért kattints ide!


Mire érdemes fogadni? 

A fenti két eredményből is látható, hogy gyakorlatilag bármi megeshet ezen a találkozón. A brazilok a nyitómeccsen nagyon értékes döntetlent értek az oroszokkal szemben, vagyis rögtön az első meccsükön rácáfoltak a bukik várakozásaira. Ezzel együtt megnövelték esélyeiket a továbbjutásra és számukra is fogható csapatnak nevezhető a magyar. 

Véleményünk szerint a magyar csapatnak nagyon fel kell kötnie azt a bizonyos nadrágot, mert egy nagyon motivált és remek küzdőszellemmel rendelkező együttes lesz az ellenfél. A közelmúltbeli két egymás elleni meccs eredménye önbizalmat adhat a lányoknak, de ezzel együtt is azt gondoljuk, hogy egy nagyon szoros végeredmény születhet ezen a találkozón. 

Az Unibet hétfő délelőtt jött ki a hendikepes piacaival, így ott még nem verték szét a line-okat a fogadók tétjei. Itt kapjuk meg most a piac legjobb szorzóját a +3,5-s brazil hendikepre, ami szerintünk játszható tipp lehet ezen a találkozón. 

Te mire fogadnál a brazil-magyaron? 

{"headTitle":"Brazília - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-27 04:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brazília +3,5 ","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet
megosztom