Tokió 2020

Az arany garantált, de vajon látunk újabb Milák-csúcsot?

Magyar idő szerint szerdán hajnalban két döntőben három magyar úszónknak szoríthatunk. 200 pillangón Milák Kristóf toronymagas favoritként, míg Kenderesi Tamás éremesélyesként áll majd a rajtkőre, 200 vegyesen pedig Hosszú Katinka készül kiköszörülni a csorbát.

Időrendi sorrendben haladva, elsőként, 3 óra 39 perckor a férfi 200 pillangó döntőjére kerül sor, ami magyar szempontból az egész tokiói olimpia egyik legjobban várt versenyszáma.

A szám világbajnoki címvédője és világcsúcstartója, Milák Kristóf ugyanis úgy ugorhat majd a medencébe, hogy csak és kizárólag az a kérdés, hogy milyen idővel nyeri meg a döntőt. Egészen döbbenetes, ahogyan uralja a 200 pillangót és látva az előfutamokat és az elődöntőket, tényleg nincs olyan úszó a mezőnyben, aki egy hangyányit is veszélyes lenne az aranyérmére.

Más dimenzióban közlekedik Milák, amíg a többiek vért izzadva azért küzdenek, hogy 1:55 alá benézzenek, addig a magyar klasszis játszi könnyedséggel szórja az 1:52-es időket. Ahogyan Sós Csaba korábban fogalmazott, "Milák ezt már álmából felkeltve is megússza".
 

A kérdés innentől, hogy a saját, 1:50.73-as világcsúcsán tud-e faragni? 


Alapvetően butaság lenne rámennie az újabb csúcsdöntésre, hiszen sokkal fontosabb, hogy az olimpiai arany meglegyen, ugyanakkor olyan szinten a világ felett áll ebben a számban, - értsd, másodpercekkel gyorsabb a többieknél -, hogy igazából nyugodtan "rizikózhat". Az előfutamban például 50 után világcsúcs részidőn belül fordult, 100-nál is hasonlóan állt, mint Kvangdzsuban és a végére egy kényelmes 1:52-es idővel csapott a célba. 

Azért 1:51 alá újra benézni hatalmas dolog lenne, főleg egy olimpiai döntőben. Nehezíti Milák helyzetét, hogy ottani idő szerint reggel úsznak, ami eltér a megszokottól, talán ezért nem is nagyon repkedtek eddig Tokióban a világcsúcsok.

Amire viszont nagyon jó esély mutatkozik, hogy Michael Phelps olimpiai rekordját átadja a múltnak, ahhoz ugyanis elegendő 1:52.03-on belül úsznia. 

Az első 100-on várhatóan jó kis csatát láthatunk majd, hiszen akad egy-két nagy kezdő a mezőnyben. Ilyen például a londoni aranyérmes Chad Le Clos, aki a neccesebb taktikát alkalmazva, rendre őrült tempóban kezdi a 200 pillangót. Nála benne van a pakliban, hogy úgy "meghal" a végére, hogy érmet sem nyer...Ez számunkra annyira nem lenne rossz, hiszen Kenderesi Tamás szintén a dobogóra pályázik. 

Milák mögött egyébként rettentően szoros a mezőny, három tizeden belül vannak öten. Közülük egy jó taktika, egy jó nap bárkinek érmet hozhat. Kenderesi inkább a lassabb kezdők közé tartozik, viszont az utolsó 50 métere az egyik legjobb. Ezzel a taktikával könnyedén levadászhatja azokat, akik elfogynak a végére, ugyanakkor nagyon nagy hátrányt nem szedhet össze. 

Nagyjából tudjuk, hogy kik a foghatóak a mezőnyből, ennek megfelelően alakítom majd a taktikát, de ne várjatok sokkal kevesebb izgalmat, ugyanígy a végén fogok jönni, mint ma is.

- mondta Kenderesi a Magyar Úszó Szövetségnek.

A fogadóirodák a pécsi pillés elé sorsolják az olasz Federico Burdissót és a brazil Leonardo De Deust is. Előbbit még az előfutamok előtt behúztuk dobogóra és egyelőre nem is okozott csalódást, ugyanakkor Burdisso is elég kamikaze taktikával úszott eddig, szóval egyáltalán nem foghatatlan. 

Ha minden klappol, akkor még azt sem lehet kizárni, hogy Milák, Kenderesi sorrendben csapnak a célba, amire a     4.72-szeres pénzt fizet. 

Ami a 200 vegyes döntőjét illeti, ebben a számban annak ellenére Hosszú Katinkát favorizálták a fogadóirodák, hogy 400 vegyesen címvédőként még dobogóra sem tudott állni. Sajnos a háromszoros olimpiai bajnokunk a rövidebb vegyes számban sem igazán csillogott eddig és csak hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, így pedig favoritból outsider lett a bukiknál. 

Bár nincs kiemelkedő favoritja a 200 vegyesnek, de látva Hosszú úszásait Tokióban, nem tűnik reálisnak, hogy érmes helyen csapjon a célba.

A két amerikai, Kate Douglass és Alex Walsh sokkal meggyőzőbb volt nála, illetve az a brit Abbie Wood is elég korrekt idővel jutott be a fináléba, aki már a májusi budapesti Európa-bajnokságon le tudta győzni a magyart. 

Fogadás szempontjából 2.61-ért megrizikózzuk Douglass aranyérmét. Az előfutamok és az elődöntők során is a legjobb időt úszta és mindkettő annyira erős volt, ami akár a döntőben is első helyet érhet számára. Az ezüstöt Woodtól várjuk, így az amerikai és a brit pontos befutási sorrendjét is megjátsszuk 11-szeres szorzón. 

{"headTitle":"Úszás, női 200 vegyes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-28 04:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kate Douglass nyer","odds":"2.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Douglass 1., Wood 2. helyen végez","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Próbáld ki a 22betet Te is!

  • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
     
  • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
     
  • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
     
  • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet