Tokió 2020

Erős tippel támadunk Cseh utolsó olimpiai döntőjében

 • Cesc18
megosztom

Péntek hajnalban két úszódöntőben szoríthatunk magyar versenyzőért. 200 háton Telegdy Ádám akár egy érmet is megcsíphet, míg 200 vegyesen igazi örömúszást láthatunk majd Cseh Lászlótól. Elsőként lássuk, hogy a magyar legenda fináléjában mire számíthatunk.

Péntek hajnalban utolsó alkalommal láthatjuk Cseh Lászlót versenykörülmények között. - Fotó: MTI

A hatszoros olimpiai érmes Cseh László csütörtökön meghosszabbította egy nappal a karrierjét, miután 200 vegyesen a nyolcadik idővel kvalifikálta magát a döntőbe. Már ez hatalmas fegyvertény, hiszen például azt a Chase Kalszit utasította maga mögé, aki Tokióban 400 vegyesen aranyérmes lett. 

"Már az előfutam után is örültem, most még jobban. Ilyen erős mezőnyben szép eredmény ez."

A mostani, ötödik olimpiámon vagyok a legfelszabadultabb, mert nincs rajtam teher és nyomás.

"Elfogadtam, milyen életszakaszban járok. Azért, hogy ne legyek teljesen elégedett, az idő lehetne jobb" - mondta Cseh az MTI-nek, aki egyébként kisebb lábsérüléssel is bajlódik, amely mellen zavarja, de megjegyezte, ezúttal nem érzett fájdalmat.

Igazi örömúszás lehet ez a 35 éves magyar legenda számára, és bár az érem nincs benne a pakliban, de mondjuk egy hatodik helyet akár meg is csíphet, ha néhányan eltaktikázzák magukat. 
 

Ki nyerheti az aranyat?


A 200 vegyes döntő legnagyobb favoritja az a Michael Andrew, aki az amerikai válogatón 1:55.26-os időt repesztett, ami ebben a számban a történelem ötödik leggyorsabb úszása volt. Az amerikai legnagyobb kihívója a kínai Shun Wang és a brit Duncan Scott lehet, akik egyaránt 1:56-tal kezdődő idővel rukkoltak elő az elődöntőben. Sokat nem hagytak benne ezekben az úszásokban, mindketten kihajtották magukat, nem úgy, mint Andrew. 

A 22 éves minnesotai 150-ig hatalmas előnyre tett szert, majd az utolsó 50-et, a gyors résztávot gyakorlatilag teljesen elengedte. Jól látható volt ez szemre is, de azért érdemes megnézni az időket.

Andrew 30.68-at úszott az utolsó hosszon, aminél az előfutamban 65 századdal tempózott jobbat, tehát az elődöntőben egyértelműen spórolt.

Nem rossz egyébként gyorson, hiszen érdekelt lesz Tokióban a legrövidebb sprintszámban is, egyszerűen úgy van felépítve a versenye 200 vegyesen, hogy az előtte lévő résztávokat nyomja meg jobban. Így volt ez az 1:55-tel kezdődő egyéni csúcsa esetében is, gyorson "csak" 29.96-ot úszott. Az előtte lévő 150-en viszont pokolian nehéz lesz tartani vele a lépést, különösen mellen, ami vegyesen mindig egy kulcsfontosságú rész. 

Wang és Scott a végén a leggyorsabbak lesznek, de véleményünk szerint ennek a döntőnek egyértelműen Andrew a favoritja, aki az elődöntős idejében bőven hagyott. Nagyjából képben vannak ezzel a fogadóirodák is, hiszen annak ellenére az amerikait favorizálják, hogy csak a harmadik idővel jutott a fináléba, ugyanakkor a BetClic extra magas, 2.60-as (!) oddsot kínál Andrew-ra. Ennyiért nem tudjuk otthagyni, hiszen máshol 1.90-2.10 közé lőtték be...

Andrew sikerét ráadásul partnerirodánknál kockázatmentesen is megjátszhatod, köszönhetően a 20.000 HUF értékű ingyenes fogadásnak, amelyet minden hathármon keresztül csatlakozó ügyfelének biztosít. 

A 200 vegyes döntőjére magyar idő szerint péntek hajnali 4 óra 16 perckor kerül sor. 

{"headTitle":"Úszás, férfi 200m vegyes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-30 04:16","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael Andrew nyer","odds":"2.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Hogyan használhatod ki az ajándék fogadást (Freebet)?

 • Lépj fel a BetClic oldalára és készítsd el a regisztrációdat. 
   
 • Fizess be a számládra egy olyan összeget, amelyet megengedhetsz magadnak.
   
 • Tegyél meg egy fogadást az első befizetésed értékében legalább 1.50-es szorzóval. Például, hogy Michael Andrew nyeri a 200 m vegyest! 
   
 • Ha a fogadásod nyer, akkor a nettó nyereményt jóváírják a számládon. 
   
 • Ha a fogadásod veszít, akkor jogosulttá válsz egy ingyenes fogadásra, akkora összegben, amekkora az első befizetésed volt.

 

Kérem a 20 ezres FREEBET bónuszt

betclic

 

megosztom