Tokió 2020

Velük könnyedén duplázhatjuk meg a pénzünket Tokióban

 • Cesc18
megosztom

Magyar idő szerint péntek hajnalban megkezdődtek az atlétikai küzdelmek is Tokióban, mi pedig úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük azokat a férfi atlétákat, akik igen jó eséllyel pályáznak az aranyéremre.

A sort Karsten Warholmmal kezdjük, aki a 400 gát toronymagas esélyese. A 25 éves norvég az elmúlt két világbajnokságon, Londonban és Dohában sem talált legyőzőre, Tokióba pedig úgy érkezett, hogy a hónap elején 46.70-es világcsúcsot futott Oslóban. 

Nem akármilyen hőstett volt ez Warholmtól, hiszen Kevin Young 1992-es rekordját adta át a múltnak, tehát még meg sem született, amikor a legendás amerikai 46.78-cat repesztett a barcelonai ötkarikás játékok döntőjében.

Warholmot nagyon-nagyon régóta nem tudták 400 gáton legyőzni, a gyűjteményéből pedig már csak az olimpiai arany hiányzik. Papíron egyetlen kihívója lesz, az a Rai Benjamin, akit két éve a dohai világbajnokságon győzött le. Benjamin azóta szintén benézett 47 másodperc alá, méghozzá nem is olyan régen, a júniusi amerikai válogatón, igaz Eugene-ben azért elég gyors a pálya, így az ott elért eredményt helyén kell kezelni. 

De az biztos, hogy kettejük csatájáról szól majd ez a szám és benne van a pakliban, hogy egy nagyon nagy győztes időt láthatunk majd. Warholm olimpiai aranyára 1.40-szeres pénzt fizetnek az irodák. 

Kevésbé várható izgalmas csata férfi rúdugrásban, ahol óriási meglepetés lenne, ha nem Armand Duplantis nyakába kerülne az aranyérem. A 21 éves svéd az elmúlt két évben elképesztő magasságokban jár,

tavaly Rómában átvitte a 6.15-öt, amivel megdöntötte Sergey Bubka legendás rekordját.

Fedett pályán is Duplatins nevéhez fűződik már a rekord, előbb 6.17-tel döntötte meg, majd majd ezt is túlszárnyalva, 6.18-at ugrott. 

Igaz, hogy ezek tavalyi eredmények, de idén is volt már 6.10-es magasság, amit leküzdött, a kihívói között pedig nincs olyan, aki 5.92-nél jobbat ugrott volna 2021-ben. Ha tehát nem nyomja agyon az esélyesség terhe, akkor elég egyértelmű Duplantis sikere. 

Ugyancsak toronymagas favoritnak számít Johannes Vetter férfi gerelyhajításban. A 2017-es világbajnok német tavaly egy egészen fantasztikus, 97.76 méteres dobással rukkolt elő Chorzów-ban, amivel majdnem megdöntötte Jan Železný 1996 óta fennálló rekordját. 

Vetter Tokióba is világranglista-vezetőként érkezett, május végén ismét a lengyel versenyen sült el a keze és dobott 96.29-et. Senki másnak nincs idénről 90 méter feletti dobása és papíron az a Marcin Krukowski a német legnagyobb ellenfele, aki 89.55-ös egyéni csúccsal rendelkezik és világbajnokságról egy 7. hely a legjobbja.  Komoly meglepetés lenne, ha bárki kiénekelné Vetter szájából a sajtot.

Warholm és Duplantis mellett Ryan Crouser is világcsúcs-tartóként érkezett a japán fővárosba, ahol egyértelmű célja, hogy megvédje a riói címét. Öt éve egészen brutálisan ledominálta a mezőnyt, hiszen négy olyan lökése is volt, amelyek mind aranyérmet értek volna. Végül 22.52 volt a leghosszabb lökése, amivel új olimpiai rekordot állított fel. 

Benne van a pakliban, hogy Tokióban ezt átadja a múltnak, hiszen a júniusi amerikai válogatón 23.37-tel (!) megdöntötte a legendás Randy Barnes 1990-es rekordját. 

Nem a semmiből jött ez Crousertől, ugyanis folyamatosan 22.50 feletti lökéseket mutatott be, majd nagyon elsült a keze. 

A címvédő legnagyobb kihívója honfitársa, Joe Kovacs lehet, aki Rióban ezüstérmes volt és egyébként kétszeres világbajnok. Kovacsnak májusban megszaladt a keze és 22.72-ig jutott, a többi versenyén viszont ezt megközelíteni sem tudta. Ha Tokióban ezt meg is löki, az sem biztos, hogy aranyérmet ér majd számára.

Az említett négy úriember igen komoly eredményre lehet tehát képes Tokióban, a legnagyobb ellenfelük pedig leginkább saját maguk lehet. Külön-külön nem igazán fizet jól a győzelmük, kombiban viszont egy elég korrekt 2.20-as oddsot kapunk a bet365-nél. 
 

 

A 400 gátasok az előfutamokkal már megkezdték a küzdelmeket, Warholm pedig természetesen egy laza kocogással abszolválta a továbbjutást. Legközelebb az elődöntőben lesz érdekelt, amelyre vasárnap 14:05-kor kerül sor. A rúdugrók szombat hajnalban, a súlylökők jövő hét kedden, míg a gerelyhajítók jövő hét szerdán mutatkoznak be. 

 

Fogadj az olimpiára és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.

 

Kérem a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet

bet365

 

megosztom