Tokió 2020

Nekünk áll a zászló a svédek ellen, 2.40-es szorzóért kockáztatunk

megosztom

A már biztos csoportelső Svédország ellen zárja a csoportkört a magyar női kézilabda-válogatott. A továbbjutáshoz mindenképpen győznünk kell, de már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk.

Jó volt látni a mosolygós arcokat // Fotó: MTI

Három gyengébben sikerült mérkőzés után Spanyolország ellen szinte már sziporkázott a magyar válogatott és teljesen megérdemelt, 29-25-ös győzelmet aratott. A sikernek és a két pontnak köszönhetően a magyar csapat megőrizte esélyét a továbbjutásra, ehhez azonban mindenképpen le kell győzni a skandináv csapatot, miközben további két másik csoportmeccsen is a megfelelő eredménynek kell születnie. 

Mi kell a továbbjutáshoz?
Ahhoz, hogy a magyarok negyeddöntősök legyenek, meg kell verniük Svédországot, miközben a spanyoloknak veszíteniük kell az oroszokkal szemben, a francia-brazil összecsapás pedig nem végződhet döntetlenre.

Hogy miként sikerült a "hamvából" feltámadni a magyar csapatnak, azt Elek Gábor szövetségi kapitány próbálta elmagyarázni a spanyolverést követően. 

"Danyi Gábor javaslatára visszamentünk az alapokig. A többit szeretnénk az öltözőn belül tartani, de semmi szaftos nem történt" - adott magyarázatot a válogatott javuló játékára Elek Gábor szövetségi kapitány. "Volt egy közös akarat, volt vezér elöl és hátul is. A második félidőben ahogy megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, el is dőlt a mérkőzés".

A szakvezető szerint emeli a siker értékét, hogy az irányító posztot Vámos Petra személyében egy 20 éves lány oldotta meg, aki besegített neki, Tomori Zsuzsanna pedig talán soha nem játszott ezen a poszton a hosszú karrierje során. "Neki fogunk menni a biztos csoportelső svédeknek, mert remélhetőleg átszakadt egy gát. A legfontosabb, hogy nem győztes meccs nélkül kell hazamennünk" - nézett előre Elek.

A fogadók pakolják a magyarokat 

A mérkőzés nyitószorzói kapcsán is már a magyar csapat favorizálását lehetett megfigyelni, azonban a fogadók tétjei folyamatosan verik le a mieink szorzóját. Ennek oka mögött értelemszerűen az húzódik meg, hogy a svédek számára tét nélküli a hétfői meccs, egy ilyen hosszú torna esetében pedig logikus, hogy elengedjék a találkozót és azok a játékosok kapjanak főszerepet, akik a verseny eddigi szakaszában csak epizodisták voltak. 

A svédekkel 2020 novemberében játszottunk egy oda-visszavágós barátságos meccset, ahol egyszer ők, egyszer mi nyertünk. Tétmeccsen legutóbb a 2017-es vb-n meccseltünk ellenünk, akkor 25-22-es vereség lett a vége. 

 

Mire érdemes fogadni? 

Idáig nem igazán tudtok jól belőni a magyar csapat meccseit, így a kellő óvatossággal válogattunk a tippek között is. Nagy kérdés, hogy a spanyolok ellen csak egyszeri fellángolást láthattunk, vagy netán tényleg átszakadt az a bizonyos gát és ezúttal is egy jól játszó csapatot láthatunk. 

Ha ez így lenne, akkor valóban jó esély van rá, hogy megnyerjük a mérkőzést, ha viszont görcsösen játszunk, akkor a tét nélkül játszó svédek lehetnek a befutók. 

Mi ezúttal viszont megszavaznánk a bizalmat a lányoknak és egy pontkülönbséges tippel próbálkoznánk ezen a meccsen. 

 

Te mire fogadnál ezen a meccsen? 

{"headTitle":"Magyarország - Svédország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-02 09:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pontkülönbség - Magyarország 1-5 góllal nyer ","odds":"2.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom