Tokió 2020

48-szoros kasszát hozhatnak a kajak-kenusok kedden

 • Cesc18
megosztom

Magyar éremesőre számíthatunk a keddi kajak-kenus döntőkben. Három számban akár négy vagy öt dobogósunk is lehet, kettőben pedig az aranyra is nagyon jó esélyünk van.

Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfői előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - magyar idő szerint kedden hajnalban kerül sor.

Lucz Dóra futamgyőzelemmel jutott az elődöntőbe. - Fotó: MTI

A magyarok közül elsőként Lucz Dóráért és Kárász Annáért szoríthatunk majd, akik K-1 200 méteren próbálják kiharcolni a döntőt. Ugyanabba az elődöntős futamba kerültek és az első négy között kellene célba érkezniük az A-döntőbe jutáshoz. Erre mindkét magyar lánynak jó esélye van, Luczot pedig a dobogóra várják a fogadóirodák. 

"Úgy érzem, hogy ez egy jó első pálya volt. Tudtam, hogy szoros lesz, számítottam, rá, hogy Marta (Walczykiewicz) és Linnea (Stensils) is gyorsak lesznek, és nagyon örülök, hogy sikerült egyből kvalifikálnom magam a keddi középfutamba. Szoros volt a befutó, de bíztam benne, hogy elöl vagyok" - mondta Lucz az MTI-nek.

Az arany toronymagas favoritja az a Lisa Carrington, aki gyakorlatilag most már egy évtizede uralja ezt a számot. Két olimpián és hét világbajnokságon sem talált legyőzőre 200 méteren és az előfutamban jelezte, hogy ismét őt kell felülmúlnia annak, aki a dobogó legfelső fokára pályázik.

Mögötte viszont nüanszok dönthetnek, Lucz mellett a dán Emma Jörgensen, a spanyol Teresa Portela és a lengyel Marta Walczykiewicz is komoly kandidált a pódiumra. Ők azért jól ismerik egymást, legutóbb a júniusi poznani Európa-bajnokságon csaptak össze. Akkor a dán volt a leggyorsabb, Lucz ezüstérmet, míg a lengyel bronzot nyert. 

{"headTitle":"Kajak-kenu, Női K-1 200m","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-03 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lucz Dóra 1-3.","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Kopasz Bálint kényelmesen jutott be az elődöntőbe. - Fotó: MTI

A lányok sprintszáma után a férfiaknál K-1 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám lesz a következő két magyar érdekelt. Ezúttal nem egy elődöntőbe kerültek a magyarok, de mindketten a döntőbe juthatnak. 

A regnáló világ- és Európa-bajnok Kopasz rettentő könnyed evezéssel szerezte meg a futamgyőzelmet, ami nagyon jó előjel a folytatásra nézve. 

Nagyon jó előfutam volt, kb 80%-os pályát mentem. Így is terveztem, nem akartam többet kiadni magamból.

"Ez egy jó bemelegítés volt a középfutamra, ami biztos, hogy nagyon kemény lesz függetlenül attól, hogy kikkel kerülök össze. Az argentin egy remek versenyző, korábban U23-as vb-n már egyszer legyőzött, de ennél azért voltak erősebb előfutamok, igazából mindegy is, hogy melyikbe kerültem volna, szerintem bármelyikben az első kettőben végeztem volna. Ezt a formát kell megtartanom keddre." - értékelt a futam után Kopasz (forrás: kajakkenusport.hu).

A győriek 24 éves klasszisa aranyesélyesként várja a keddi versenynapot. A legnagyobb kihívói a német Jacob Schopf és a cseh Josef Dostal lehet, de számolni kell a portugál Fernando Pimentával is, bár őt Kopasznak a 2019-es szegedi vb-n és az idei Eb-n egyaránt sikerült legyőznie. Dostal Rióban ezüstérmes volt, Szegeden viszont ő is kikapott a magyartól, szóval érdekes lesz kettejük csatája már az elődöntőben. Schopf némileg sötét ló, hiszen egyesben nincs még igazán komoly címe, inkább K-2-ben Max Hoff oldalán szoktuk látni, ugyanakkor idén megnyerte a szegedi Világkupát K-1 1000 méteren, amivel bejelentkezett a dobogóra Tokióban. 

{"headTitle":"Kajak-kenu, férfi K-1 1000m","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-03 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kopasz Bálint 1-3.","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Kopasz Bálint nyer","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Folytatva a sormintát, a hölgyek K-2 500 méteres versenyében ismét két magyar egységnek szurkolhatunk majd, ráadásul mind a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, mind pedig a Csipes Tamara, Medvecky Erika párosunk éremért száll harcba. Még az is benne van a pakliban, hogy egymás között meccselik majd le az arany és az ezüst sorsát. 

A magyarok külön csatájába az új-zélandi kettős, Lisa Carrington és Caitlin Regal szólhat bele a leginkább, bár előbbinek azért elég sűrű programja lesz azáltal, hogy 200 méteren is érdekelt.  

Tudtad? Ha három fogadást kötsz az olimpiára az Unibeten, akkor partnerirodánk megajándékoz egy ingyenes fogadással. Részletekért kattints ide!

A két magyar egység közül az előfutamok során Csipesék evezték a jobb időt, de Kozákék egyértelműen tartalékoltak, így továbbra is ők számítanak a szám első számú esélyesének.

"Nagyon jó összhangban voltunk Danával, május közepe óta heti egyet edzünk együtt és versenyezni is tudtunk már az Eb-n. - mondta Bodonyi Dóra a futamot követően. - Próbáltunk kicsit tartalékolni, azért benne van a fejünkbe, hogy holnap kell jól menni, most még érthető módon nem hajtottuk ki magunkat." 

{"headTitle":"Kajak-keni, Női K-2 500m","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-03 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kozák, Bodonyi nyer","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A magyar kajak-kenusok tehát rögtön az első döntős napon megkezdhetik az érmek termelését. Abszolút reális, hogy legalább négyen dobogóra álljanak és jó esély mutatkozik arra, hogy akár két arannyal bővüljön a magyar küldöttség tokiói éremkollekciója. 

Csak érdekességképpen, amennyiben Lutz, Kopasz és a Kozák/Bodonyi páros is aranyérmes lesz, akkor az Unibeten a tétünk 48-szorosát nyerhetjük. 


 

Hogyan az olimpiára és markold fel a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom