Tokió 2020

Berecz hatalmas bravúr kapujában - ebből még magyar arany is lehet!

 • Cesc18
megosztom

Kedden a második helyről várja az éremfutamot Berecz Zsombor a vitorlázók finndingi szakágában. Az érem szinte zsebben, a színe viszont még kérdéses, egy nagy menettel és egy kis szerencsével,akár a legfényesebbet is megcsípheti.

Oldalunk történetében talán első alkalommal írunk vitorlázó versenyről előzetest, de nem is mostanában volt, hogy ebben a sportágban egy magyar ennyire közel került az olimpiai éremhez - legutóbb 1980-ban a Detre testvérek nyertek bronzérmet Repülőhollandiban. 

Berecz Zsombor a második helyről várja az éremfutamot. - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor eddig csodálatosan versenyzett Tokióban, hiszen tíz futamot követően a második helyről várja a keddi duplaszorzós éremfutamot. A 35 éves vitorlázó nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ugyan futamot még nem sikerült nyernie, ám hetediknél is csak egy alkalommal végzett rosszabb helyen, igaz, az a kilencedik hely pont kiesik. 
 

Még az arany is összejöhet!


Bár az éllovas Giles Scott előnye kilenc helyezési pont, nem lehet teljesen nyugodt, hiszen egy gyengébben sikerült utolsó futammal Berecz akár ki is énekelheti a sajtot a szájából. Ha a magyar megnyeri az éremfutamot, a brit pedig hatodik vagy rosszabb helyen ér célba, akkor Berecz az olimpiai bajnok. 

Nem kérdés, mi a cél, mi a terv, meg kell nyerni az utolsó futamot, és bízni a legjobbakban. A jóisten eddig is fogta a kezemet, bízom benne, hogy nem engedi el. 

- mondta a világbajnok vitorlázó az M4 Sportnak, illetve hozzátette, hogy az éremfutamban, ha jó rajtot vesz és tisztán vitorlázhat az első három-négy percben, és végre eltalálja a jó oldalt is, akkor jó lesz. 

Noha Scott hatalmas alakja a vitorlázásnak, hiszen Rió olimpiai bajnokáról beszélünk, továbbá négyszeres világbajnok, ám ha megnézzük a tokiói eredményeit, akkor messze nem olyan kiegyensúlyozott, mint Bereczé. Az zseniális, hogy a brit tízből hat futamot meg tudott nyerni, ugyanakkor a másik négy futamban nem tudott bejönni a top 5-be. Tehát éppenséggel nem elképzelhetetlen, hogy a hatodiknál rosszabb helyen végezzen. Ha például csak hetedik lesz, akkor a magyarnak elegendő a második helyen célba érkeznie, amit kétszer is megcsinált már Tokióban. 
 

Az érem szinte zsebben


Véletlenül sem szeretnénk elkiabálni, de azért elég komoly Berecz előnye a negyedik Josh Juniorral szemben, egészen pontosan tíz helyezési pont. Nyilván összejöhet olyan forgatókönyv, amivel az új-zélandi előzni tud, ám, ha a magyar csak eggyel is jobb helyen ér célba, mint a jelenleg harmadik Joan Cardona, akkor a bronzérem szinte garantált. 

A többiek már nem igazán veszélyesek, az ötödik és hatodik lemaradása 15 helyezési pont Bereczhez képest. 


A fogadóirodák szerint címvédés lesz

Ami az oddsokat illeti, a 22bet felvette a kínálatába ezt a versenyszámot és az élről természetesen a címvédő Scottot favorizálja. Az 1.44-es szorzója mutatja, hogy jó eséllyel pályázik az aranyra, de azért messze nem lefutott ez még. 

Berecz sikere 6.50-szeres kasszával kecsegtet, amivel az éremfutam előtt a harmadik legesélyesebb az aranyra, ugyanis Scott mellett még Cardonát is elé sorolja a  


Az éremfutamra magyar idő szerint kedden reggel 7:30-kor kerül sor. 

 

Próbáld ki a 22betet Te is!

 • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
   
 • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
   
 • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet
megosztom