Tokió 2020

Ne várjuk meg az elődöntőket ezzel a tippel!

 • Cipolla
megosztom

Csütörtökön rendezik az elődöntőket a férfi 1500 méteren, már előtte be kell húzni ezt a tippet a döntőre!

Érdekes előtörténete van az 1500 méternek, hiszen az előzetesen favoritnak számító Timothy Cheruiyot csak a szerencsének (?) köszönhetően jutott ki az olimpiára. Ennek az oka, hogy a kenyai válogatón óriási meglepetésre csak negyedik lett, így a kenyai szabályok szerint lemaradt volna a 2019-es világbajnok az idei ötkarikás játékokról. Ugyanakkor a második helyezett, Kamar Etyangot kivették a csapatból a szövetség részéről, amiért három alkalommal sem állt a doppingellenőrök rendelkezésére, így megnyílt az út Cheruiyot előtt.

Cheruiyot egyébként messze a legeredményesebb 1500-as az elmúlt években, hiszen 2019 óta a kenyai válogatót leszámítva 14-ből 13 versenyét megnyerte!

Az idén 3:28.28-as ideje a legjobb, de szorosan követi a legnagyobb és vélhetően egyetlen igazi kihívója, Jakob Ingebrigtsen.

A norvég még mindig csak 20 esztendős, a két testvérével, Filippel és Henrikkel nagyon magas szinten atletizálnak, de kétségkívül Jakob hármójuk közül a legtehetségesebb. Az 1500-on és 5000 méteren is Európa-csúcstartó előtt egy remek karrier állhat, hiszen akár még a brisbane-i olimpián is indulhat 2032-ben. 

Ugyanakkor jelenleg még nincs a kenyai szintjén Jakob, bár kétségtelenül közelít hozzá és még lesz lehetősége a következő években közelebb is kerülni. Ha ránézünk az egymás elleni mérlegükre, akkor viszont tényleg impozáns a kenyai fölénye.

Az egymás elleni mérlegük 1500 méteren 10-0 Cheruiyot javára!

A 24 éves kenyai versenyző fölénye egyáltalán nem véletlen, végsebességben jobb, mint a norvég, így egyelőre nehéz látni, hogy miként törhetné meg a kenyai uralmát Jakob. Az első körben szokásos módon, végig kontrollálva a futamot jutott tovább Cheruiyot, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyáltalán nem törte meg a válogatón bemutatott kisiklás.

Mire fogadjunk?

Mindketten a mezőny felett járnak, a kettejük párharcából pedig a kenyai emelkedik ki, így nehéz elképzelni, hogy ne Cheruiyot győzelmével záruljon a döntő. Csütörtökön az elődöntőket rendezik, de érdemes lecsapni addig a meglepően kellemes oddsra, hiszen az elődöntő után a bukik korrigálhatják az erőviszonyokat. A döntőt magyar idő szerint szombat délután rendezik.

{"headTitle":"Atlétika férfi 1500 m","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-05 13:10","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Timothy Cheruiyot nyer","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj az olimpiára és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom