Tokió 2020

Az olimpia végén még megrizikózunk egy nagy oddsot

 • Cesc18
megosztom

Elbírja a nyomást a 19 éves ukrán lány vagy kiéneklik a sajtot a szájából? Ez a legnagyobb kérdése a női magasugrás döntőjének, amelyre magyar idő szerint szombaton kora délután kerül majd sor Tokióban.

Címvédés biztosan nem lesz a hölgyeknél magasugrásban, miután Ruth Beitia egy évvel a riói aranyát követően szögre akasztotta a szerelését. Sőt, a komplett dobogót valószínűleg új "arcok" alkotják majd, hiszen a döntőben csak egy korábbi olimpiai érmest láthatunk majd, a bolgár Mirela Demirevát, ám ő abszolút outsidernek számít. 
 


A fogadóirodáknál kiemelkedik a mezőnyből az ukrán Yaroslava Mahuchikh, aki már junior korában sorra adta át a múltnak a rekordokat, két éve Dohában pedig mindössze 17 évesen világbajnoki ezüstérmet nyert. Kétség nem férhet tehát ahhoz, hogy hatalmas tehetség, azonban nem áll annyival a mezőny felett, hogy előre oda lehetne adni neki az olimpiai aranyat...

Mahuchikh egyik legnagyobb kihívója az a Mariya Lasitskene lehet, aki hatalmas alakja a női magasugrásnak. A 28 éves orosz Pekingben, Londonban és Dohában sem talált legyőzőre, így háromszoros világbajnoknak mondhatja magát. Ha nem zárják ki az orosz atlétákat a riói olimpiáról, akkor öt éve toronymagas esélyese lett volna az aranynak. 

Lasitskene-nek volt egy egészen zseniális sorozata, 2016 júliusa és 2018 júniusa között nem kevesebb, mint zsinórban 45 versenyt (!) nyert meg. 

Még 2019-ben is zseniális formát mutatott, Dohában a harmadik vb-címét gyakorlatilag tökéletes versenyzéssel húzta be, hiszen még a győztes, 2.04-es magasságot is elsőre vitte át. 

Azóta viszont messze nem verhetetlen már az orosz, idén év elején sem volt túl meggyőző, ugyanakkor Tokióhoz közeledve elkezdett életjeleket mutatni. Július közepén Finnországban volt 2 méteres ugrása, amivel jelezte, hogy vele is számolni kell majd a japán fővárosban. 

Éremért lehet harcban az ausztrál Nicola McDermott is, akinek ugyan nagy világversenyről nincs még kiemelkedő eredménye, viszont idén 2.01-re javította az egyéni csúcsát. 

Akit még mindenféleképpen meg kell említeni, az az amerikai Vashti Cunningham, aki Dohában egész sokáig harcban volt a vb-címért, ám 2 méter után már nem tudta tartani a lépést Lasitskene-vel. Azóta idén az amerikai válogatón 2.02-re javította az egyéni csúcsát, amivel bőven labdába rúghat majd Tokióban. 
 

Kire fogadjunk?

Öt éve Rióban egy nem túl magas színvonalú döntőt láthattunk, hiszen Beitiától mindössze 1.97 elegendő volt az aranyéremhez. Most egy ilyen eredmény könnyen lehet, hogy érmet sem ér majd...

Mahuchikh-ra mi nem szívesen fogadunk ennyire alacsony oddson, azért ő is pontosan tisztában van azzal, hogy favorit, 19 évesen pedig élete első olimpiai döntőjében aligha lesz egyszerű dolga elviselni az esélyességterhét...Ebben a számban pedig akár egy hibával is el lehet veszíteni az aranyat. 

Inkább kacsingatunk a nagyobb oddsok felé. Lasitskene 5.50-ért például kifejezetten tetszetős. Tény, hogy nincs már meg a dominanciája, ugyanakkor mérhetetlen rutinnal rendelkezik, ami szó szerint aranyat érhet ebben a döntőben. Finnországban megmutatta, hogy képes még 2 métert ugrani, ha pedig Tokióra tovább élesedett a formája - ami a selejtező alapján kérdéses -, akkor kemény kihívója lehet az ukránnak. 

{"headTitle":"Női magasugrás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-06 12:35","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lasitskene nyer","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Hogyan használhatod ki az ajándék fogadást (Freebet)?

 • Lépj fel a BetClic oldalára és készítsd el a regisztrációdat. 
   
 • Fizess be a számládra egy olyan összeget, amelyet megengedhetsz magadnak.
   
 • Tegyél meg egy fogadást az első befizetésed értékében legalább 1.50-es szorzóval.
   
 • Ha a fogadásod nyer, akkor a nettó nyereményt jóváírják a számládon. 
   
 • Ha a fogadásod veszít, akkor jogosulttá válsz egy ingyenes fogadásra, akkora összegben, amekkora az első befizetésed volt.

 

Kérem a 20 ezres FREEBET bónuszt

betclic

 

megosztom