Tokió 2020

Bombaerős kajak-kenu-kombit raktunk össze szombat hajnalra

 • Cesc18
megosztom

Négy számban rendeznek még döntőt a kajak-kenusoknál Tokióban, ebből pedig háromban reális esély mutatkozik a magyar éremre.

Nem panaszkodhatunk a kajak-kenusaink eddigi teljesítményére, hiszen két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot lapátoltak össze Tokióban. A pontot az i-re a női kajak négyesünk teheti fel, de ne rohanjunk annyira előre, előttük még C-2 500 méteren a Balla Virág, Takács Kincső párosért, illetve C-1 1000 méteren Adolf Balázsnak kell nagyot szurkolnunk. Lássuk a szombat hajnali számok esélyeseit!

Balla és Takács éremre pályáznak C-2 500 méteren. - Fotó: MTI

A győri lányok egy nagyon összeszokott kettőst alkotnak, akik az elmúlt években többek között három Európa-bajnoki címet és három vb-ezüstöt is nyertek. Tokióba egyértelműen azzal a céllal utaztak, hogy dobogóra álljanak. Nagyon nem lesz azonban egyszerű dolguk, mert velük együtt összesen öt páros szövöget hasonló terveket. 

Az arany legfőbb esélyese az a kínai páros, amelyik két éve Szegeden nagyon elverte a komplett mezőnyt. Sun Mengya és Xu Shixiao Tokióban az előfutamban sem fogta vissza magát, rögtön olimpiai rekordot lapátolva jutott tovább az elődöntőbe. Másodpercekkel jobbak voltak mindenkinél és nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a fölényük ne maradjon meg. 

Takácséknak három párossal, a németekkel, az ukránokkal és a kanadaiakkal kell majd megharcolniuk a dobogóért. Két éve a világbajnokságon még előttük jártak, ám azóta az ukrán és a német egység is sokat fejlődött és idén a poznani Eb-n a magyar kettős alulmaradt velük szemben. A kanadai párossal is számolni kell, hiszen korábban nyertek már világbajnokságot, a rutinos Laurence Vincent Lapointe pedig úgy tűnik, hogy jó formának örvend, hiszen C-1 200 méterről egy ezüstöt már zsebben tudhat. 

A kínaiakat valószínűleg nem tudják majd megfogni, mögöttük viszont az említett négy egység ádáz csatát vívhat majd az érmekért. Ha Takácsék dobogóra tudnak állni, akkor az Unibet a tétünk pontosan dupláját fizeti. 

Tudtad? Ha három fogadást kötsz az olimpiára az Unibeten, akkor partnerirodánk megajándékoz egy ingyenes fogadással. Részletekért kattints ide!

A győri lányok után C-1 1000 méteren Adolf Balázs is éremért száll harcba. A szegedi vb-n 5000 méteren ezüstérmes kenus előzetesen nem tartozott az esélyesek közé, ám látva az előfutamban nyújtott teljesítményét, Adolf bizony bejelentkezett a pódiumra. 

A fiatal kenus két legendával, Martin Fuksával és a kétszeres olimpiai címvédő Sebastian Brendellel volt egy futamban, utóbbit pedig óriási meglepetésre maga mögött tudta tartani. Adolf így rögtön az elődöntőbe kvalifikálta magát, a rutinos németnek viszont kellett még egyet lapátolnia a reményfutamban, igaz azt játszi könnyedséggel oldotta meg. 

"Nagyon kellett nyomni Brendelékkel, de az mindenképp jó volt, hogy a rajtba nem mentek el. - kezdte a futam után Adolf. -  Lőtávolban voltam végig, időnként ki is kacsintottam rájuk, jó érzés volt, hogy velük tudtam menni.

A vége nagyon nehéz volt, nagy volt a tét, és az utolsó százon mindent beleadtam, hogy sikerüljön.

Örülök, hogy nem kell még egy pályát lehúznom ma, bár a maratoni múltam miatt jól bírom a sorozatterhelést. Szombatra próbálom kipihenni magam" (forrás: kajakkenusport.hu)

Ennek a számnak talán a brazil Isaquias Queiroz dos Santos a favoritja, aki már Rióba is esélyesként állt rajthoz, de végül be kellett érnie az ezüstéremmel. Akkor egyedül Brendel volt nála jobb, most viszont a brazil visszavághat. 

Címvédésre készül a női kajak négyesünk - Fotó: MTI

A döntők sorát a női és férfi kajak négyesek 500 méteres versenye zárja. A hölgyeknél a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra kvartett egyértelmű aranyesélyesnek számít, míg az uraknál elsősorban a döntő lehet a cél, de ha minden összeáll, akár még a dobogóra is odaérhetnek. 

A lányoknál a magyarok uralják ezt a számot, Londonban és Rióban egyaránt megnyerték az aranyérmet, mint ahogyan az elmúlt három világbajnokságon is. A legfőbb kihívóik egyébként a Lisa Carrington vezette új-zélandi négyes, illetve még a lengyelek és fehéroroszok szólhatnak bele, esetleg a németek. 

De nincs jobb kajak négyesben a magyar lányoknál, így nagyon bízunk a címvédésükben. Fogadás szempontjából még C-2 500 méteren a kínai páros győzelmét tesszük mellé, így kombiban egy igen erős duplázót kapunk. 

{"headTitle":"Kajak-kenu","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-07 02:30","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 2.17-szeres pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","events":[{"eventTitle":"Női C-2 500m: Kína","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Női K-4 500m: Magyarország","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj az olimpiára és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom