Tokió 2020

6.50-szeres kasszát nyernénk a férfi maratonin

 • Cesc18
megosztom

Hagyományosan a férfiak maratoni versenye zárja az atlétikai számok sorát, 1980 után pedig ismét reális esély mutatkozik a címvédésre.

Eliud Kipchoge címvédésre készül Tokióban. - Fotó: Depositphotos

Mindenki Eliud Kipchoge ellen! - Akár így is felkonferálhatnánk a tokiói maratonit, hiszen a világcsúcstartó kenyai az elmúlt években szinte mindent megnyert, ahol elindult. Nem csoda, hogy a címvédésére a fogadóirodák mindösszesen 1.50-es szorzót adnak. Azonban, ha létezik atlétikai szám, amiben óriási hiba előre kiosztani az aranyat, akkor ez az. 

Tokióban rettentően embert próbáló körülmények várnak a versenyzőkre, és bár az afrikaiak a nagy hőséget természetesen jól viselik, azért az extrém magas páratartalommal nekik is meggyűlhet a bajuk - 1 órával már korábbra is hozták a rajtot. Továbbá a nagy világversenyeken soha nem a nagyon erős idő a cél, nyulak sincsenek, így pedig többeknek oszthatnak lapot. Erre láthattunk példát öt éve Rióban is, ahol Kipchoge pályafutása egyik leggyengébb idejével, 2:08-cal nyerte meg az aranyat, a dobogóra pedig nem kis meglepetésre még 2:10.05-tel az amerikai Galen Rupp is felfért. 

Ha Kipchogével nem is bírnak a japán fővárosban sem, azért az ezüstért és a bronzért most is komoly csata várható és legalább nyolc-tíz olyan futó van a mezőnyben, akik reális eséllyel pályáznak a dobogóra. Nem szeretnénk felsorolni mindenkit, egy valakit azonban kiemelnénk, ő pedig nem más, mint Suguru Osako. 

A japánok hosszútávfutója Rióban még pályán, 5000 és 10000 méteren indult, az elmúlt években viszont inkább a maratoni versenyeket preferálta és bizony egyre komolyabb eredményeket ért el.

Osako 2018-ban 2:05.50-nel harmadik volt a Chicago maratonin, míg tavaly tovább faragta az egyéni legjobbját, 2:05.29-cel negyedik helyen zárt a Tokyo maratonin. 

A 30 éves japán nagyon komoly melót tett bele a felkészülésbe. Az év elején Kenyában edzőtáborozott, majd Amerikába repült, ahol magaslaton készült. 

Osako így látja a tokiói esélyeit: "A legjobb versenyzők 2 óra 1-2 perces időket tudnak, ami számomra elérhetetlen. Helyette inkább arra törekszem, hogy az élboly közelében maradjak és levadásszam azokat, akik nem bírják vagy túlvállalták magukat." 

Ha sikerül lefutnom azt a versenyt, amit elterveztem, akkor elképzelhető, hogy dobogóra állhatok. 

Mi megszavazzuk a bizalmat a japán futónak, konkrétan Tokióban futotta pályafutása eddigi legjobb idejét és ő pont azon maratonisták közé tartozik, aki egy lassabb versenyen - az olimpiai rekord ugye 2:06-tal kezdődik, míg Osakónak 2:05-tel kezdődő egyéni csúcsa van - abszolút kandidált a dobogóra. 

{"headTitle":"Férfi maraton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-08-07 23:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Osako 1-3.","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Fogadj az olimpiára és használd ki a 10.000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak (minimum 3.500 HUF).
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Játssz a 100%-kal megnövelt egyenlegeddel, maximum 10.000 HUF értékben. 
   
 • A bónuszpénz a megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 10. 000 HUF értékű, 100%-os üdvözlő bónuszt!

unibet

 

megosztom