Tokió 2020

Milák és a kajakosok vitték a prímet - íme a legszebb olimpiai fogadásaink!

megosztom

Az olimpia ugyan fogadási szempontból egy kifejezetten nehéz terep, ám Tokióban meghozta gyümölcsét a befektetett munka és egy nagyon jó ötkarikás játékokat tudhatunk magunk mögött. Összes is szedtük egy csokorba a legszebb fogadásainkat.

A magyar küldöttség 20 éremmel zárt Tokióban.

A bő két hét alatt megannyi előzetest olvashattatok oldalunkon, próbáltunk minél több magyar érdekeltségű eseményről írni és természetesen a fogadási tippek sem maradhattak el. Bár hazánknak nem sikerült túlteljesítenie a riói nyolc aranyat, de ettől függetlenül rettentően büszkék lehetünk minden olimpikonunkra, hiszen számtalan csodás eredményt értek el Tokióban, ráadásul a begyűjtött 20 medália 1996 Atlanta óta a legtöbb, amit nyertek.  

Ebben a cikkben azonban most nem a magyar küldöttség eredményeit vesszük górcső alá, hanem a legszebb fogadási tippjeinket szedtük egy csokorba, aminek jó része persze hazánk büszkeségeihez fűződik. Lássuk!
 

Az olimpia egyik legjobb versenye hozta az egyik legtöbbet a konyhára


Illik a sort az úszással kezdeni, hiszen az olimpia első felében erre fókuszáltunk és bizony meg is érte a sok hajnalozás. Mint azt már korábban összegeztük, 17 tippünkből 10-zel sikerült profitálnunk és miután a nyerők között volt 12.50-es, 9.20-as és 4.36-os odds is, így összességében 77.8%-os ROI-t könyvelhettünk el. 

A 12.50-es odds különösen jólesett a lelkünknek, hiszen nem csak tökéletesen olvastuk a férfi 100 pillangó döntőjét, de egyrészről történelmi, világrekorddal záruló versenyt hozott, másrészről egy Milák-ezüstöt is ünnepelhettünk. Ebben a versenyben egyébként a 12.50 mellett egy 1.89-es ajándékoddsra is felhívtuk a figyelmet, amire máshol 1.40 körül lehetett fogadni. 

 

Nyíltvízen sem maradtunk profit nélkül


A medencés számok után nyíltvízi úszásban is sikerült egy vaskos oddsot levadásznunk. A hölgyek versenyében teljesen érthetetlenül, a nyílvízi úszás királynőjét, az ötszörös világbajnok Ana Marcela Cunhát 6.00-os szorzóval hozták ki a fogadóirodák. Ennyiért nem is hagytuk ki, sőt, mint a Logibet egyéni sportok gurujának tippjéből kiderül, volt olyan iroda, ahol még 7.50-szeres pénzt is fizettek a brazil aranyára. 

Ebben a versenyben is volt egyébként magyar érdekeltség, Olasz Anna csodálatos versenyzéssel az előkelő negyedik helyen csapott a célba. 

 

Nagy hiba az irodától, ami 34-szeres kasszát ért!


Cesc18 szemfülességének köszönhetően egy igazi gigászi szorzó is horogra akadt az olimpia során. Kollégánk kajak-kenuban a férfi K-2 1000 méteres versenyén lett figyelmes arra, hogy az előfutamok során világcsúcsot lapátoló ausztrál kettőst a piac megnyitása után az Unibet továbbra is az outsiderek közé sorolja. Valószínűleg az iroda összekeverte az előzetesen esélyesebb ausztrál párossal, akik viszont egyáltalán nem voltak meggyőzőek az első kajakozásuk során.

Nem volt kérdés, hogy a 34-es oddsra le kell csapni, ami természetesen szépen el is kezdett csökkenni, majd módosult a reális 4.00-es oddsra. A hab a tortán, hogy nem csak egy masszívan +EV-s tippet fogtunk meg, hanem Jean van der Westhuyzen és Thomas Green tényleg annyira erős volt, hogy meg is nyerte ezt a számot, zöldítve ezzel a gigászi szorzót. 

 

A magyarokban is bízhattunk!


Ahogyan arra előzetesen is számítani lehetett, kajak-kenuban azért hazánk ismét remekelt. Az első döntős nap Kopasz Bálintról szólt, aki mindent alárendelt ennek az olimpiának és egészen pazar versenyzéssel meg is nyerte az aranyérmet a királyszámban, azaz K-1 1000 méteren. Már az előfutam során nagyon meggyőzően kajakozott, bőven tartalékolva is megnyerte a versenyét. Ehhez képest az elődöntők előtt 4.00-es oddson fogadhattuk meg a sikerét, amit természetesen nem is hagytunk parlagon

Kopasz Bálint ellentmondást nem tűrő versenyzéssel hódította el az aranyérmet Tokióban. - Fotó: MTI

Kopasz mellett Tótka Sándor olimpiai címét is megéreztük. A magyar sprinter szintén nagyon jó formában érkezett Tokióba és már az első lapátolása rettentően meggyőző volt. Miután ezt a számot az európaiak uralják és az idei Európa-bajnokságot a nagy rivális Liam Heath előtt tudta megnyerni, így benne volt a pakliban, hogy a japán fővárosban is Tótka örülhet majd. A győzelmével háromszoros kasszát fogtunk meg. 

A kajak-kenus döntők utolsó napján sem maradtunk profit nélkül, ugyan ezúttal nem egy nagyobb odds, hanem két kisebb, de annál erősebb tipp kombinációja hozott a konyhára. Megfogadtuk, hogy a hölgyek C-2 500 méteres versenyén Kína, míg K-4 500 méteren hazánk kajakosai diadalmaskodnak majd. Igazából egyik egységért sem nagyon kellett izgulnunk, így viszonylag könnyedén duplázhattuk meg a tétünket.
 

Erős tippet hoztunk a férfi asztaliteniszezők döntőjére is

Ebben a versenyben összejött az álomdöntő, vagyis Ma Long és Zhengdong párharca. Ahogyan kollégánk írta, ez a ping-pong Federer-Nadalja, a két kínai ász pedig nem is okozott csalódást. Egy nagyon magas színvonalú döntőt vívtak, amelyben mind a szettes, mind pedig a pontokra vonatkozó fogadásunk kényelmesen ült. Az olimpiai arany Ma Long nyakába került, aki ezzel történelmet írt, hiszen ő az első, aki meg tudta védeni a címét. 


Szuperül sült el a favorit kontrázása


Még az olimpia elején, férfi hegyikerékpárban is akadt egy szép 3.50-es odds, köszönhetően Tom Pidcocknak, aki remek versenyzéssel hódította el az aranyérmet. Előzetesen nem ő volt az első számú favorit, hanem az a Mathieu van der Poel, aki viszont elég pórul járt, hiszen nem tudta, hogy a versenyre elvettek egy rámpát - ami az edzésen még ott volt -, így egy jó nagyot bukfenccelt, amivel el is szálltak az esélyei. 


Taroltak a logibetes tippmesterek is

 

Testvéroldalunkon, a Logibeten sem volt hiány profi tippekből, hiszen több tippmester is remek tippeket publikált az ötkarikás játékokra. A legnagyobbat azonban egy kissé talán váratlan sportágból, labdarúgásból profitálták az előfizetők, köszönhetően egy nyertes 51-szeres szorzónak, amely több tag számára is 251-szeres pénzt jelentett!

 

Az olimpia végén még befigyelt egy magas odds


Atlétikában viszonylag kevés igazán nagy értékkel kecsegtető tipp volt, de női magasugrásban azért sikerült egy 5.50-es oddsot megcsípnünk. A fogadóirodák ugyanis elkövették azt a hibát, hogy toronymagas favoritnak hozták ki az első olimpiáján szereplő, 19 éves ukrán lányt, míg a háromszoros világbajnok 5.50-ért volt fogadható. Tény, hogy a fiatal ukrán a szezonban meggyőzően ugrált, de Mariya Lasitskene minden rutinját előhúzta és pont Tokióban ugrott a legjobban.

 

Neked melyik volt a kedvenc hathármas tipped az olimpián?

 

Viszlát, Tokió! Folytatás, Párizsban...

megosztom