Forma-1

4.50-es tippet hozunk a Holland Nagydíjra

  • Cipolla
  • MTI
megosztom

1985 után jön ismételten a Holland Nagydíj, amit Max Verstappen várhat a pole pozícióból.

Rettentő érdekes lett ez a zandvoorti pálya, ami a döntött kanyarjaival, a nem aszfaltozott bukótérrel, illetve a gyors kanyarjaival rettentően megnehezíti a versenyzők dolgát. Nem véletlen láthattunk minden edzésen eddig piros zászlót, hiszen a hibákat nagyon megbünteti a pálya. Többek között Mazepin, Sainz, Latifi és Russell hibái miatt is volt már megszakítva az edzés a hétvégén.

Forrás: MTI

Térjünk rá az időmérőre, amit Max Verstappen tudott behúzni, néhány századdal megelőzve a legfőbb riválisát, Lewis Hamiltont.

Verstappen úgy tudta megnyerni az időmérőt, hogy a DRS-e nem működött a kör végén, amivel másfél tizedet bukott el körülbelül.

Látva ezt a fölényt, illetve a hazai pálya előnyét, könnyen lehet, hogy a hazaiak ünnepelhetnek a nap végén ismételten. Ugyanakkor amíg Verstappen a papírformát, addig Sergio Perez a negatív meglepetést okozta a szombati nap, miután a Q1-ben már elbúcsúzott, így mindössze a 16. helyről startolhat. Perez kikéste az utolsó lehetőségét, így nem tudta megkezdeni a mért körét, ami igazán fájhatott a Red Bullnak. 

A harmadik helyet, a jövőre a Mercedest elhagyó Valtteri Bottas szerezte meg, míg Pierre Gasly még odafért a második sorba az Alpha Taurival. A két Ferrari bérelte ki a harmadik sort, Charles Leclerc kicsit csalódottan nyilatkozott az időmérő után, benne volt a kocsiban a második sor legalább véleménye szerint. Ennek ellenére nagy gond nincs a Ferrari háza táján, akár két top6-os helyezést is hozhatnak a pilótáik.

A negatív csalódás egyértelműen a McLaren Mercedes, illetve az Aston Martin ezen a hétvégén. Lando Norris meglepetésre kiesett a Q2-ben, de az utolsó körét a piros zászlók miatt nem tudta megtenni, így azért még maradt a britben, de érezhetően ezen Zandvoortban nem olyan erős a McLaren, mint amit megszoktunk tőlük mostanában. Az Aston kifejezetten gyenge időmérőt produkált, Sebastian Vettel a Q1-ben, míg Stroll a Q2-ben búcsúzott viszonylag simán.

Mire fogadjunk?

Látva a hétvége alakulásait, egy dolog tűnik biztosnak, ez pedig, hogy a biztonsági autó be lesz küldve a futam során is. A pálya szűk, technikás, közel vannak a falak illetve a kavicságy is nehézséget okozhat. Nem véletlen ad a Bet365 mindösze 1.20-as oddsot a safety car bejövetelére. 

A 72 körös versenyen nem lennénk meglepve, ha akár többször is megjelenne az SC felirat a pálya szélén, ez pedig lehetőséget ad nekünk egy futam hendikepes fogadásra. A hendikepben hat pilóta vesz részt, ahol Verstappen indul nulláról, míg Hamilton -5 mp, Bottas -14 mp, Leclerc -25 mp, Gasly -45 mp és Sainz szintén -45 mp jóváírást kap a befutóhoz képest.

Ha a futam második felében jön egy SC, akkor nehezen elképzelhető, hogy 45 mp-t ki lehessen autóznia Verstappennek Gaslyval szemben, így mi mindenképp értéket vélünk felfedezni a franciában. Sainzot vélhetően maga mögött tudja tartani a francia, így elég jó befektetésnek tűnik 4.50-es oddson az Alpha Tauri pilótáját támogatni.

{"headTitle":"Forma-1 Holland Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-05 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Futam hendikep - Pierre Gasly (célbaérés ideje mínusz 45 mp)","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom