Tenisz

Ezt a tippet eszeltük ki a tinik US Open-döntőjére

 • Cesc18
megosztom

Vasárnap bajnokot avatnak a hölgyeknél New Yorkban, a döntőben pedig két nagyon fiatal játékos, a brit Emma Raducanu és a kanadai Leylah Fernandez feszül egymásnak.

Egészen szürreális, amit az elmúlt két hétben a nőknél láthattunk, hiszen a két tini sorra búcsúztatta el a US Open esélyeseit. Mindketten 2002-es születésűek, tehát még a 20-at sem töltötték be. Hasonló fináléra legutóbb 1999-ben volt példa, amikor a 18 éves Martina Hingis a 17 éves Serena Williamsszel csapott össze. 

Emma Raducanu már azzal történelmet írt, hogy döntőbe jutott, ugyanis selejtezőből indulva ez korábban még senkinek sem sikerült egy Grand Slam-tornán. 

A torontói születésű, de brit színekben versenyző tehetség gyakorlatilag lemészárolta az útjába kerülő játékosokat. Egészen hihetetlen, hogy szettveszteség nélkül, ennyire magabiztosan tudta venni az akadályokat, miközben ez pályafutása során mindössze a második major versenye. Először a nyáron Wimbledonban láthattuk, ahol már megcsillogtatta tudását, de arra vélhetően senki sem gondolt, hogy ennyire hamar ilyen magasságba jut. 

Ami Fernandezt illeti, a montreali születésű lány már korábban megismertette nevét a WTA Touron, de azért attól még messze járt, hogy egy Grand Slamen akárcsak veszélyes outsiderként számoljunk vele. Ezen a US Openen azonban nagyon összeállt nála minden és egy brutálisan nehéz úton verte végig a jelenlegi női mezőny krémjét. 

Először a címvédő Naomi Osakát küldte haza, majd jött a 2016-os bajnok Angelique Kerber, a németet az 5. kiemelt Elina Svitolina követte, végül pedig az elődöntőben a 2. kiemelt Aryna Sabalenkát búcsúztatta. 

Egészen brutális névsor és még hihetetlenebbé teszi a győzelmeit, hogy egytől egyig mindegyiket döntő szettben jegyezte. A fogadóirodák természetesen végig 3.00 feletti underdognak hozták ki, így aki nyerette Fernandezt, elég szép summákra tehetett szert. 
 


Ezt a meccset ugyancsak underdogként várja a kanadai, mint alább látható, a bukmékerek a brit tinit hozták ki esélyesebbnek. 

{"headTitle":"Emma Raducanu - Leylah Fernandez","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-11 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Raducanu","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Fernandez","odds":"2.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A profik között nem futottak még össze, de ettől függetlenül elég jól ismerik egymást, hiszen egy korosztályba tartoznak. A juniorok között a 2018-as wimbledoni tornán meccseltek, amit Raducanu elég könnyedén, 6-2, 6-4 arányban nyert meg. Messzemenő következtetést azért ebből ne vonjunk le, miután a brit valószínűleg sokkal otthonosabban mozgott füvön, mint a kanadai. 

"Játszottunk egymással a juniorok között Wimbledonban, de azóta mindketten sokat fejlődtünk, mind játékban, mind emberileg."

Biztos vagyok benne, hogy teljesen más lesz, mint amikor legutóbb találkoztunk. De mindketten jó teniszt teszünk a pályára, így nagy meccset várok. 

- mondta Raducanu, aki 53 év óta az első brit, aki a US Openen döntőbe jutott.


Mire fogadjunk?


Bátor vállalás egy ilyen döntőbe belenyúlni, hiszen egy dolog eljutni egy Grand Slam-fináléba és teljesen más dolog azt megnyerni. Most már mindenki velük foglalkozni, szombaton csak ők lesznek főszerepben és nem tudni, hogy ezt a hype-ot melyikük, hogyan kezeli majd. Ez csak a meccsen derül ki. 

Tudtad? A    -en rengeteg különleges piac vár rád, köthetsz fogadást például arra, hogy mindkét játékos kér majd orvosi ápolást vagy éppen, hogy valamelyikük elejti majd a trófeát. 

Ami a játék részét illeti, Raducanunak van dominánsabb tenisze, de Fernandez viszont rettentően okosan játszik és két nagy ütőt, Osakát és Sabalenkát már két vállra tudta fektetni. A brit felé billentheti viszont a mérleg nyelvét, hogy a torna folyamán 70% felett beütötte az első szerváit - a 22bet-nél fogadhatunk is arra, hogy most 70.5 felett vagy alatt hozza be az elsőket. Ha ezt a hatékonyságot tartani tudja, akkor a kanadainak nagyon nehéz dolga lesz fogadóként. Fernandeznek ugyanakkor nagy erőssége a szívóssága, ezt láthattuk az elmúlt fordulókban is. Szóval ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy mi történik majd ebben a döntőben...

Előzetesen nem is küldünk játékba csak egy tippet, ami nem más, minthogy 1.5 felett lesz a meccslabdák száma, ami annyit jelent, hogy rögtön az elsőt nem használják ki. Olyan kolosszális hőstett kapujában mindketten, hogy nagyon meglepő lenne, ha a győzelem küszöbén toporzékoló játékos higgadt tudna maradni. 
 

Szerintetek mi a legjobb tipp erre a döntőre?

 

{"headTitle":"Emma Raducanu - Leylah Fernandez","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-11 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Meccslabdák száma 1.5 felett","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Próbáld ki a 22betet Te is!

 • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
   
 • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
   
 • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet

 

megosztom