Tenisz

Medvedev megfosztja Djokovicsot a naptári Grand Slamtől? - tipp a döntőre

 • Cesc18
megosztom

Összejött az álomdöntő New Yorkban, avagy a vasárnapi fináléban a rekordra hajtó Novak Djokovics és az első Grand Slam-címét elhódítani kívánó Daniil Medvedev néz farkasszemet egymással az Arthur Ashe publikuma előtt.

Egy győzelemre a világelső szerb attól, hogy egy szezonon belül megnyerje mind a négy Grand Slam-trófeát - erre legutóbb 1969-ben Rod Laver volt képes -, illetve a major címek örökranglistáján lehagyja a két ősi riválisát, Roger Federert és Rafael Nadalt. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-12 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Medvedev","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Daniil Medvedev viszont ünneprontásra készül és nem igazán érdekli, hogy Djokovics milyen hőstett kapujában áll: "ha ezt meg tudom csinálni, akkor egy kicsit én is ott leszek a történelemkönyvekben, hiszen megfosztottam a naptári Grand Slamtől. De ezzel én nem igazán foglalkozom. Azt hiszem ez inkább róla szól. Biztosan érezni fogja a nyomást, ugyanakkor ettől lesz még jobb a nehéz pillanatokban." 

Én biztosan mindent kiadok magamból és nem törődök a naptári Grand Slamjével vagy bármi mással. 

Egyértelműen ez a meccs ígérkezik Djokovics számára a legnehezebbnek az egész évben, még úgyis, hogy játszott egy Roland Garros-elődöntőt Rafa Nadallal. Viszont akkor nagyon távolinak tűnt még, hogy megcsinálja Laver bravúrját, most azonban egy győzelem választja el. 

Ez a plusz nyomás érződött is a világelsőn az elmúlt két hétben, így hat szettet is veszített a döntőig vezető úton. Igazán komoly fenyegetést viszont egyedül az az Alexander Zverev jelentett rá az elődöntőben, akitől Tokióban kikapott. A német ezúttal is meccsben tudott lenni Djokoviccsal, de a döntő játszmában nem sok esélyt kapott. 

Ami Medvedevet illeti, az orosz különösebb gond nélkül jutott el a fináléig. Igazából már a sorsolás után sejteni lehetett, hogy csak rajta múlik, hogy mennyire nehezíti meg a saját dolgát. Egy-egy kis hullámvölgyet leszámítva szépen igazolta a papírformát a meccsein és így a lehető legfrissebben vághat neki pályafutása második US Open-döntőjének. Ez valahol egyébként jó, valahol viszont hátrány, hiszen nem az a legideálisabb, ha valaki a döntőben ütközik először komoly ellenállásba. 

Ez lesz Djokovics és Medvedev kilencedik egymás elleni mérkőzése. Az orosz három alkalommal is borsot tudott már törni a szerb orra alá, ráadásul nívós tornákon, ugyanakkor Grand Slamen 0-2 a mérlege. Legutóbb az év elején a melbourne-i fináléban meccseltek, amit Nole váratlanul simán, 3-0 arányban abszolvált. 

Annak a döntőnek egyébként teljesen más volt a lélektana, hiszen akkor a média inkább azzal foglalkozott, hogy Medvedevnek esélye van legyőzni Djokovicsot - ez látható volt a fogadóirodák számain is, miután közel 50-50-re hozták ki az oddsokat. Nem igazán tudott ezzel mit kezdeni az orosz, nem játszott jól és Djokovics be is darálta.

Most abból a szempontból kényelmesebb helyzetben van Medvedev, hogy ezúttal minden Djokovicsról szól és jóformán csak mellékszereplője ennek a döntőnek. De az a szép ebben, hogy a végére a történet főszereplője is lehet a moszkvai...
 

Mire fogadjunk?


Nagyon komoly ütközetre van kilátás, ami ha három szett után véget érne, az vélhetően a legtöbb teniszrajongó számára csalódás lenne. Mindenki nagy csatára, fordulatokra és drámára vágyik, ezek pedig így előzetesen benne is vannak a pakliban. 

Medvedev korábban megmutatta már, hogy van olyan tenisze, amivel le tudja győzni Djokovicsot, ugyanakkor ugyanúgy, ahogyan például Zverev vagy Tsitsipas, ő sem tudott még egy meccsen három szettet nyerni a szerb ellen. Ez az amiben zseniális a világelső, ezeket a hosszú meccseket elképesztően jól menedzseli. 

Fogadás szempontjából, amiben fantáziát látunk, hogy Medvedev nyeri az első szettet. Djokovics az idei 27 Grand Slam-győzelméből 10 esetben elveszítette az első játszmát. Ebből négy az előző négy körben volt, tehát rendre nehezen lendült bele ezen a US Openen. De egyébként a wimbledoni döntőben Matteo Berrettini ellen és a Roland Garros döntőjében Tsitsipas ellen is szetthátrányba került. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-12 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett nyertese: Medvedev","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Fogadj a US Openre és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.

 

Kérem a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet

bet365

 

megosztom