Forma-1

Nem kérdés mire fogadunk az Olasz Nagydíjon

  • Cipolla
  • MTI
megosztom

Az újabb sprintkvalifikációs hétvégén váratlan fordulat következett be szombaton, Hamilton hibája okán.

Forrás: MTI

Túl vagyunk a második sprintkvalifikáción az idei szezonban, ami alapvetően aligha válthatta be az FIA számításait, mivel a rajt utáni eseményeket leszámítva alig-alig történt valami a 18 körös futamon. 

Az első kör viszont megkavarta az állóvizet, hiszen bár Bottas az első helyen jött el és be is húzta a futamot, a biztos Hamilton-siker egy pocsék rajt miatt elmaradt. A brit így a negyedik helyről indulhat, ugyanakkor látva, hogy mennyire szenvedett a McLaren-Mercedesek mögött a brit, könnyen lehet, hogy ha nem tudja lerajtolni a két McLarenest, akkor a győzelmi esélyei füstbe mehetnek.

Ahogy Silverstone-ban is láthattuk, aki ezeken a sprinteken jól megy, az másnap is hellyel-közzel le fogja hozni ezt a szintet, így Verstappen mindenképp bizakodhat a vasárnapot illetően. Bottas a motorcsere miatt a sor végéről, a 20. helyről indulhat, így a holland előtt megnyílik az út, hogy egy újabb győzelmet behúzzon amennyiben a rajt után meg tudja tartani az első helyét. 

Mivel a két McLaren több, mint 12 másodpercet kapott 14 kör alatt Verstappentől, így amennyiben Hamilton nem tudja átverekednie magát a McLareneken az első 3-4 körben, akkor a holland újabb 25 pontot zsebelhet be.

Mi erre látjuk a legnagyobb esélyt, így a hollandot húzzuk be a monzai futamgyőztesnek.

Meddig jöhetnek előre a hátsó sorosok?

Ahogy már említettük, Bottas a sor végéről indulhat vasárnap, mellette pedig a szombaton a falban végző Pierre Gasly indulhat. Nem mozgott rosszul az Alpha Tauris, ennek ellenére nem merjük behúzni a pontszerző helyre a franciát. Bottas top6-os helyezésére mindössze 2.25-ös oddsot ad a Bet365, amiben szintén nem hiszünk, de ezt már örömmel kontrázzuk is. Amennyiben nagy csoda nem történik, a két Red Bull, Hamilton, illetve a két McLaren biztos előtte végez, rajtuk kívül még egy pilótának kell megvernie, amit mi akár az egyik Ferrariban is érzünk, hiába óriási a fölénye ezen a pályán az Ezüstnyilasoknak. 

{"headTitle":"Olasz Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-12 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Max Verstappen nyer","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Valtteri Bottas az első 6-ban végez? - Nem","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom