Nemzetközi foci

Lehetetlen küldetés előtt a női válogatottunk?

megosztom

Európa egyik legerősebb válogatottját, a spanyolokat látja vendégül a magyar csapat. Csak a különbség lehet a kérdés?

Forrás: mlsz.hu

A második fordulóban járunk a 2023-as vb-selejtező küzdelmeiben, amit Ausztrália és Új-Zéland közösen rendezhet az óceániai térségben. A kijutásra reális esély nincsen, így a tisztes helytállást kell megcélozni Spanyolország ellen. Ha az oddsokra rápillantunk, akkor sok kétségünk nem lehet a találkozó végkimenetelét illetően.

{"headTitle":"Magyarország (női) - Spanyolország (női)","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-21 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország","odds":"23.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"13.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"1.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Az első fordulóban a skótokkal játszottunk szintén hazai pályán. A szigetországiak is az európai foci felsőbb polcán helyezkednek el, de a spanyolok még náluk is jóval erősebbek. Bár egy-két lehetőségig eljutott a csapat, ezeket kihasználatlanul hagyta, így 2-0-ás vereség lett a vége.

Ennek ellenére természetesen nem feltartott kézzel érkezik majd a magyar válogatott a Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezendő eseményen. A találkozó előtt Margret Kratz szövetségi kapitány osztotta meg a várakozásait a kedd esti mérkőzéssel kapcsolatban.

- Gyorsaságban, a gondolkodás sebességében még fejlődnünk kell. Spanyolország nagy kihívást jelent a számunkra, de minden együttes ellen lehet nyerni és veszteni is. Kontratámadásokból, illetve korai labdaszerzésekből lehet sanszunk. Nagy harc lesz, sokat kell küzdenünk és akkor lesznek lehetőségeink, amikből gólt szerezhetünk. - kezdte Margret Kratz a válogatott hivatalos edzése előtt - A tábor előtt hat játékost is meghívtam volna, akik nem tudtak csatlakozni, de azóta szerencsénk volt, bár Savanya Csilla betegség miatt korán hazautazott, rajta kívül senki nem sérült meg vagy kellett elhagynia az összetartást betegség miatt. Azt gondolom, ezzel a csapattal tudom azt játszatni, amit szeretnék. - olvasható az mlsz.hu-n

A válogatottunk egyik legjobb játékosa, Sipos Lilla is nyilatkozott az MLSZ felé. A szavaiból egyértelműen érződik, hogy nincs egy ligában a két alakulat.

Nagyon várom a spanyol meccset, ez egy ünnep a számunkra, hogy egy ilyen kaliberű válogatott ellen játszhatunk. Úgy kell hozzáállnunk, hogy ebből is tanulhatunk és megláthatjuk, jelen pillanatban hol tartunk. Nagyon bízom benne, hogy lesz lehetőségünk gólt szerezni, de a magam részéről, ha jó játékot tudok hozni, már elégedett leszek. Nagyon jól érzem magam az edzőtáborban és remélem, hogy bent tudok maradni Margret Kratz keretében, aki szerintem nagyon jó szakember, rengeteget tudunk tanulni tőle – fogalmazott az MTK 65-szörös válogatott labdarúgója – Azt látom, hogy a szövetségi kapitány fel tudja építeni úgy a csapatot, hogy elérjük a célunkat, s megszerezzük a harmadik helyet, vagy akár egy nagyobb bravúrt is elérjünk. 

A spanyol csapat gerince abszolút a Barcelona futballistáira épül, akik a címvédők a Bajnokok Ligájában.

A katalán együttes 4-0-ra nyerte a tavalyi BL-döntőt a Chelsea felett, így még inkább kontextusba helyezve az esélyeinket. Az első fordulóban Feröer-szigetek elleni 10-0-ás győzelem csak hab a tortán, de a női nemzetközi futballban még óriási a szakadék a legjobbak illetve a gyengébb együttesek között.

Mire fogadjunk?

Ne szépítsük, a tisztes helytállásnak már örülni kellene ezen a találkozón, ahol többek között az az Alexia Putellas is szerepet kaphat, aki az Év női labdarúgója díjat is elnyerte az előző szezonban. A gólszerzésünkre sem látunk sok sanszot, mivel ez a spanyol gárda az elmúlt 11 találkozóján nem kapott gólt. Ehhez képest tisztes oddsot kapunk a magyarok nulla találatára, amit érdemes lehet kihasználni a Pinnacle irodában.

{"headTitle":"Magyarország (női) - Spanyolország (női)","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-21 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország (női) - összes gól: 0.5 alatt","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle
megosztom