Angol foci

Az Arsenal cseresorából profitálnánk a Ligakupában

  • Cipolla
megosztom

Könnyed találkozó várhat a Ligakupában az Arsenalra, hiszen a harmadosztályú Wimbledont látja vendégül az Emirates stadionban.

A botrányos szezonkezdet után kicsit fellélegezhet Mikel Arteta együttese, hiszen a bajnokságban sikerült két győzelmet is behúznia, így a hat megszerzett egységgel kicsit nyugodtabb lehet a légkör az Ágyúsoknál. 

3712996

Ennek ellenére egyáltalán nem dőlhetnek hátra az Arsenalnál, hiszen az idei PL-szezon talán két leggyengébb alakulatát, a Norwichot illetve a Burnley-t is csak 1-1 góllal, kiszenvedve tudták megverni Aubameyangék. Ettől függetlenül ez adhat egy kis magabiztosságot, illetve a csapategységnek is jót tehetett, amit a Wimbledon ellen lehet tovább építeni.

Az első fordulóban átgázolt a West Brom együttesén az Arsenal, viszont akkor annyira feszült volt a szituáció, hogy kénytelen volt a legjobbjait pályára küldeni a spanyol menedzser.

A nyilatkozatából most egyértelműen kitűnik, hogy elsősorban az eddig partvonalon levő játékosok kaphatnak lehetőséget.

Egy jó teljesítmény esetén akár beverekedhetik magukat a kezdőbe a hétvégi, Tottenham elleni észak-londoni rangadóra is. Két biztos hiányzójuk, Mohamed Elneny illetve Grabut Xhaka lesz, de ne lepődjünk meg ha sem Ödegaard sem pedig Aubameyeng nem lesz benne az esti keretben pihentetés okán.

A középpontba így a nélkülözött csatár,  Alexandre Lacazette kerülhet. A francia alig-alig kap bizalmat Artetától, amikor viszont megkapj,a próbálja kivenni a részét a játékból. A West Brom ellen 24 perc alatt is szerzett egy gólt, míg a válogatott szünet alatt lejátszott barátságos meccsen 90 percet kapott, ahol szintén meglőtte a sajátját.

A túloldalon a Wimbledon a harmadosztály leggólgazdagabb meccseit játssza, 8 találkozó alatt 28 gól esett a fellépéseiken. Igazi nyílt sisakos játék jellemző a Mark Robinson együttese, akik labdaszerzés után gyorsan próbálnak az ellenfél kapuja elé érni. Ugyanakkor teljesen más egy League One-ban ezt játszani, mint az Arsenal ellen, így jóval kevesebb opciójuk lesz elől, a hátul levő bizonytalanságot pedig megbüntetheti az Arsenal. Könnyen lehet, hogy magyar játékost is üdvözölhetünk a pályán, ugyanis Csóka Dániel - U21-es válogatottunk - a Wimbledon igazoltja és bár a bajnokságban nem nagyon kap lehetőséget, a Northampton elleni első körös Ligakupa-meccsen bevetették, így akár megízlelheti az Emirates hangulatát is.

Mire fogadjunk?

Óriási a különbség a csapatok között, de ezt az Arsenalt nehéz hova rakni. Képesek hat gólt is lőni, máskor a bajnokságban az egy találatért is vért kell izzadniuk és 5 meccsen két gólig jutottak. Éppen ezért, mi inkább a gólszerzős piacra tekintünk és megrúgatjuk Lacazette-et. Ha a hazaiak szereznek 2-3 gólt, vélhetően az egyiket a francia fogja jegyezni. Bár meccshiánnyal küzdhet Alexandre, ha megkapja a lehetőséget gólokkal hálálja meg. Amennyiben esetleg mégsem kezdene, vagy 0-0-val érne véget a mérkőzés, a bet365 irodában megjátszva visszakapjuk a feltett tétünket ezen tipp esetén.

{"headTitle":"Arsenal - Wimbledon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-22 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Alexandre Lacazette gólt szerez","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
[3712996] 2021-09-22 20:45:00 Arsenal - AFC Wimbledonx;
megosztom