Darts

Újra beindul a Van Gerwen-henger?

 • Cesc18
megosztom

A hétvégén újabb PDC-tornára kerül sor, ezúttal Gibraltár látja vendégül a profi mezőny krémjét. A tornán ráadásul ott lesz Kovács Patrik, így magyar játékosért is szoríthatunk. Lássuk az esélyeket!

A Hungarian Darts Trophy után ez lesz a szezon második European Tour állomása és több már nem is lesz 2021-ben. Komoly téttel bír ez a torna, hiszen a budapesti és a gibraltári események legjobb 32 játékosa vehet majd részt a szeptember 14-én kezdődő ausztriai Európa-bajnokságon. 

Van Gerwen múlt hét szombaton idei első trófeáját nyerte Koppenhágában. - Fotó: archív

Hazánkban emlékezhetünk, hogy Gerwyn Price káprázatos játékkal hódította el a trófeát, ám erre a versenyre mégis inkább Michael van Gerwen érkezhetett a legnagyobb önbizalommal, miután múlt héten Koppenhágában, idén először meg tudott nyerni egy tornát. 

"Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, mivel hatalmas nyomás nehezedett a vállamra. Sokáig kellett várnom arra - a képességeimhez és a tudásomhoz mérve -, hogy végre trófeát nyerjek."

Jó hosszú idő telt el, de ettől lesz még szebb az a siker, azon a tornán pedig végre minden rendben volt.

"Nagyon nehéz volt számomra és keményen oda kellett tennem magam." - mondta a holland a Nordic Darts Masters döntőjét követően (fordítás: PDC Hungarian Fan Club).

Van Gerwen még meg is könnyezte azt a sikerét, ami igazán jól mutatja, hogy mennyire fontos volt számára az a cím. Az persze egy dolog, hogy behúzta a trófeát, de mellé jól is játszott. A negyeddöntőben 101-es átlaggal verte Madars Razmát, majd az elődöntőben közel 103-assal Jonny Claytont, végül pedig a döntőben Fallon Sherrock ellen tette fel az i-re a pontot. 

Kérdés, hogy ezzel visszakapjuk-e a régi Van Gerwent? Ha igen, akkor retteghet a mezőny.

Mindenesetre a múlt heti formája nagyon biztató volt, ezek után pedig kerek ötszörös pénzért biztosan nem hagyjuk ki. 

A sorsolása mondjuk elég meredek, hiszen már a negyeddöntőben összefuthat Price-szal, igaz nem tudni, hogy a világelső walesi milyen állapotban lesz, ugyanis Koppenhágában egy könyöksérülés miatt a második napon nem állt tábla elé. 

Ha Price ezúttal sem lesz százszázalékos, akkor egyértelműen a holland a felső ág legnagyobb favoritja, miután az utóbbi hetekben Joe Cullen, James Wade és Nathan Aspinall szekere is döcögött. 

Az alsó ágról pedig ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy ki jut be a fináléba. Ott találjuk ugyanis José de Sousát, Jonny Claytont, Peter Wrightot, Michael Smith-t és Krzysztof Ratajskit is. Múlt héten Claytonnak kifejezetten jól ment a játék, de Van Gerwenbe beletört a bicskája, ugyanakkor Wrightot viszont nagyon simán ütötte ki. Ugyanezt megtette Smith is Budapesten, szóval hiába a skót a második favorit a fogadóirodáknál, azért ezen az ágon bőven akadnak játékosok, akik kiejthetik. 

A Gibraltar Darts Trophy küzdelmei egyébként pénteken indulnak és ezen a napon Kovács Patrik már érdekelt is lesz. Cikkünk írásának pillanatában még nem tudni, hogy ki ellen kezd, de könnyű ellenfélre nem igazán számíthat. Akár Rob Cross vagy éppen Luke Humphries is lehet az ellenfele, akik egyaránt már pénteken bemutatkoznak. 

{"headTitle":"Gibraltar Darts Trophy","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-24 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael van Gerwen","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Fogadj dartsra és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.

 

Kérem a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet

bet365
megosztom