Nemzetközi foci

Csupán két sztárcsapatnak van esélye a nagy triplázásra

megosztom

Megnyerni a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját. Ez a tripla a topcsapatok legnagyobb álma, azonban csak az igazán korszakos nagycsapatoknak szokott összejönni. Lássuk, mik a kilátások a mostani idényre!

Ha valaki még csak most ismerkedik meg a nemzetközi futball világával, gyakorta hallhatja azt a kifejezést, hogy még "van esély a triplázásra". Bár a legtöbb drukkernek és sportszeretőnek egyértelmű, hogy mire utal ez a kifejezés, azért a tisztánlátás végett írjuk le: a triplázás alatt azt értjük, ha egy csapat megnyeri hazája bajnokságát, a nemzeti kupát és a legrangosabb európai kupasorozatot.

Hogy ennek a tettnek a végrehajtása körül ilyen mitikus légkör alakult ki, az nem véletlen, ugyanis a modern klubfutball történetében csupán néhány klubnak sikerült véghez vinnie ezt a páratlan bravúrt.

Mindössze hét olyan klub van Európában, amelynek fennállása során legalább egy alkalommal összejött a triplázás: az Ajax, a Barcelona, a Bayern München, a Celtic, az Inter, a Manchester United és a PSV, közülük a Barcelona és a Bayern München kétszer is megcsinálta a nagy triplát.

A kontinentális triplázók
Csapat Alkalom A tripla Szezon
Barcelona 2 La Liga, Copa del Rey, BL 2008/09; 2014/15
Bayern München 2 Bundesliga, DFB Pokal 2012/13; 2019/20
Ajax 1 Eredivisie, KNBV Cup, BEK 1971/72
Celtic 1 PL, Skót Kupa, BEK 1966/67
Inter 1 Serie A, Coppa Italia, BL 2009/10
Man. United 1 PL, FA Kupa, BL 1998/99
PSV 1 Eredivisie, KNBV Cup, BEK 1987/88

A Bajnokok Ligája életre hívása óta (1992) először a Sir Alex Ferguson irányításával készülő Manchester United tudta megcsinálni a mesterhármast, majd tíz évvel később Pep Guardiola a Barcelonával másolta le a manchesterieket. Egy évre rá José Mourinho az Intert vezette fel az abszolút csúcsra, hogy három év múlva a Jupp Henyckes-féle Bayern München is feliratkozzon erre az impozáns listára. Újabb két év múlva Luis Enrique-vel is összejött a Barcának a tripla, a csapat magját ekkor még a Guardiola-féle csapat alkotta. Öt évvel később ismét a Bayern München következett, ezúttal Hansi Flick kormányozta be a bajorokat a legendák csarnokába.

A fenti táblázatból is látható, hogy miközben rendszeresen arról beszélünk, hogy a nemzetközi mezőny mennyire kiegyenlítetté válik, a triplázás többsége az elmúlt 10-12 évben következett be. Ennek magyarázata lehet a Bajnokok Ligája, hiszen az elitliga színvonala mára olyan magasra kúszott, hogy nem tűnik csúsztatásnak azt állítani, hogy a BL aktuális győztese a világ jelenlegi legjobb, legkomplettebb csapata. Márpedig ha így van, akkor 'természetes', hogy a hazai porondon is nyerni kell a két legfontosabb sorozatot.

Több százszoros szorzók a láthatáron

Ha sikerülne a csapatoknak tartani a sormintát, akkor a mostani illetve a következő idényben akár ismét bekövetkezhetne egy triplázás. Nyilván ennek a kulcsa a BL megnyerése lesz, így elsősorban azok a csapatok pályázhatnak erre a címre, akik a legnagyobb sorozatban is komoly favoritok.

Az idei Bajnokok Ligájának három fő esélyese van a fogadóirodák szerint: a PSG, a Manchester City és a Bayern München. Ebből a trióból egyértelműen a PSG áll a legközelebb - papíron - a triplázáshoz, hiszen rettentő módon dominálja a francia porondot, még akkor is, ha tavaly letaszították a trónról. A Bayern München bajnoki címét sem igazán veszélyezteti semmi, de a Német Kupa azért okozott már meglepetéseket az elmúlt idényekből. 

Ebből a trióból a Manchester Citynek van a legnehezebb dolga, hiszen a Premier League talán kiegyenlítettebb, mint valaha, az angol FA Kupa pedig a legkiszámíthatatlanabb sorozatnak számít gyakorlatilag az egész kontinensen.

Jól alátámasztják a szorzók is.

A Bwin oddsmestereinek számai alapján jövő tavasszal két együttesnek lehet reális esélye a triplázás: a PSG-nek és a Bayern Münchennek. A mesterhármas elérésének nehézségét jól tükrözi az is, hogy a Manchester Cityre már 34-szeres szorzót kínálnak.

Brutálisan magas oddsokat kapott a Real Madrid, a Chelsea, a Liverpool, az Inter, a Juventus, a Barcelona és a Manchester United is.

Szerinted melyik csapatra érdemes egy kis aprópénzt tenni?

{"headTitle":"Csapatspeciális fogadások - Triplázni tud*","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-22 00:00","footerTitle":"","footerLink":"*nemzeti bajnokság, hazai kupa, Bajnokok Ligája ","events":[{"eventTitle":"Barcelona ","odds":"501","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Atlético Madrid ","odds":"401","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Manchester United ","odds":"751","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"151","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"251","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Juventus ","odds":"401","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Inter Milan ","odds":"501","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

>>>REGISZTRÁLOK A BWINRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT <<<

 

megosztom